Skip to navigation Skip to main content
Bike Trail Hahnenkamm
© Kitzbühel Tourismus, Andreas Meyer

De Hahnenkamm in Kitzbühel, je hebt er vast wel eens van gehoord. Maar waarschijnlijk in verband met legendarische skiwedstrijden, waar de beste skiërs ter wereld tegen elkaar strijden tijdens de jaarlijkse races in januari. Wist je echter dat je op deze berg ook een hele leuke biketocht kunt doen? De Hahnenkammtrail is een echte aanrader voor fietsliefhebbers tijdens een vakantie in Kitzbühel. Alles over deze spannende fietstocht, lees je hier. 

De Hahnenkamm in Kitzbühel

De Hahnenkamm is dé berg die het Kitzbühel op de internationale kaart heeft gezet. De top reikt tot 1712 meter hoogte en behoort tot de Kitzbüheler Alpen in het Oostenrijkse Tirol. Waar je de berg vooral van kunt kennen, zijn de legendarische Hahnenkamm Rennen die hier ieder jaar in januari plaatsvinden. Skiërs van over de hele wereld verzamelen zich dan hier om het op deze uitdagende World Cup-afdaling tegen elkaar op te nemen. Maar de Hahnenkamm is niet alleen een plek waar er geskied kan worden. Je kunt bijvoorbeeld ook bijzondere wandelingen in Kitzbühel maken, zoals een tocht over de Streif. En je kunt 'm fietsen! De Hahnenkammtrail is een echte aanrader voor fietsliefhebbers. Dat maakt Kitzbühel een bergbestemming vol mogelijkheden. Benieuwd naar meer details over de Hahnenkammtrail? Alle feitjes van deze toffe route vind je hieronder.

Fietsen in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus

De Hahnenkammtrail

Het eerste deel van de fietsroute start vanuit het centrum van Kitzbühel, waarna je al gauw richting de prachtige Schwarzsee trapt. Hier fiets je met uitzicht op zowel het Kaisergebergte als de Kitzbüheler Horn. Vervolgens ga je verder richting Kirchberg, langs beekjes, lieflijke alpenweiden en door een bosrijk gebied naar de Fleckalm. Hier kom je uit bij het stuwmeer Ehrenbachhöhe, waar je even kunt uitrusten en genieten van de omgeving totdat je de trail vervolgt naar de Hahnenkamm. 

Op de Hahnenkamm rijd je vanaf het bergstation naar het dalstation over glooiende, maar speelse paden. Bedwing scherpe en steile bochten, heuvels en sprongen, houten bruggen en golvende bergpassages tijdens de fietstocht. De Hahnenkammtrail wisselt zich af tussen open bergweides en bosachtige stukken en dat maakt het een hele gevarieerde fietstocht. 

Tip: een iets rustigere route fietsen? Neem dan het pad langs de Hahnenkammstraße. Deze kronkelige weg loopt door het bos en brengt je tevens langs het gezellige restaurant Einsiedelei. Ook kun je ervoor kiezen om met de Hahnenkammbahn te dalen.

 

Cijfers & feiten van de Hahnenkammtrail

Duur 2,5 uur
Hoogtemeters 985 m bij deel I, 850 m bergaf bij deel II
Afstand 16,3 km
Niveau deel I gemiddeld, deel II makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten
Mountainbiken in Kitzbühel
© Kitzbühel Tourismus, Michael Werlberger

Fietsen in Kitzbühel

Naast de Hahnenkammtrail zijn er nog veel meer leuke routes om te fietsen in Kitzbühel. De Oostenrijkse vakantieregio telt honderden kilometers aan fietspaden en die zijn voor elk niveau geschikt. Je hoeft geen sportieve mountainbiker te zijn om hier mooie trails te trappen. Er zijn bijvoorbeeld heel veel mogelijkheden om te e-biken: je kunt maar liefst tachtig bestemmingen rondom Kitzbühel gemakkelijk bereiken op de elektrische fiets! Maar er zijn ook talloze tracks in alle niveaus waarop je kunt mountainbiken of zelfs racen. En wil je gewoon lekker downhillen op een single track? Naast de Hahnenkammtrail zijn er nog een aantal mooie routes die je zeker wilt doen!


Via onderstaande button vind je het aanbod aan bikeroutes in en rondom Kitzbühel en kun je alle details van de tocht zien. Vind een route die bij je past en download meteen de GPS-gegevens op je smartphone alvorens je de route start.

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Kitzbühel Tourismus.

Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.