Skip to navigation Skip to main content

Maken: de 7 mooiste puzzels met bergen

Puzzel maken over de bergen

Puzzelen is een hele fijne hobby. Terwijl je de stukjes aan elkaar past, verschijnt er langzaam een prachtige afbeelding of prent. Ondertussen nip je van een grote beker thee of een goed glas wijn. Even heerlijk ontspannen! Tegenwoordig zijn er duizenden puzzels te koop. Ook met ons favoriete thema: de bergen. Puzzels met indrukwekkende berglandschappen, romantische berghutten, beroemde kastelen of bergmeren. Ben jij op zoek naar een puzzel waarop de bergen het landschap tekenen? In dit weblog zetten we de 7 mooiste voor je op een rijtje.

1. Summer in the Alps - Castorland puzzels

Laten we met een puzzel met 500 stukjes niet al te moeilijk beginnen. 'Summer in the Alps' is een puzzel waarop een prachtig zomers berglandschap staat afgebeeld. Ruige bergen, een berghut op een groene alm met bloemen en bos op de achtergrond. Een uitzicht waarvan we onwijs kunnen genieten tijdens het wandelen in de bergen. Zouden ze bij de berghut soms ook Kaiserschmarrn of Apfelstrudel verkopen?

2. Slot Neuschwanstein - Eurographics

We reizen verder naar één van de mooiste en meest bekende kastelen van Zuid-Duitsland. Niet voor niets wordt Slot Neuschwanstein jaarlijks door duizenden mensen bezocht. Helaas is dat op dit moment niet mogelijk, maar dat betekent niet dat je niet van het kasteel kunt genieten. Deze 1000 stukjes tellende puzzel van Eurographics brengt het kasteel en de omgeving prachtig in beeld. 

Puzzel maken van Slot Neuschwanstein
© Bayerische Schlösserverwaltung

3. Meertje bij de Matterhorn - Ravensburger

Deze puzzel van Ravensburger is met 1500 stukjes een echte uitdaging. Als je uiteindelijk alles hebt gelegd, kun je genieten van een prachtige plaat van de Matterhorn. De berg ligt in de Walliser Alpen, op de grens van Italië en Zwitserland. Met een hoogte van 4478 meter, is dit een echte Alpenreus. 's Zomers of 's winters, de Matterhorn is altijd indrukwekkend om naar te kijken. Neem er lekker een stukje Toblerone bij en kom helemaal in de stemming! 

4. Bergsheimsvatnet - Tactic

Droom jij thuis ook altijd weg naar een romantisch bergmeer, omringd door prachtige bloemen en machtige toppen? Ga dan aan de slag met deze 1000 stukjes tellende puzzel. Wedden dat het net voelt alsof je er zelf bent, als je de puzzel hebt voltooid?

5. Kandersteg, Zwitserland - Castorland puzzels

De volgende puzzel bevat een afbeelding van het prachtige Zwitserland. Dit keer reizen we af naar Kandersteg. Je vindt dit plaatsje in het Berner Oberland, op ongeveer 1200 meter hoogte. Houten chalets karakteriseren dit rustige vakantieoord. 's Zomers kun je hier heerlijk wandelen en onder andere genieten van het uitzicht op het Blümlisalpmassief.

Puzzelen met als thema bergen

6. Dolomieten Italië - King

Niet voor niets zijn de Dolomieten in 2009 opgenomen op de UNESCO-Werelderfgoedlijst. Deze machtige bergketen staat bekend om de indrukwekkende, steile rotswanden en puntige toppen. Waar je ook van het uitzicht geniet, het is keer op keer indrukwekkend. Dat geldt ook voor het berglandschap op deze 1000 stukjes tellende puzzel. Het vergt wat werk, maar dan heb je ook wel wat!

7. Schliersee - Trefl

Genieten van een prachtig panorama na afloop? Ga dan aan de slag met de Schliersee puzzel. Je vindt dit 2,2 km² grote meer in Beieren. Aan het meer ligt de gelijknamige plaats Schliersee. De omgeving leent zich niet alleen uitstekend voor allerlei watersporten, maar ook voor heerlijke wandelingen.

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.