Wandelen met alpaca's in de bergen

 © Spalder Media Group 
Wandelen met alpaca

11 augustus 2021

door Marlous in Wandelen

Het is leuk, het is schattig, het is grappig en het is rustgevend: wandelen met alpaca's in de bergen! In Nederland en België is het al helemaal een ding, maar ook in de bergen kun je tochten maken met het beestje aan je hand. Hoe leuk is dat?! Je maakt een mooie tour door een prachtige bergomgeving, terwijl je een van de leukste dieren ter wereld aan je zijde hebt. Vooral als je met kinderen op vakantie bent in de bergen is het een echte aanrader eens een alpaca wandeling te maken. Maar waar kun je dit doen? In dit blog vind je een aantal plekken waar het mogelijk is om te wandelen met alpaca's in de bergen!

Wandelen met alpaca's

Dat wandelen met alpaca's ontzettend populair is, is niet voor niets. De diertjes zien er niet alleen heel schattig en knuffelbaar uit met hun wollen vacht, ook zijn ze ontzettend fotogeniek en grappig om naar te kijken. In Nederland kun je op diverse plaatsen met deze mini lama's wandelen, maar ook in de bergen worden er alpaca wandelingen georganiseerd. Dubbel zo leuk, want zo kun je de kleurrijke bergomgeving ontdekken middels een mooie tocht én je hebt zo'n grappig beestje aan je zijde. Geen zorgen, een wandeling met een alpaca is niet zielig. De dieren vinden het juist ontzettend leuk om in de natuur te zijn en een tocht te maken en zo lang ze in een groep zijn en goed verzorgd worden, is er niets aan de hand. Waar je kunt wandelen met alpaca's in de bergen? Onder andere op deze onderstaande plekken worden alpaca wandelingen georganiseerd!

wandelen met alpaca's

Alpaca wandeling in Aich, Oostenrijk

In Steiermark, in het plaatsje Aich in de regio Schladming-Dachstein, kun je een hele leuke alpaca wandeling in de bergen maken. Hier besteed je een halve dag in de Alpen met een alpaca of een lama aan je hand. De tocht duurt zo'n in totaal zo'n drie tot vier uur waarbij je anderhalf uur aan het wandelen bent. Met het dier wandel je in het schitterende Gössenberg en tijdens de tocht kom je langs een oude boerderij waar je allerlei producten kunt kopen. Vervolgens geniet je hier van een lekkere lunch samen met je alpaca waarna je weer terugkeert naar het beginpunt. 

Wandelen met alpaca's in Wagrain/Kleinarl, Oostenrijk

In het Oostenrijkse Salzburgerland in de regio Wagrain-Kleinarl, is er een alpaca-belevenis voor de hele familie. Bij de boerderij Alpaka-Alm Kitzsteingut kun je zowel 's zomers als 's winters wandelen met alpaca's in de bergen. De wandeling die je maakt met het dier aan de hand bedraagt ongeveer twee uur. Na een korte uitleg begin je met de tocht die zo'n 200 meter bergopwaarts is. Eenmaal boven aangekomen is het tijd om het dier wat lekkers te geven en even uit te rusten, alvorens je weer terugkeert naar de boerderij. Daar kun je allerlei leuke alpaca-dingetjes kopen, zoals alpaca-sokken, alpaca-zeep, pantoffels en diverse boerenproducten.

alpaca wandelen wagrain kleinarl

Alpaca-tour in Bodenmais, Duitsland

Ook in Duitsland kun je met het hele gezin gaan wandelen met alpaca's in de bergen, bijvoorbeeld in het plaatsje Bodenmais bij de Sternhof. Tijdens deze onvergetelijke ervaring ontdek je het prachtige landschap van het Beierse Woud samen met je nieuwe lievelingsdier. Extra leuk is dat je de wandeling helemaal zelf kunt samenstellen. Hoe lang je wilt lopen, waar je naartoe wilt gaan en aangepast op het gezelschap waar je de tocht mee gaat maken: het is jouw feestje. Echt een aanrader als je in deze omgeving op vakantie bent!

De berg op met een alpaca in Zwitserland

Je zou het misschien niet verwachten, maar je kunt op grote hoogte wandelen met alpaca's in de bergen. Het Zwitserse Alpaka-am-Berg in Balmberg maakt het mogelijk. De dieren mogen hier namelijk mee in de gondel - dat zijn ze gewend - waarna je een tocht van twee uur op de Weissenstein kunt maken. Dat is niet alleen een leuke, maar ook een unieke bergervaring die je hier kunt beleven. Liever in het dal blijven? Ook dat kan gewoon! Met een groep ontdek je de uitgestrekte bloemenweiden, terwijl de alpaca's lekker rondsnuffelen in het gras. 

In de bergen met een alpaca in Schwendt, Oostenrijk

Op zoek naar een alpaca-beleving in Tirol? In het plaatsje Schwendt ben je aan het juiste adres. Bij het Jodlerhof begin je de belevenis met een rondleiding door de stal en het weiland om meer te leren over de alpaca's en om het eerste contact met ze te maken. Bovendien kun je ze zelfs even voeren voordat je aan de wandeling begint. Daarna is het tijd om te gaan wandelen met de alpaca's. De tocht voert door bossen en in totaal ben je zo'n 45 minuten aan de wandel.

alpaca wandeling in Oostenrijk

Wandelen met alpaca's in Lech, Oostenrijk

Een bijzondere tijd gegarandeerd als je bij 5-sterren hotel Aurelio in Lech am Arlberg logeert, want hier worden door het hotel alpaca wandelingen georganiseerd. Mooi wordt het zeker, want maak je zo'n tour dan ben je twee tot drie uur met het schattige beest onderweg en kom je op de mooiste plekjes van de omgeving terecht. Erbij inbegrepen is een gezellige picknick op een schilderachtige locatie. In plaats van dat je gaat wandelen met alpaca's in de bergen, kun je er ook voor kiezen om een lama mee te nemen. Maar dan loop je misschien wel het risico dat 'ie op je spuugt ;-).

Zomervakantie tips