Skip to navigation Skip to main content
Dierentuinen Zuid Duitsland
© Unsplash / Daiga Ellaby

In Duitsland vind je veel dierentuinen en dierenparken. Je vindt hier zelfs een aantal van de oudste ter wereld! Een bezoek aan een dierentuin of dierenpark is een leuk en leerzaam uitstapje voor de hele familie. Je kunt niet alleen allerlei verschillende diersoorten bekijken, maar vaak zijn er ook nog tal van andere activiteiten mogelijk. In dit blog vind je 7 dierenparken en dierentuinen in Zuid-Duitsland.

Avontuurlijk dagje uit

De meeste dierentuinen in Zuid-Duitsland hebben een natuurlijke omgeving waarin dieren zich vrij kunnen bewegen. Dit geeft je de kans om de dieren te zien in een omgeving die vergelijkbaar is met hun natuurlijke habitat. In al deze onderstaande parken kun je de dieren van dichtbij zien, de dieren voeren en meer te weten komen over hun leefgebied en levensstijl. Het is een leuke manier om de dag door te brengen met familie en vrienden en tegelijkertijd iets nieuws te leren over de fascinerende wereld van de dieren.

1. Het Bayerwald - Tierpark

Onder het motto 'Schau mir in die Augen', oftewel 'kijk me in m'n ogen', kan de ontdekkingstocht door het Bayerwald Tierpark van start gaan. Het dierenpark ligt in Lohberg, in de prachtige omgeving van Nationaal Park Bayerischer Wald. Er leven meer dan 400 dieren en 100 verschillende diersoorten. Je kunt niet alleen de dieren bewonderen, maar ook de lokale flora en fauna. Verder zijn er een kinderboerderij en een speeltuin.

 

 

Entreeprijs: volwassenen €6,- en kinderen €4,- (4 - 16 jaar).

2. Haustierhof Reutemühle & Bodensee Zoo

De Bodensee is één van de grootste en mooiste bergmeren van de Alpen. Het meer ligt niet alleen in Duitsland, maar ook in Oostenrijk en Zwitserland. Langs de Duitse kant van de Bodensee ligt Haustierhof Reutemühle & Bodensee Zoo. In de dierentuin leven meer dan 200 verschillende diersoorten. Met een aantal daarvan kan geknuffeld worden in speciale gedeelten van het park. Tip: vlakbij de dierentuin, op ongeveer 10 minuten rijden, ligt Affenberg Salem. In dit park leven meer dan 200 Berberapen en deze kun je bewonderen. Leuk voor echte apenliefhebbers!

 


Entreeprijs: volwassenen €10,50 en kinderen €5,- (vanaf 3 jaar). Affenberg Salem: volwassenen €12,50 en kinderen €8,50 (5 - 14 jaar).

3. Schwarzwaldzoo Waldkirch

Schwarzwaldzoo Waldkirch ligt in het zuidwesten van Nationaal Park Schwarzwald. In de dierentuin leven ongeveer 50 verschillende diersoorten. Je kunt uren naar de dieren kijken, samen met de kinderen spelen in de speeltuin of een bezoek brengen aan de kinderboerderij. De dierentuin heeft een prachtige ligging en biedt op verschillende plekken uitzichtpunten vanwaar je kunt genieten van het uitzicht op de omgeving.

 


Entreeprijs: volwassenen €7,50 en kinderen €3,50 (4 - 17 jaar).

4. SEA LIFE München

Helaas kan het weer ook zomers wel eens tegenvallen. Gelukkig kun je in Zuid-Duitsland ook allerlei overdekte activiteiten ondernemen. Eén tip is een bezoek aan SEA LIFE München. Verdeeld over 36 aquaria vind je meer dan 3000 vissen en andere zeedieren. Iedere dag kun je speciale shows en voersessies bijwonen. Ook kom je allerlei spelletjes en informatiestations tegen. Tip: naast Sea Life München zijn er nog een aantal andere vestigingen, waaronder in Konstanz, Hannover, Berlijn en Oberhausen.

 


Entreeprijs: €21,50

5. Tierpark Nymphaea

Vlakbij Stuttgart, in het plaatsje Esslingen am Neckar, ligt Tierpark Nymphaea. Het is een prachtig park dat al sinds 1905 bestaat. Op een oppervlakte van ruim 3 hectare leven meer dan 600 dieren. Om alle dieren te bekijken, kun je een fijne wandeling door het park maken. Verder kunnen de kinderen ponyrijden en zijn er leuke speelplaatsen aanwezig.

 


Entreeprijs: volwassenen €5,- en kinderen €2,50 (7 - 17 jaar)

6. Vogelpark Steinen

Het bijwonen van een vogelshow met allerlei roofvogels is een bijzondere ervaring voor jong en oud. Tijdens deze shows laten roofvogels in allerlei soorten en maten, samen met hun trainers, indrukwekkende kunsten zien. Vogelpark Steinen is een leuk uitstapje voor de hele familie. Naast het bijwonen van de vogelshows kun je ook de rest van het park en de dieren bewonderen.

 


Entreeprijs: volwassenen €19,- en kinderen €10,- (4 - 11 jaar).

7. Wildpark Schwarzach

Wildpark Schwarzach ligt in het kleine Odenwald, niet ver van Heidelberg en Mannheim. Op een oppervlakte van 100.000 m² leven 400 dieren en 50 verschillende diersoorten. Er zijn leuke attracties waaronder een kinderboerderij, Afrikaanse speeltuin, kinderspoorbaan en showboerderij. Samen met de kinderen kun je een ontdekkingstocht maken door het park en meer te weten komen over de dieren.

 


Entreeprijs: volwassenen €5,- en kinderen €2,50 (3 - 17 jaar).

Zomer Florien

Over Florien

De bergen hebben iets magisch en dat is een gevoel dat iedere keer weer naar boven komt als Florien er is. Jaloersmakende momenten vergeleken met hier, want waarom hebben wij geen bergen? Ze is voornamelijk 's winters in de Alpen te vinden, maar ook in de zomermaanden wil Florien nog meer magische plekken ontdekken in de bergen.