Saalbach Wander Challenge: 3 uitdagende wandelingen

Saalbach Wander Challenge: 3 uitdagende wandelingen

30 juli 2018

door Yvonne in Wandelen

Deze zomer waren wij te vinden in het mooie Oostenrijkse Saalbach Hinterglemm. Wellicht heb je onze live uitzending op Facebook wel gezien? Tijdens deze reis maakten we kennis met de vele wandelmogelijkheden van Saalbach, waaronder de 'Saalbach Wander Challenge'. Deze uitdaging voor wandelaars bestaat uit 3 bijzondere wandelroutes door de bergen van het Glemmtal. Samen overbruggen de wandelingen 3970 hoogtemeters en 70 kilometer aan wandelpaden. Bekijk hieronder meer de individuele wandelingen.

#1. Home of Lässig wandeling

Met deze nieuwe lange-afstandswandeling ontdek je een aantal prachtige uitzichten over het dal. De rondwandeling begint op de parkeerplaats aan het eind van de Talschlussweg, aan het eind van het Glemmtal. Vanaf dit punt wandel je naar de Lindlingalm. Zo’n 200 meter voorbij de alm wandel je naar links, richting de Schusterscharte. Dit eerste stuk is vrij steil en hier overbrug je de meeste hoogtemeters, naar 1985 meter. Vervolgens gaat de route verder over een relatief vlak plateau naar de Mittagskogel, waarbij sommige stukken dalend verlopen. De grootste uitdaging volgt hierna, de ‘Teufelssprung’ (Duivels’ sprong), een flinke klim. Gelukkig word je beloond met een prachtig uitzicht. Het laatste stuk daal je af en je eindigt weer bij de Lindlingalm.

Duur 8 uur
Hoogtemeters 1630 meter klimmen, 1630 meter dalen
Afstand 20,3 km
Ondergrond Zand, stenen en kiezels
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

#2. Pinzgau wandeling

De klassieker in dit rijtje. De Pinzgau wandeling loopt van de Schattberg boven Saalbach naar de Schmittenhöhe boven Zell am See. Ondanks het geringe aantal hoogtemeters dat je overbrugt (650 meter), maakt de afstand (28 km) de wandeling toch nog een flinke uitdaging. De tour begint bij het bergstation van de Schattberg X-press en loopt via Marxtenscharte, Seetörl, Klinglertörl, Klammscharte en Rohrertörl naar de Schmittenhöhe. Hier kun je met de gondel weer naar beneden, waar je de bus terug naar Saalbach kunt nemen.

Duur 7 uur
Hoogtemeters 650 meter klimmen, 595 meter dalen
Afstand 28 km
Ondergrond Zand, stenen en kiezels
Niveau Gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Wandelen in de natuur van Saalbach Hinterglemm
Geniet in Saalbach Hinterglemm van de mooiste wandelingen!

#3. Seven Summits of Saalbach Hinterglemm

Deze wandeling is een echte must-do voor wandelaars die van bergtoppen houden. Zoals de naam al verklapt, ontdek je tijdens deze wandeltour zeven bergtoppen in het dal van Saalbach Hinterglemm, het Glemmtal. De wandeltocht begint bij het bergstation van de Schattberg X-press. Via de Stemmerkogel en Hochkogel loop je naar de Hochsaalbachkogel, langs de Bärensteigkoglen en de Manlitz- und Mittagskogel. De laatste top is ook meteen de hoogste, de Geißstein op 2363 meter. De route eindigt bij de Lindlingalm. Tip: neem 2 maaltijden en zo’n 4 liter water mee, want onderweg kom je geen berghut tegen.

Duur 9 uur
Hoogtemeters 1450 meter klimmen, 2390 meter dalen
Afstand 24 km
Ondergrond Zand, stenen en kiezels
Niveau Gemiddeld
Conditie
Techniek
Uitzichten

Wandel alle drie en ontvang een oorkonde!

Ga jij de Saalbach wandel uitdaging aan? Haal dan een knipkaart bij het lokale toerismebureau en laat je kaart knippen bij de controlepunten. Een andere optie is het downloaden van de Summitlynx app, waarop je je wandelgegevens kunt registreren. Heb je alle drie de wandelingen voltooid? Ga dan naar het toerismebureau en je ontvangt als beloning een oorkonde.

Zomervakantie tips