Zo mooi was de zomer van Indebergen!

Zo mooi was de zomer van Indebergen!

24 september 2018

door Florien in Algemeen

De zomer is officieel voorbij en de herfst is begonnen. De dagen worden korter en de kleuren in de Alpen veranderen. Het zonnetje is haar kracht echter nog niet verloren en er kan nog volop genoten worden van al het moois in de bergen. Wij van Indebergen hebben een heerlijke zomer gehad. In dit weblog vertellen we je over alle avonturen die we in de bergen hebben beleefd, maar ook wat we hier op de redactie in Nederland allemaal hebben gedaan. Heb jij ook zo’n mooie zomer gehad?

Ondertussen op de redactie in Nederland...

We zijn natuurlijk het liefst het hele jaar door in de Alpen, maar er moet natuurlijk ook gewerkt worden! Dagelijks zijn we bezig met het updaten van informatie op de website. We actualiseren foto’s, voegen nieuwe bestemmingen toe of updaten deze, kijken of de informatie nog up-to-date is en ga zo maar door. Daarnaast schrijven we artikelen voor het weblog om jou te inspireren en te informeren over bestemmingen, leuke weetjes uit de Alpen en nog veel meer. En wat doen we verder? Zoals je misschien weet hebben we ook een winterwebsite: www.snowplaza.nl. In de zomer zijn we vooral druk bezig om de website te actualiseren. Verder houden we wintersportliefhebbers op de hoogte van het laatste nieuws in de skigebieden.

Start van het zomerseizoen: een roadtrip door de Alpen

Het zomerseizoen van Indebergen ging van start met een roadtrip door de Alpen. De reis van Miranda en Yvonne begon in Saalbach. Daar hebben zij een te gekke Facebook LIVE uitzending opgenomen, maakten ze hele mooie wandelingen en deden ze een spannende downhill trail op de mountainbike. Na Saalbach stond een ritje over de Grossglockner Hochalpenstrasse op het programma. Een prachtige route met uitzichten op de hoogste berg van Oostenrijk: de Grossglockner. Vervolgens reden ze door naar de Drei Zinnen in Italië, waar ze onder andere de wandeling naar de indrukwekkende Drei Zinnen maakten en een aantal autovideo’s opnamen. Een prachtige reis!

Mountainbiken over een trail in Saalbach
Mountainbiken in Saalbach

Culinair genieten in Ischgl

Zelf mocht ik naar Ischgl voor de opening van de 10e editie van de Culinaire Jacobsweg. Tijdens dit evenement kookten vijfsterrenchefs een gerecht met producten uit de streek, om deze vervolgens aan de koks van vijf berghutten te leren. Zo kun je verschillende wandelingen in het Paznauntal maken en ondertussen op en top culinair genieten. En dat voor maar €15,- per gerecht! Samen met een groep ‘foodies’ mocht ik doen waar ik gek op ben: lekker eten en wandelen in een schitterend landschap.

Een roadtrip door Frankrijk

Voor Yvonne hield het na de roadtrip door de Alpen niet op. Ze besloot om ook Frankrijk met de auto te verkennen. Ze bezocht onder andere het Meer van Annecy en ondernam onderweg activiteiten als wandelen, mountainbiken, suppen en paragliden.

Een plaatsje aan het Meer van Annecy in Frankrijk
Uitzicht op het meer van Annecy

Wielrennen in Zwitserland en Frankrijk

Zodra de winter in Nederland ten einde komt, begint het fietsseizoen van collega Thijs. Of eigenlijk, onze eigen Tom Dumoulin. Hij bedwingt meerdere Col’s in Frankrijk en trainde hard voor de Le Trophée de L’Oisans, vier wielerwedstrijden met onder andere de Marmotte, waarbij hij in één week 400 km en meer dan 12.000 hoogtemeters aflegde. En of het daarbij ophoudt? Echt niet! Hij fietste daarna rustig nog een rondje IJsselmeer in Nederland. Na het avontuur in Frankrijk is Thijs ook nog afgereisd naar Zwitserland voor de 1e editie van de Marmotte Vallais.

Thijs op de wielrenfiets in de bergen tijdens de Marmotte Vallais
Thijs op de tijdens de Marmotte Vallais

Een kort bezoek aan Wald am Arlberg

Niet alleen bezocht ik Ischgl, ik ging ook een aantal dagen naar Wald am Arlberg. Het weer was deze dagen prachtig (+/- 30 graden). Ik heb een wandeling gemaakt langs de Wäldletobel Wasserfall en heerlijk gezwommen in de natuurbaden in Klösterle en het Montafon. Wat is het fijn om af en toe een paar dagen in de bergen te zijn!

 

24 UUR IN Livigno

24 UUR IN is dé nieuwe webserie voor bergliefhebbers in zomer en winter. In afleveringen van ongeveer 15 minuten nemen de presentatoren je 24 uur mee naar een bestemming in de Alpen. Miranda trapte in de eerste zomeraflevering het spits af en bezocht het Italiaanse Livigno. Shoppen, mountainbiken, suppen, wandelen, klimmen en lekker eten, ze heeft het allemaal gedaan! Bekijk hier de aflevering 24 UUR IN Livigno >

24 uur in Livigno: het camerateam
Het 24 UUR IN team in Livigno

De zomer van Indebergen.nl in foto’s…

Koe in de bergen
Van koeien worden we altijd blij!

Paragliden in Frankrijk met uitzicht op het Meer van Annecy
Paragliden in Frankrijk met uitzicht op het Meer van Annecy

Wandelen langs de Wäldletobel Wasserfall vanuit Wald am Arlberg
De natuur is prachtig tijdens de wandeling langs de Wäldletobel Wasserfall

Miranda aan het suppen op het meer van Livigno
Suppen op het meer van Livigno

Genieten van het uitzicht op de Drei Zinnen in de Dolomieten
Wat een prachtig punt om van het uitzicht op de Drei Zinnen te genieten!

Genieten van het uitzicht in de Dolomieten
Wat is het mooi in de Dolomieten!

De wandeling naar de Friedrichshafener Hütte tijdens de Culinaire Jacobsweg
De wandeling naar de Friedrichshafener Hütte tijdens de Culinaire Jacobsweg

Bordje Tiroler Gröstl met spiegelei
Het mooiste bordje Tiroler Gröstl van deze zomer!

Pauzeren op een bankje tijdens het wandelen naar de Friedrichshafener Hütte
Het uitzicht tijdens de wandeling naar de Friedrichshafener Hütte

Uitzicht vanuit de bergen op Saalbach Hinterglemm
We hebben mooie wandelingen in Saalbach Hinterglemm gemaakt

Heb jij ook zo'n mooie zomer gehad in de bergen?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips