Skip to navigation Skip to main content
Stausee Durlaßboden
© Spalder Media Group
Oostenrijk

Vakantie Hochkrimml

  • Rustig chaletdorp op 1700 meter hoogte
  • Rustig dorp met weinig inwoners
  • Gelegen op 1700 meter bovenaan de Gerlos Alpenstraße
  • Zonnige hellingen

Hochkrimml is een deel van de gemeente Krimml. Het ligt echter een stuk hoger dan de dorpsdelen Unterkrimml en Oberkrimml en op 10 km afstand ervan. In Hochkrimml wonen maar enkele tientallen mensen permanent. Het gastvrije bergdorp bestaat dan ook voornamelijk uit vakantiewoningen en chalets.

Het dorpsdeel Hochkrimml ligt op circa 1700 meter en bestaat uit drie gemeenschappen: Silberleiten, Duxeralm en Filzsteinalm. Hochkrimml maakt deel uit van de Zillertal Arena. In de winter is het dorp middels skipistes en liften verbonden met de dorpen Königsleiten, Gerlos en Zell am Ziller. ’s Zomers is het een zeer rustige bestemming voor je bergvakantie.

Accommodaties bij reispartners in Hochkrimml

Hochkrimml: tussen Tirol en Salzburg

Gelegen bovenaan de Gerlos Alpenstrasse is Hochkrimml een hooggelegen vakantiebestemming op de grens van Tirol en Salzburg. Rijd je de pas af richting Mittersill, dan kom je uit bij de andere dorpsdelen van Krimml en bij de Krimmler Wasserfälle. Ga je de andere kant op, richting het Zillertal, dan passeer je het bekende bergdorp Königsleiten en rijd je dwars door Gerlos heen. Onderweg heb je uitzicht op het prachtige Durlaßboden stuwmeer.

Tips voor je zomervakantie in Hochkrimml

Hochkrimml is een prachtige bestemming om te wandelen. Vanuit je onderkomen kun je direct mooie bergwandelingen starten. Een wandeling vanaf de Filzsteinalm naar het begin van het Wildgerlostal is bijvoorbeeld prachtig. Een andere leuke tip is wandelen rond het hierboven genoemde stuwmeer. Op warme dagen kun je ook het meer in of op. Je kunt er zwemmen, zeilen, suppen of waterfietsen. Uiteraard mag je de wandeling rond de Krimmler Wasserfälle ook niet missen. Dit natuurwonder - de watervallen behoren tot de hoogste gefaseerde watervallen ter wereld - moet je gewoon een keer gezien hebben. Niet alleen te voet is de bergregio goed te ontdekken, neem zeker ook eens de (e-)mountainbike. Die huur je op verschillende plekken in de omgeving.

Ben je op zoek naar adrenaline tijdens je bergvakantie? Waag je dan eens aan canyoningen, raften en klettersteigen in de buurt. Of rijd naar Gerlosstein, waar je in de Almflieger hoog boven de grond zweeft. Voor families is de Jodelwanderweg in Königsleiten een aanrader, waar je onder begeleiding van een jodelleraar leert jodelen tijdens een themawandeling. Leuk voor de kinderen: het Latschenland in Gerlos en de Fichtensee met Fichtenschloss (Sparreboskasteel) in Zell am Ziller. Vergeet ook niet de wekelijkse markt in Krimml te bezoeken, waar je lokale producten kunt kopen en proeven. Genoeg te doen in ieder geval in de omgeving!

Weer in Hochkrimml

Vandaag

Bewolkt en gestage regenval

Bewolkt en gestage regenval
1 / 3

Vorstgrens

1650 meter

Regen

18 mm

Morgen

Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw

Mix van regen, natte sneeuw en sneeuw
-1 / 2

Vorstgrens

1434 meter

Regen

45 mm
Toeristeninformatie voor Hochkrimml
Name VVV Krimml
E-mail
Telefoon 20022
Website
Algemene informatie
Aantal inwoners 30
Autovrij centrum
Afstand vanaf Utrecht ca. 970 km
Hoogte dorp 1700
Aantal toeristenbedden
Wellness & Sport
Spa & Wellness
Openbare zonnebank
Thermale baden
Massage
Aantal openlucht zwembaden
Openbare sauna
Fitnesscentrum
Volleybalveld
Tennisbaan
Paragliding
Basketbalveld
Winkelen
Aantal souvenirwinkels
Aantal sportwinkels
Bank
Postkantoor
Publieke WIFI
Aantal modewinkels
Aantal overige winkels
Geldautomaat
Internetcafé
Supermarkten
Uitgaan & vrije tijd
Restaurants
Bars & cafés
Bioscoop
Concertzaal
Discotheken
Casino
Theater
Ballonvaart