Skip to navigation Skip to main content
Afbeelding - aogywlgsstwht2reg3zx
© IDM Südtirol-Alto Adige / Alex Moling
  • Dit traditionele dorp heeft zijn charme nog lang niet verloren
  • Gelegen tussen twee natuurparken in
  • Traditionele evenementen vinden hier regelmatig plaats
  • Ideaal uitgangspunt voor hoge bergwandelingen

Het dorp Badia bevindt zich op 1324 meter hoogte in de vallei Alta Badia in het Italiaanse Zuid-Tirol. Te midden van een groen heuvelachtig landschap staan boerderijen en typische Zuid-Tiroolse huizen verspreid waardoor het dorpje een rustieke uitstraling heeft.

Kenmerkend voor Badia is het behoud van traditie waar de lokale bevolking erg trots op is en dat ook laat blijken in de traditionele festiviteiten die er met regelmaat worden georganiseerd. Ook de markante hooggelegen kerkjes in het dorp geven een blijk van de historie van het dorpje. Gastvriendelijkheid staat in Badia hoog in het vaandel en dat geeft garantie aan toeristen voor een ontspannen zomervakantie in de bergen.

Accommodaties bij reispartners in Badia

La Crusc op 2045 m

Badia kent een aantal interessante architectonische bezienswaardigheden die het dorpje zijn charme geven. Blikvanger is de kerk van San Leonardo, een indrukwekkende parochiekerk midden in het dorp. Een ander hoogtepunt van het dorp dat zeker het bezoeken waard is, is de op 2045 meter hoogte gelegen kerk La Crusc, dat over het plaatsje uitkijkt. Een bezoek aan deze kerk kan uitstekend gecombineerd worden met een wandeling door de natuurrijke omgeving. Vanuit het dorp kun je de lift naar boven nemen waar op de top de wandelroute start. Vervolgens neem je de route van pad 15 en volg je de weg richting Roda de Armentara. Tijdens de wandeling richting de indrukwekkende kerk loop je door bloemrijke en kleurrijke weiden van de veelzijdige omgeving in de vallei.

Wandelen in de omgeving van Badia

Omgeven door de bergtoppen van de Dolomieten en in een dal vol flora en fauna, zit je in Badia goed voor een vakantie midden in de natuur. Gelegen in een vallei dat een centrale ligging heeft in de Dolomieten en tussen twee natuurparken in, is het een uitstekend startpunt voor bergwandelingen. In en rondom het dorp starten er ruim 22 tochten die variëren van eenvoudig te wandelen tot uitdagende routes door de bergen. Aanrader is de wandeltocht van de Gardenapas naar natuurpark Puez-Odle. Vanuit het dorp bereik je eenvoudig de Gardenapas met de bus, waar je vervolgens begint met wandelen door pad 2 te volgen in de richting van het park, waar je tussen imposante rotsformaties loopt. In totaal ben je zo’n vierenhalf uur kwijt tijdens de tocht naar het natuurpark, maar van adembenemende uitzichten ben je verzekerd.

Weer in Badia

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
11 / 21

Vorstgrens

3634 meter

Regen

4 mm

Morgen

Bewolkt en enige tijd regen

Bewolkt en enige tijd regen
11 / 20

Vorstgrens

3554 meter

Regen

8 mm
La Crusc
Toeristeninformatie voor Badia
Name Tourismusverein Badia
E-mail badia@altabadia.org
Telefoon 839695
Algemene informatie
Aantal inwoners 1400
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1020 km
Hoogte dorp 1324
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 13
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart