Skip to navigation Skip to main content
Corvara
© Pixabay
  • Modern dorp met luxe accommodaties, centraal gelegen in een wandelparadijs
  • Zonnige ligging
  • Direct toegang tot de liften naar de top
  • Familievriendelijke vakantiebestemming

Corvara ligt op een zonnig bergplateau tussen de waanzinnige Dolomieten van het Italiaanse Zuid-Tirol. Het dorp heeft een centrale ligging in Alta Badia en is daarom voor veel toeristen een geliefde bestemming voor een zomervakantie. Het is een mondaine plaats met een knusse dorpskern. Wil je de Sellaronda wandelen of gaan wielrennen in de Dolomieten, dan is dit een perfecte bestemming. 

Hoewel er in Corvara een ruim aanbod is aan moderne en luxe accommodaties, is het dorpje de traditionele sfeer nog niet verloren. Bovendien kunnen fijnproevers uitstekend terecht in Corvara, want het dorp kent een flink aantal restaurants waar ze met regionale producten wel raad weten in hun gevarieerde keuken.

Accommodaties bij reispartners in Corvara

Bergdecor van Alta Badia

Het woeste en indrukwekkende landschap van de bergtoppen van Alta Badia rondom Corvara biedt een ideaal decor voor vele activiteiten in de natuur. In het centrum van het dorp liggen twee liften die je direct naar 2000 meter hoogte brengen. Vanaf hier ligt er een enorm netwerk aan wandelpaden voor je klaar om je naar de mooiste uitzichten te leiden. Een wandelomgeving dat niet mag worden overgeslagen is het natuurpark Puez-Geisler. Tijdens wandelingen door dit rustieke gebied kom je meer te weten over de Dolomieten en kun je je ogen uitkijken over de vallei.

Activiteiten in Corvara

Warme zomerdagen met het hele gezin kunnen goed worden doorgebracht bij Biotopsee Corvara. Ultieme ontspanning kan worden gevonden langs het water terwijl kinderen zich vermaken in de kleine bergmeren en bij de speelgelegenheden. Meer actie tijdens je vakantie in de bergen? Dan kun je je geluk beproeven op de klettersteig van de berg Pisciadù. Klimliefhebbers kunnen hier uiterst steile wanden en hellingen beklimmen op de via ferrata van Gruppo del Sella. Een uitdagende route dankzij een aantal loodrechte stukken, maar prachtige klim op de rotswanden van de Dolomieten. De klettersteig kun je bereiken vanaf de parkeerplaats in het dorpsdeel Colfosco, waarbij je via een dennenbos toegang hebt tot de klim. Corvara is ieder jaar ook de aankomstplaats van de Dolomieten Marathon. 

Weer in Corvara

Vandaag

Grijze wereld door mist of mistflarden

Grijze wereld door mist of mistflarden
11 / 22

Vorstgrens

3591 meter

Regen

1 mm

Morgen

Buien met regen, maar soms ook zon

Buien met regen, maar soms ook zon
11 / 20

Vorstgrens

3629 meter

Regen

4 mm
Boé
Piz Arlara
Toeristeninformatie voor Corvara
Name Tourismusverein Corvara
E-mail corvara@altabadia.org
Telefoon 836176
Algemene informatie
Aantal inwoners 820
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 1024 km
Hoogte dorp 1568
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants 25
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart