Skip to navigation Skip to main content

Wat neem je mee aan boodschappen uit Nederland?

50684 - Wat neem je mee aan boodschappen uit Nederland?
© Mini Expedities

Boodschappen doen tijdens de vakantie, de één doet niets liever, dan ander vindt het vreselijk. Struinen door een supermarkt die je niet kent kost nu eenmaal tijd. Wie kent niet de Nederlanders die met een caravan volgeladen naar de bergen rijden? Los van het geld en los van de tijd is het toch ook leuk om nieuwe artikelen te ontdekken in een lokale supermarkt. Ga je naar duurdere oorden of hou je gewoon niet van boodschappen doen, dan is het fijn om de auto vol te laden. Wat neem je mee uit Nederland?

Lekker voor onderweg

Voor dat je je bestemming hebt bereikt moet je eerst er naartoe reizen. En tijdens deze uren wil je niet omkomen van de honger en dorst. Voor velen zal de zak met schepsnoep van de Jamin of Kruidvat vaste prik zijn. Uiteraard krentenbollen, broodjes kaas en bolletjes met gebakken ei kunnen niet missen voor de lunch. Voor de gezonde snack neem je wat appels, snoepwortels en komkommer mee. Drinken is ook belangrijk: water, een thermoskan met thee en pakjes chocomel of fristi doen het altijd goed. Neem ook een vuilniszakje of plastic tas mee voor het afval! Ga je vliegen? Het eten en drinken op het vliegveld is vaak vrij prijzig. Neem een lege waterfles mee en vul deze na de douane met water. Vaak krijg je in het vliegtuig wat te eten, maar een zak snoepjes, Liga of Sultana kan nooit kwaad.

Producten voor het ontbijt en de lunch

Niets zo lekker als de dag te starten met een vers broodje van de bakker. Dat neem je natuurlijk niet mee uit Nederland! Maar het beleg juist wel. Pindakaas, vruchtenhagel en hagelslag vind je nu eenmaal niet makkelijk in het buitenland. Heb je een koelbox bij je? Dan start je de vakantie toch ook vast met eigen boter, melk en natuurlijk een blok kaas. Ook jouw favoriete muesli of ontbijtgranen kun je makkelijk meenemen in een pot. Mocht je accommodatie een oven hebben, dan kun je ook afbakbroodjes meenemen. Verder: fruit, krentenbrood, ontbijtkoek, suikerbrood, crackers en krentenbollen.

Hollandse snack

Juist in het buitenland zijn de schappen met snoep, koekjes en chips leuk om door te spitten. Elke dag een andere lekkernij uitproberen. Maar houd je liever vast aan je eigen merk chips of chocolade, dan kun je dat natuurlijk invoeren. En iedere drop liefhebber neemt natuurlijk genoeg zakken drop mee. Echte Nederlandse koeken als gevulde koeken en stroopwafels vind je ook niet in het buitenland. Heerlijk om ergens tussen de bagage opeens nog een pakje te ontdekken. Hartige snacks als Snelle Jelle, Liga, Sultana, borrelnootjes en chips zijn ook lekker, en goed voor het hoog houden van het energieniveau tijdens het wandelen.

Boodschappen voor het avondeten

Wat eet je voor het avondeten in de bergen? Niet wezenlijk anders dan thuis waarschijnlijk. Aardappelen, pasta en rijst zijn overal goed te krijgen. Hoog in de bergen vind je soms minder verse groenten, maar zodra je weer het dal inrijdt is er vaak een grotere supermarkt waar wel weer veel te verkrijgen is. Wat neem je nou wel mee? Een aantal basisspullen is altijd handig om mee te nemen: olijfolie, peper, zout en ander kruiden, bouillonblokjes. Ook is het prettig om de eerste avond(en) alvast eten te hebben. Makkelijk om mee te nemen zijn stampot, nasi en spaghetti bolognese.

Drank

Duitsland, Oostenrijk, Italië en Frankrijk maken allemaal lekkere wijnen en bieren en vaak goedkoper dan je het in Nederland vindt. Ook populaire frisdrank als Coca Cola, Fanta en ijsthee zijn in deze landen te vinden. Maar soms is het lastig om uit alle mogelijkheden te kiezen, of is jouw favoriet er net weer niet. In dat geval kun je altijd 'jouw' wijn, bier, limonade of fris meenemen. Neem ook verschillende smaken thee mee, dat scheelt je weer verschillende dozen thee kopen. Controleer bij je accommodatie even wat voor een koffiezetapparaat er is, dan weet je of je filterkoffie, pads of cups mee moet/kan nemen. Tip: neem een melkopschuimer mee voor een cappuccino!

Ook handig om mee te nemen uit Nederland

Ga je kamperen? Dan heb je natuurlijk een keukenuitzet mee voor op de camping. Een rolletje wc-papier is ook handig, anders moet je al snel een enorm pak kopen. Ga je naar een appartement, dan is het handig een aantal items mee te nemen, zoals vaatwastabletten, afwasmiddel en -borstel, schoonmaakdoekjes, theedoeken, een kaasschaaf, aardappelmesje, schaar en een broodmes.

Wat neem jij mee uit Nederland?

Zomer Joanne

Over Joanne

Joanne is dol op de bergen. Als er pieken opduiken aan de horizon krijgt ze al bijna tranen in haar ogen. Misschien is het de frisse berglucht, misschien de ruige toppen, misschien zelfs het afzien of de rust die Joanne krijgt in haar hoofd. Ze gaat zo vaak mogelijk op pad: wandelen, fietsen, klimmen, zwemmen of kanoën. Lekker buiten spelen.