9 argumenten waarom je een keer een huttentocht gedaan moet hebben

9 argumenten waarom je een keer een huttentocht gedaan moet hebben

10 december 2018

door Yvonne in Algemeen

Als je een ‘echte’ bergfan bent, is een huttentocht natuurlijk de ultieme uitdaging. Tijdens een huttentocht wandel je over de bergtoppen, van berghut naar berghut. Een huttentocht bestaat in allerlei vormen en maten. Van 3 tot 30 etappes, alles is mogelijk! Veel vakantieregio’s bieden speciale pakketten aan voor een huttentocht, zoals bijvoorbeeld de KAT-walk in de Kitzbüheler Alpen. Bekijk hier al onze wandeltips.

#1. Het is een bijzondere ervaring

Een huttentocht is niet iets wat je ‘zomaar’ even tussendoor doet. Het vergt planning, ervaring en ook wel een beetje lef. Je wordt één met de natuur, komt bijzondere natuurspektakels tegen en leert jezelf goed kennen.

#2. Je wordt één met de natuur

Tijdens de hele huttentocht bevind je je middenin de natuur. Je omgeving wisselt tussen bossen, rivieren, meertjes, almen en de mooiste bergtoppen.

#3. Onderweg geniet je van de mooiste natuurspektakels

Reken er maar op dat je onderweg een aantal keer stil zult staan om even te genieten van de prachtige natuur. Een bijzondere waterval, wilde dieren of het uitzicht vanaf een bergtop, allemaal bijzondere natuurspektakels die je nooit zult vergeten.

#4. Je leert jezelf goed kennen

Voor een huttentocht moet je al aardig weten wat je kan, fysiek en emotioneel. Zeker wanneer je nog nooit eerder een huttentocht hebt gewandeld, kan het een flinke uitdaging zijn! Op sommige momenten zul je misschien jezelf vervloeken omdat je eraan begonnen bent, want 5 uur lang omhoog lopen, daar wordt iedereen moe van. Op deze manier leer je wel hoe goed je conditie is, of je een doorzetter bent en wat je wel en juist niet leuk vindt.

Huttentocht doen in de Dolomieten

#5. Je komt in contact met andere wandelaars

Tijdens een huttentocht kun je etappes in een groep lopen, met of zonder gids. Tijdens de overnachting in de berghut is de kans groot dat je andere wandelaars tegenkomt die met hetzelfde avontuur bezig zijn.

#6. Je overnacht op bijzondere locaties

Tijdens een huttentocht zul je in verschillende berghutten overnachten. De ene hut is klein en ligt verscholen, de ander is groot en ligt op een centrale plek. Elke hut is uniek op z’n eigen manier en biedt een bijzondere ervaring in een bijzondere omgeving. Wil je onderweg gaan kamperen? Dat kan op sommige plaatsen, maar elk land heeft eigen regels voor wildkamperen. Bekijk hier de regels over wildkamperen >

#7. Je gaat even back to basics

Even geen televisie, geen iPad, laptop, computer, openbaar vervoer, taxi’s en ga zo maar door. Tijdens een huttentocht ben je afhankelijk van wat je bij je hebt en wat een berghut te bieden heeft.

Met wandelstokken wandel je fijner tijdens een huttentocht

#8. ’s Avonds kun je prachtig sterrenkijken

Wanneer je in een berghut overnacht, kun je bij goed weer ’s avonds sterrenkijken! Je wordt hierbij niet gestoord door licht van omliggende gebouwen en straatgeluiden. Eventueel kun je een speciale app downloaden, waarmee je sterrenbeelden kunt herkennen. Neem ook een kussentje en een dekentje mee, zodat je kunt liggen.

#9. Even weg uit de drukte

Dit punt hangt natuurlijk samen met ‘back to basics’. Tijdens een huttentocht ben je even weg uit de ‘drukte’ en de dagelijkse sleur.

Heb jij wel eens een huttentocht gelopen?

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips