6 redenen voor een vakantie naar Alta Badia

Alta Badia

31 mei 2019

door Jahna in Tips

Gelegen in het hart van de Dolomieten is Alta Badia een heerlijke vakantiebestemming voor jong en oud. Deze regio beschikt over meer dan genoeg mogelijkheden voor een vakantie vol inspanning en ontspanning, met onder andere talloze wandel- en fietsroutes, twee natuurparken, een prachtig bergmeer en het Movimënt Park Alta Badia. Mocht je nog niet zijn overgehaald, dan vind je hieronder nog zeven redenen die je over kunnen halen.

1. Zeer geschikt voor families

Alta Badia staat onder meer bekend als kindvriendelijk dal en is dus zeer geschikt voor familievakanties. Het is een rustige regio waar kinderen ongestoord kunnen genieten. Er zijn verschillende adventure parken, waar ze zich helemaal kunnen uitleven en voor wat waterpret kunnen ze naar de Biotopsee. Daarnaast vind je hier ook Movimënt Park Alta Badia. Dit park bestaat uit vijf beleveniswerelden met waterspeelplaatsen, wandelpaden en mountainbiketrails. Gegarandeerd plezier voor jong en oud!

2. Alle mogelijkheden tot een actieve vakantie

Omringd door de imposante bergen van de Dolomieten, maakt Alta Badia tot een geschikte bestemming voor actieve vakanties. De actieve vakantieganger kan zich hier helemaal uitleven op de vele wandelpaden. Met meer dan 400 km aan wandelroutes is deze regio geschikt voor dagtochten en meerdaagse tochten. Maar je kunt er ook voor kiezen om de wandelschoenen thuis te laten en de fiets te pakken. Alta Badia beschikt ook over een uitgebreid aanbod aan routes voor mountainbikers en wielrenners. Er is ruim 80 km aan mountainbikeroutes en de wielrenners kunnen het parcours van de Giro d'Italia verkennen. Naast wandelen en fietsen, kun je hier bijvoorbeeld ook nog golfen. De Süd-Tiroolse Alpine Golfbaan 'Tranrüs' is met 9 holes op 1.700 hoogte een aanrader voor iedere fanatieke golfer.

fietsen alta badia
Fietsen in Alta Badia is prachtig! (Foto: © IDM Alto Adige, Daniel Geiger)

3. Sella Ronda op de fiets

De Sella Ronda is niet alleen een bekende route in de winter, ook ’s zomers kun je deze op je lijstje zetten. Fiets bijvoorbeeld op de mountainbike of racefiets rondom het Sella-gebergte en geniet van het prachtige uitzicht. Tijdens deze route ben je omgeven door de indrukwekkende bergen van de Dolomieten en ga je over legendarische bergpassen. Het is dan ook niet gek dat deze fietstocht in het rijtje van populairste routes in de Alpen staat. In totaal is deze route 58 km lang en overbrug je ongeveer 1800 hoogtemeters.

4. De Dolomieten, UNESCO Wereld Erfgoed

De Dolomieten vallen inmiddels 10 jaar onder het UNESCO Wereld Erfgoed en dat is niet zonder reden. Het is één van de mooiste gebergtes ter wereld en dat alleen al zorgt voor een onvergetelijke vakantie. Elke dag wakker worden en uitkijken op de Dolomieten, het is het ideale vakantiebeeld van veel bergliefhebbers. Als je mazzel hebt, kun je zelfs de Enrosadira zien. Dit is een natuurverschijnsel dat ontstaat bij zonsondergang. De ondergaande zon zorgt dan voor een gekleurde gloed op de bergen, van oranje tot roze.

Alta Badia
De imposante Dolomieten zie je vanuit de hele regio Alta Badia (Foto: © ADM Alto Adige, Ralf Kreuels)

5. Fanes-Senes-Braies Natural Park

Het Fanes-Senes-Braies Natural Park is één van de twee natuurparken die je in de omgeving van Alta Badia vindt. Dit park is zo’n 25.680 hectare groot en is heel anders dan het andere natuurpark. Groene almen en bergweides en veel verschillende bloemen zijn de kenmerken van het Fanes-Senes-Braies Natural Park. Deze groene omgeving maakt het natuurpark dan ook erg toegankelijk voor families met kinderen. Er lopen verschillende themawandelingen door dit park waarbij kinderen meer over de natuur en dieren kunnen leren.

6. Puez-Odle Natural Park

Daarnaast vind je in Alta Badia ook het Puez-Odle Natural Park. Dit park van 10.722 hectare groot en is sinds 2009 lid van het Dolomieten UNESCO Wereld Erfgoed. Het Puez-Odle Natural Park wordt gekenmerkt door het rotsachtige landschap en de hoge bergen. Door de verschillende bergketens in dit natuurpark is dit een speeltuin voor de buitensporters. Fietsen, klimmen, wandelen, het kan hier allemaal. De Dolomite High Route no. 2, ook wel de High Route of Legends genoemd, loopt dwars door Puez-Odle Natural Park en is één van de mooiste themawandelroutes uit de omgeving.

Bergen Dolomieten
Het uitzicht in de natuurparken is fantastisch! (Foto: © Pixabay)

Heb jij nog leuke tips voor een vakantie in Alta Badia?

Zomervakantie tips