Skip to navigation Skip to main content
Lavilla
© Spalder Media Group
  • Paradijs voor fietsers en natuurliefhebbers
  • Charmant bergdorp
  • Jaarlijks internationale sportevenementen
  • Nabij twee natuurparken en een avonturenpark

Het Italiaanse La Villa is centraal gelegen in de vallei Alta Badia op een hoogte van 1433 meter. Naast dat het ’s winters een toeristische trekpleister is dankzij de reuzenslalom op de Gran Risapiste, is het ook een populaire bestemming voor een zomervakantie door de fietswedstrijd die hier elk jaar plaatsvindt.

Niet alleen kenmerkt La Villa zich als een internationaal sportdorp, ook is hier historie en traditie te herkennen aan onder andere de eeuwenoude kerk en het prominente kasteel Ciastel Colz. Het is dan ook de bijzondere kerk waar La Villa de bijnaam ‘Ster van het dal’ aan te danken heeft, dus een bezoek aan dit oude bouwwerk is zeker de moeite waard.

Maratona dles Dolomites

De wielerwedstrijd Maratona dles Dolomites is naast de slalom hetgeen dat La Villa op de kaart heeft gezet. Dit internationale fietsevent trekt jaarlijks vele bezoekers uit alle uithoeken tijdens de zomermaanden. Al sinds 1987 vindt deze wedstrijd iedere zomer plaats in het dal Alta Badia en in de loop der tijd is de marathon uitgegroeid tot een enorme gebeurtenis waar zo’n 9000 fietsers aan meedoen. Dat het dorp een uitermate geschikte verblijfsplaats is voor fietsliefhebbers blijkt niet alleen uit de wedstrijd, maar ook uit de speciale fietsdagen die met regelmaat worden georganiseerd. Tijdens deze dagen worden de wegen afgesloten voor ieder ander soort verkeer zodat fietsers optimaal de gelegenheid hebben om over de bekende bergpassen Falzarego, Valparola and Campolongo en in de valleien tussen de imposante Dolomieten te fietsen.

Ruim aanbod aan activiteiten vanuit La Villa

Ook voor andere activiteiten in de natuur biedt La Villa uitkomst dankzij de centrale ligging in het dal tussen twee natuurparken in. Aan de ene kant van het dorp ligt het park Puez-Odle, en aan de andere kant bevindt zich natuurparadijs Fanes-Senes-Braies. Dat geeft een ideaal decor voor tal van wandeltochten door de ongerepte natuur en tussen de indrukwekkende toppen van de Dolomieten. Maar ook als je met het hele gezin op vakantie bent kun je in dit plaatsje prima terecht. Op een hoog plateau boven La Villa en de dorpen [IL:ITALAD061] en [IL:ITALAD064], ligt het enorme avonturenpark Movimënt Park Alta Badia. Er is hier onder andere een enorm aanbod aan sportactiviteiten en speelgelegenheden voor kinderen zoals klimwanden, ziplines en trampolines. Ook is er een fitnessparcours en zijn er Kneipp-voorzieningen. Het park is eenvoudig te bereiken met de lift vanuit het dorp.

Weer in La Villa

Vandaag

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
10°C / 18°C

Vorstgrens

3109 meter

Regen

3 mm

Morgen

Geregeld zon, maar ook enkele wolken

Geregeld zon, maar ook enkele wolken
8°C / 20°C

Vorstgrens

3103 meter

Regen

0 mm
Piz La Ila
Toeristeninformatie voor La Villa
Name Tourismusverein La Villa
E-mail lavilla@altabadia.org
Telefoon 847037
Algemene Informatie
Aantal inwoners 1164
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1017 km
Hoogte Dorp 1433
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 12
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart