Zomervakantie Saalbach Hinterglemm: tips en info

Zomervakantie Saalbach Hinterglemm: tips en info

29 augustus 2018

door Yvonne in Bestemmingen

Saalbach Hinterglemm, wellicht heb je er wel eens van gehoord? In de winter gaan veel Nederlanders hier naartoe voor het grote skigebied en de gezellige (après-ski)dorpen. In de zomer is het bij uitstek een wandel- en mountainbikeparadijs. Daarnaast wordt natuurlijk ook aan families gedacht en is er een zeer riant aanbod aan activiteiten, bezienswaardigheden en leuke uitstapjes. Lees hier meer over wat je kunt verwachten van een zomervakantie in Saalbach Hinterglemm.

Saalbach Hinterglemm in het Oostenrijkse Glemmtal

De gemeente Saalbach Hinterglemm ligt in het Glemmtal, een dal in de deelstaat Salzburgerland, district Zell am See. Je bereikt het Glemmtal via Maishofen, tussen Zell am See en Saalfelden. Maishofen heeft een treinstation dus je kunt relatief makkelijk met het openbaar vervoer naar het Glemmtal. Vanaf Maishofen loopt het dal richting het westen en je vindt hier de dorpen Viehhofen, Vorderglemm, Saalbach en Hinterglemm. Saalbach is het grootste en levendigste dorp, gevolgd door Hinterglemm. Je vindt in deze twee dorpen veel winkels, restaurants en terrasjes.

Uitzicht over Hinterglemm vanaf de berg
Uitzicht over Hinterglemm tijdens een wandeling naar het dorp vanaf het bergstation van de Reiterkogelbahn

400 + 400 + 40: oneindig plezier in Saalbach Hinterglemm

Of je in Saalbach Hinterglemm kunt mountainbiken en wandelen? Nou en of! Saalbach Hinterglemm heeft hier een handig ezelsbruggetje voor: 400 kilometer aan wandelpaden, 400 kilometer aan mountainbikepaden en 40 berghutten. Alle paden liggen wijdverspreid over de prachtige bergwereld van Saalbach Hinterglemm. Voor zowel beginners als gevorderde mountainbikers en wandelaars is er een ruime keus aan mogelijkheden. Waar je ook naar opzoek bent, in Saalbach Hinterglemm vind je het zeker.

Mountainbiken Hinterglemm onder de Reiterkogelbahn
De blauwe mountainbikeroute onder de Reiterkogelbahn in Hinterglemm

Zomerliften Saalbach Hinterglemm

In de zomer zijn in Saalbach Hinterglemm maar liefst vier liften geopend. Van het westen naar het oosten kun je gebruik maken van de Zwölferkogelbahn, de Reiterkogelbahn, de Schattberg X-press en de Schönleitenbahn. Wanneer je in het bezit bent van de JOKER CARD kun je gratis gebruik maken van deze liften. Let dus bij het boeken van een accommodatie op of het inclusief de JOKER CARD is. De bergliften zijn van 09.00 tot 16.00/16.30 uur geopend.

 

Activiteiten voor families in Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm is ook een geschikte bestemming voor een zomervakantie met kinderen. Op meerdere locties is een belevenis voor kinderen gecreëerd. Bij het bergstation van de Zwölferkogelbahn en de Schattberg X-press liggen leuke speeltuinen. Bij de Reiterkogelbahn ligt een speciale themawandeling voor kinderen. De rondwandeling is 3,5 kilometer lang en onderweg vind je 10 speelstations met leuke opdrachten. Tip: aan het eind van het Glemmtal vind je meerdere leuke belevenissen en activiteiten bij elkaar: de Golden Gate Bridge der Alpen, een Baumzipfelweg, klimpark, reuzenglijbanen, trampolines en prachtige wandelingen.

De Golden Gate Bridge der Alpen aan het eind van het Glemmtal
Aan het eind van het Glemmtal vind je de Golden Gate Bridge der Alpen

Andere activiteiten en sporten in Saalbach Hinterglemm

Saalbach Hinterglemm biedt nog veel meer activiteiten dan wandelen en fietsen. Ook net buiten het Glemmtal vind je leuke uitstapjes en bezienswaardigheden. Je kunt bijvoorbeeld gaan golfen in Zell am See of ontspannen in de Tauern Spa in Kaprun. In het Glemmtal kun je ook tennissen, vissen, paardrijden, geocaching, paragliden, canyoning, karten en minigolf.

Zomervakantie tips