Skip to navigation Skip to main content

Zomervakantie in Tsjechië: we mogen weer!

52424 - Zomervakantie in Tsjechië: we mogen weer!
© CzechTourism / Bedna Films

Veel bergliefhebbers die deze zomer nog op vakantie willen, hebben met smart op 15 juni zitten wachten. Sinds gisteren zijn de grenzen van veel EU-landen weer geopend. Ook mogen we nu weer naar Tsjechië reizen voor bijvoorbeeld een vakantie in Moravië of Noord-Bohemen. Er kan vrij door Tsjechië worden gereisd en accommodaties, campings en bezienswaardigheden zijn, net als de horeca, geopend.

Versoepeling coronamaatregelen in Tsjechië

Vanuit bijna alle EU-landen mogen toeristen sinds 15 juni weer op vakantie naar Tsjechië. Het reisadvies is door het Nederlandse Ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast naar geel, wat betekent dat je op vakantie kunt, maar dat er wel moet worden gelet op de veiligheidsrisico’s. Tsjechië is in vergelijking met andere Europese landen minder hard getroffen door het coronavirus. Het virus was na een complete lockdown snel onder controle en sinds mei worden de maatregelen langzaamaan versoepeld. Nadat eerst de horeca en bezienswaardigheden hun deuren weer mochten openen, volgden op 25 mei de campings en accommodaties. Ook is het weer mogelijk om naar het zwembad of de wellness te gaan. Het dragen van een mondkapje is alleen verplicht in het openbaar vervoer en in openbare binnenruimtes. Er wordt aangeraden om 2 meter afstand van elkaar te houden.

52424 - boheems zwitserland
Boheems Zwitserland (Foto: © CzechTourism / Bedna Films)
Boheems Zwitserland (Foto: © CzechTourism / Bedna Films)Toerisme in Tsjechië komt weer op gang

Het vliegverkeer naar Tsjechië is in mei weer opgestart en sindsdien vliegen KLM en CzechAirlines regelmatig van Amsterdam naar Praag. Naar verwachting zal EasyJet eind juli weer richting de Tsjechische hoofdstad gaan vliegen. Met de auto is het vanuit Nederland zo’n 900 kilometer rijden naar Tsjechië. Zuid-Bohemen en Noord-Bohemen, twee regio’s die populair zijn onder Nederlandse toeristen, zijn nu de grenzen weer open zijn, snel en eenvoudig bereikbaar via een autoreis door Duitsland.

Populaire vakantiebestemmingen in Tsjechië

Tsjechië is een gevarieerd vakantieland met bergen, bossen, meren, glooiende velden, natuurgebieden en authentieke dorpen. Bergliefhebbers voelen zich thuis in het Reuzengebergte in Oost-Bohemen of het Beskidengebergte in Moravië. Andere plekken waar je prachtig kunt wandelen en van de bergen kunt genieten zijn Boheems Zwitserland in Noord-Bohemen en het Ertsgebergte in West-Bohemen. Populaire steden om te bezoeken zijn Liberec, Pardubice en Pilsen. Ga je met de kinderen op zomervakantie in Tsjechië? Leuke uitstapjes zijn het Safaripark Dvur Králové, attractiepark Mirakulum, Aqualand Moravia en het Techmania Science Centre in Pilsen.


Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.