Top 10 zomerrodelbanen Zuid-Duitsland

Zomerrodelbaan

24 augustus 2020

door Thijs in Familie/kinderen

Zomerrodelen in Zuid-Duitsland, het kan in veel plaatsen. In het Zuid-Duitse landschap zijn tal van spectaculaire zomerrodelbanen te vinden. Met hoge snelheid van een berg af suizen zorgt voor plezier bij jong en oud. Gelukkig valt de snelheid gewoon te controleren door een rem en kun je de afdaling op je eigen manier beleven. In dit weblog hebben we een overzicht gemaakt van de 10 leukste zomerrodelbanen en alpine coasters van Duitsland. Het verschil tussen beiden is dat de alpine coaster vastzit aan een rails en een zomerrodelbaan bestaat uit een u-vormige baan met losse sleetjes.

#1. Alpine Coaster Kolbensattel, Oberammergau

Snelheden tot 40 km/u, 73 bochten en 400 meter hoogteverschil. Dit zijn de cijfers die van toepassing zijn op de Alpine Coaster van de Kolbensattel in Oberammergau. De baan is 2600 meter lang en toegankelijk voor kinderen vanaf 3 jaar (onder begeleiding). Na een afdaling kan er ook nog gespeeld worden in de grote speeltuin of geklommen worden in het klimpark. Op krachten komen doe je in de Kolbensattelhütte. 
Prijs: € 13,50 volwassenen, € 10,00 kinderen (6 tot 14 jaar)

#2. Zomerrodelbaan Garmisch-Partenkirchen

De zomerrodelbaan van Garmisch-Partenkirchen bevindt zich vlakbij de Eckbauerbahn. Over een lengte van 850 meter overbrug je 41 meter hoogteverschil en passeer je 12 bochten. De baan kan gezien worden als een kruising tussen een traditionele rodelbaan en een alpine coaster. De sleetjes bewegen zich los in de baan, maar deze is wel een stuk hoger dan bij veel andere zomerrodelbanen. Op het terrein bevinden zich ook trampolines, een speeltuin en een Biergarten. 
Prijs: € 3,00 volwassenen, € 2,50 kinderen (3 tot 14 jaar)

#3. Zomerrodelbaan Silberberg, Bodenmais

Hoe hard durf jij door de zomerrodelbaan op de Silberberg in Bodenmais te gaan? De snelheid valt zelf te reguleren, maar pas op dat je niet uit de bochten vliegt! De baan is 600 meter lang en loopt door de bossen van het Beierse Woud. Een uitstapje naar de zomerrodelbaan valt goed te combineren met een bezoek aan JOSKA Kristall. Hier kun je glaskunstenaars aan het werk zien en ontdek je de mooiste sculpturen. 
Prijs: € 9,00 volwassenen, € 7,00 kinderen (tot 15 jaar)

Zomerrodelen in Zuid-Duitsland
Zomerrodelbaan in de bergen

#4. Alpsee Coaster, Immenstadt

De Alpsee Coaster in Immenstadt is met een lengte van 3000 meter de langste alpine coaster van Duitsland. Tijdens je afdaling word je op de foto gezet, die je later als souvenir kunt aanschaffen in de Bergwelt-Shop. Naast de Alpsee Coaster bevindt er zich hier ook een avonturenalp (speeltuin), klimpark en kinderwereld. Alle voorzieningen voor een gezellig uitstapje met de familie zijn hier aanwezig. 
Prijs: € 12,50 volwassenen, € 10,50 kinderen (6 tot 13 jaar)

#5. Egidi-Buckel, St. Englmar

Twee zomerrodelbanen op één plek! St. Englmar beschikt zowel over een traditionele zomerrrodelbaan, de Egidi-Buckel, als een alpine coaster, de Bayerwald Coaster. Eerstgenoemde heeft een lengte van 1000 meter en overbrugt een hoogteverschil van 60 meter. Hoewel de sleetjes zich vrij kunnen bewegen in de baan, is de snelheid begrensd op 40 km/u. Ook de Bayerwald Coaster is 1000 meter lang en onderweg passeer je bochten van 360° en diverse ‘jumps’. 
Prijs: € 2,80 volwassenen, € 2,20 kinderen (tot 14 jaar)

Ook interessant:

#6. Blomberg Classic, Bad Tölz

De zomerrodelbaan op de Blomberg heeft een lengte van 1300 meter en onderweg passeer je 41 chicanes en 17 steile bochten. Het hoogteverschil bedraagt 220 meter. Vanaf een leeftijd van 8 jaar mogen kinderen zelf naar beneden, de jongste kids mogen onder begeleiding rodelen. De zomerrodelbaan is eenvoudig te bereiken met de stoeltjeslift, maar je kunt ook naar het startpunt wandelen. 
Prijs: € 7,50 volwassenen, € 5,- kinderen (8 tot 13 jaar)

#7. Ödberg-Flizzer, Tegernsee

De Ödberg-Flizzer is van begin mei tot eind oktober geopend en heeft een lengte van 1448 meter. Je bereikt de start van de baan met de sleeplift die het sleetje automatisch ontkoppelt zodra je boven bent. Vervolgens staat er een snelle en spectaculaire afdaling met 157 meter hoogteverschil op je te wachten. De snelheid kan oplopen naar 42 km/u, maar eerder afremmen is natuurlijk ook mogelijk. 
Prijs: € 5,- volwassenen, € 4,- kinderen (7 tot 14 jaar)

Zomerrodelbaan in Duitsland
Zomerrodelen zorgt voor veel plezier! 

#8. Hasenhorn Coaster, Todtnau

De Hasenhorn Coaster in Todtnau presenteert zichzelf als de meest spectaculaire Alpenachtbaan van Duitsland. Het parcours is maar liefst 2,9 kilometer lang en onder alle weersomstandigheden geopend. Steile bochten, plotselinge hoogteverschillen en tal van andere spannende elementen zorgen voor een glimlach van start tot finish. 
Prijs: € 10,00 volwassenen, € 8,50 kinderen (4 tot 15 jaar)

#9. Zomerrodelbaan Hocheck, Oberaudorf

Hoogtepunt van de zomerrodelbaan op de Hocheck in Oberaudorf is de 16 meter hoge 360° graden bocht. Je sleetje bevindt zich vrij in de baan en de snelheden kunnen flink oplopen. Heb je de 1100 meter lange baan afgelegd en ben je op zoek naar naar een volgende adrenalinerush? De Oberaudorfer Flieger biedt je de mogelijkheid om te vliegen als een vogel! 
Prijs: € 8,90 volwassenen, € 5,50 kinderen (tot 15 jaar)

#10. Zomerrodelbaan Hochlenzer, Berchtesgaden

Zomerrodelen met uitzicht op de Watzmann. Bij zomerrodelbaan Hochlenzer op de Obersazlberg is het mogelijk. De zomerrodelbaan van Berchtesgaden is 600 meter lang en leidt je terug naar Gasthof Hochlenzer. Kinderen vanaf 8 jaar mogen alleen naar beneden. Let op: bij natte weersomstandigheden is de zomerrodelbaan gesloten. 
Prijs: € 2,80 volwassenen, € 2,20 kinderen (tot 15 jaar)

Zomervakantie tips