Skip to navigation Skip to main content

10 dingen die we nu zo vreselijk missen

52317 - 10 dingen die we nu zo vreselijk missen

We zitten inmiddels al ruim 2 maanden thuis wegens het coronavirus, waardoor we ook onze geliefde Alpen voor langere tijd moeten missen. Laat ik voorop stellen dat ook wij gezondheid het belangrijkste vinden, dus we begrijpen de maatregelen uiteraard volledig. Maar toch... De 'Berglust' wordt sterker hoe langer ik thuis ben. De grote vraag is natuurlijk wanneer we weer richting de Alpen mogen. We houden alle ontwikkelingen omtrent het coronavirus en de maatregelen in de Alpen bij in dit blog . Tot die tijd missen we deze 10 fijne dingen. Herkenbaar?

#1. De prachtige uitzichten

Waar je ook bent in de bergen, overal word je getrakteerd op een heerlijk uitzicht. Stoere rotsachtige punten of juist dat romantische glooiende berglandschap. De uitzichten in de bergen zijn onbetaalbaar en eigenlijk ook onmisbaar. Gelukkig hebben we de foto's nog!

#2. Het heerlijke eten

Oké, natuurlijk kun je thuis ook die lekkere Kaiserschmarrn, Käsespatzle of Wiener Schnitzel maken. En met de recepten die we op indebergen delen, smaakt het ook authentiek, maar toch... In dat oubollige dorpsrestaurant met geblokte gordijntjes of in de oeroude berghut smaakt het toch nét even anders. Lekkerder...

#3. De fijne wandelingen door de bergen

's Ochtends vroeg vertrekken, wanneer het nog fris is. Terwijl je door het bos loopt, piept de zon af en toe tussen de bomen door. Je komt steeds hoger, je benen worden zwaarder en het landschap verandert. Elke wandeling door de bergen is fijn, of het nou een korte hike is van een uur of een dagtocht: ik mis het lopen in de bergen.

52317 -

#4. De gemoedelijkheid van de plaatselijke bevolking

Servus! Grüezi mitenand! Salve! Waar je ook bent in de Alpen, je wordt altijd enthousiast begroet door de plaatselijke bevolking en wij toeristen doen daar meestal vrolijk aan mee. Ook in het pension of de berghut, de bergbewoners ontvangen je altijd met open armen en zijn bijzonder hartelijk. Ze hebben een eigen manier van gastvriendelijkheid die zo herkenbaar is voor een vakantie in de bergen.

#5. Het gerinkel van koeienbellen

Je hoort ze meestal al van verre: de rinkelende koeienbellen. Of je nu door het dal wandelt of met de mountainbike naar een bergtop fietst, overal kom je die prachtige Alpenkoeien tegen. Meestal zijn ze versierd met een grote koeienbel, die dat oh zo herkenbare geluid maakt dat we direct koppelen aan de Alpen. Heb jij je wel eens afgevraagd waarom koeien eigenlijk een bel dragen? Je leest het antwoord hier >

52317 -  (1)

#6. De frisse berglucht

Nergens is de lucht zo heerlijk fris als in de bergen. Vooral 's ochtends vroeg wanneer de dauw nog over de graslanden in het dal hangt en je net de gordijnen opendoet, is het fijn je neus even naar buiten te steken. Overdag in het bos of bovenop de berg even lekker diep inademen die heerlijke lucht. Maar ook 's avonds na het eten nog even een wandelingetje maken voor het slapen gaan, die berglucht maakt dat je heerlijk in slaap valt.

#7. De rust en stilte

's Ochtends wakker worden en realiseren dat het écht stil is buiten, op het geluid van wat vogels of dieren op de boerderij na. Urenlang wandelen en niemand of slechts een enkeling tegenkomen. In de bergen kun je zonder problemen een plekje zoeken waar het echt stil en rustig is. Op dit soort plekjes kun je heerlijk ontspannen en je batterij weer helemaal opladen.

#8. Dat gevoel als je op een bergtop staat

Na die urenlange wandeling zie je eindelijk het doel van je tocht: de bergtop. En als je daar eenmaal bent en je staat bij het bergkruis is het genieten met hoofdletters. Maar ook wanneer je 'gewoon' met de berglift omhoog gaat, is het gevoel van op een bergtop staan geweldig. Je voelt je klein en het uitzicht is prachtig. Je kunt hier wel uren blijven staan.

52317 -  (2)

#9. Lokale producten

Het plaatselijke biertje. De bergkaas die je geproefd en gekocht hebt op de alm. Of de spek die je bij de vriendelijke boer hebt gevonden. In de Alpen kun je enorm veel lokale producten kopen die puur en met veel liefde gemaakt zijn door de Alpenbewoners. Persoonlijk neem ik vaak dit soort producten mee naar huis, zodat ik toch een stukje bergleven meeneem. Helaas is de voorraad nu wel op...

#10. De knusse berghutten

De sfeer in berghutten is geweldig. Of je nu in een honderd jaar oude hut komt, of in een superstrakke moderne berghut, het is altijd genieten. Even een koffiepauze tijdens de wandeling, een uitgebreide lunch in de zon op het terras of overnachten tijdens een meerdaagse hike. De berghut is een fantastische plek en zo typerend voor je verblijf in de Alpen.

52317 -  (3)
Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.