Skip to navigation Skip to main content
Fietsvakantie Karinthië - Millstaetter See
© Karnten Werbung / Gert Perauer

Tijdens een fietsvakantie in Karinthië kun je je verheugen op een unieke combinatie van prachtige uitzichten, perfecte fietsinfrastructuur en beweging in de frisse lucht. Voel na de kou van de winter eindelijk weer de warme zonnestralen op je huid. Hoor de vogels fluiten en ruik de geur van bloeiende lentebloemen terwijl je uitkijkt over een schitterend bergmerenlandschap. Dát is fietsen in Karinthië!

Fietsen heeft iets magisch in de lente. Vooral in Karinthië, omdat de hele regio gemaakt lijkt te zijn om op twee wielen te verkennen. Het afwisselende landschap met majestueuze bergtoppen en de diverse fietsroutes maken deze zonnige regio in het zuiden van Oostenrijk de ideale bestemming voor een fietsvakantie.

De populaire Drau-fietsroute

De Drau-fietsroute is zonder twijfel de populairste fietsroute in Karinthië. Deze route volgt de Drau van Oost-Tirol naar Kroatië en doorkruist Karinthië over een afstand van 220 kilometer. Niet voor niets heeft de ADFC (Allgemeiner Deutscher Fahrradclub) deze route met 5 sterren bekroond. Dankzij uitstekende bewegwijzering in beide richtingen en voornamelijk vlak terrein, is deze route uitermate geschikt voor gezinnen, senioren en fietsers die rustig hun conditie willen opbouwen. Ook aan verwennerij geen gebrek. Onderweg vind je maar liefst 55 restaurants om sportieve gasten te verwennen met culinaire hoogstandjes uit de Karinthische Alpen-Adriatische keuken.

Fietsen langs de Drauradweg
© Karnten Werbung / Franz Gerdl
E-bikers dalen af bij de Millstätter See
© Karnten Werbung / Uwe Geissler
Twee wielrenners langs een meer in Karinthië
© Karnten Werbung / Franz Gerdl
Foto nemen fietsfamilie bij de Klopeiner See
© Karnten Werbung / Gert Perauer
Mountainbiken bij de Afritzer See
© Karnten Werbung / Michael Stabentheiner

Karinthische Merenroute

Het uitzicht op de glinsterende, warme meren is een onmisbaar onderdeel van de fietservaring in Karinthië. Daarom is de ‘Karinthische Merenroute’ ontstaan. Deze route van 420 kilometer neemt je mee langs 20 van de mooiste meren en rivieren van Karinthië, in de vorm van een horizontale acht, met overal prachtige uitzichtpunten. Onderweg bieden de vele zwemmeren de mogelijkheid om af te koelen in water dat tot wel 28 graden Celsius kan zijn.

Overal huren, overal terugbrengen

Ervaar Karinthië op de fiets zonder gedoe, dankzij het ‘Kärnten rent-e-bike’ verhuursysteem. Dit systeem is uniek in Oostenrijk en biedt 60 verhuurstations verspreid over het hele land voor alle soorten fietsen. Of je nu een moutainbike, e-bike, kinderfiets of stadsfiets nodig hebt, het motto luidt: "overal huren, overal terugbrengen".

BikeBox aan de Wörthersee
© Karnten Werbung / Michael Stabentheiner

Mountainbiken in Karinthië

Ook voor mountainbikers is er genoeg te ontdekken, met 3.600 kilometer aan gelegaliseerde fietsroutes en tientallen trails, waaronder 's werelds langste flow country trail in Bad Kleinkirchheim. Karinthië is werkelijk een paradijs voor fietsers die van de bergen houden.

Wielrennen in Karinthië

Ook wielrenners vinden in de meest zuidelijke deelstaat van Oostenrijk uitgebreide mogelijkheden. Het wielerseizoen is lang en het aanbod van routes veelzijdig. Van pittige bergritten tot relaxed door de brede dalen met af en toe een klimmetje, in Karinthië kan het allebei. Interessante cyclo's zijn de Fuga300 en de 6-daagse Tour de Kärnten. Populaire beklimmingen en routes zijn de Großglockner Hochalpenstraße, Nockalmstraße en Villacher Alpenstraße. Ook de 3-landentocht van ruim 100 kilometer bij Villach is een aanrader. Liefhebbers van gravelbiken vinden in Karinthië ook, en zeker bij de Wörthersee, fantastische mogelijkheden.

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.