Huttentocht Zillertal: Berliner Höhentrail

Huttentocht Zillertal: Berliner Höhentrail

26 september 2017

door Yvonne in Wandelen

Eén van de mooiste en bijzonderste manieren om de Alpen te ontdekken is natuurlijk door middel van een huttentocht. Een huttentocht is een meerdaagse wandeltocht waarbij je van berghut naar berghut wandelt. Sommige tochten duren 3 dagen en andere 30. Je kunt zelf een huttentocht vormen of een bestaande huttentocht wandelen. Ook het Zillertal biedt huttentochten, waaronder de bekende Berliner Höhentrail.

De Berliner Höhentrail: voor mensen zonder hoogtevrees

De Berliner Höhentrail wordt ook wel de Zillertaler Runde genoemd en loopt door het hart van hooggebergte en natuurpark Zillertaler Alpen. De tocht is bijna 80 kilometer lang en bestaat uit 8 etappes. De beste tijd om dit avontuur aan te gaan is tussen half juni en eind september. De Berliner Höhentrail is zeker een wandelroute voor de ervaren wandelaar en loopt op sommige stukken echt over de top van de bergen (alpineroute), dus je moet geen last hebben van hoogtevrees!

Zillertal Huttentocht Berliner Hohentrail

De 8 etappes van de Berliner Höhentrail

In totaal bestaat de hele huttentocht uit 8 etappes. Om de hele tocht te kunnen wandelen, overnacht je 7 nachten in verschillende berghutten. Via het Zillertal kun je 7 nachten boeken voor € 344,-. Maar, natuurlijk is het ook mogelijk om niet de hele Berliner Höhentrail te wandelen. Vanaf elke berghut kun je afdalen naar het dal. Vanaf sommige etappes kun je makkelijk de bus nemen of je belt de Wandertaxi of Floitentaxi. Kom je met de auto? Dan is het makkelijk om deze te parkeren in Mayrhofen bij het oude BP tankstation. Parkeerkaarten haal je bij TVB in het Europahuis, € 35,- voor 7 dagen. De 8 etappes op een rij:

  • #1: Finkenberg – Gamshütte, 1000 meter stijgen, 3 uur
  • #2. Gamshütte – Friesenberghaus, 1400 meter stijgen, 850 meter dalen, 8 uur
  • #3. Friesenberghaus – Olpererhütte, 150 meter stijgen, 250 meter dalen, 2 uur
  • #4. Opererhütte – Furtschagelhaus, 500 meter stijgen, 600 meter dalen, 4 uur
  • #5. Furtschagelhaus – Berliner Hütte, 900 meter stijgen, 1060 meter dalen, 6 uur
  • #6. Berliner Hütte – Greizer Hütte, 1200 meter stijgen, 1100 meter dalen, 7 uur
  • #7. Greizer Hütte – Kasseler Hütte, 650 meter stijgen, 700 meter dalen, 5 uur
  • #8. Kasseler Hütte – Karl-von-Edel-Hütte, 800 meter stijgen, 750 meter dalen, 9 uur
  • #9. Teruglopen naar Mayrhofen, 4 uur

Foto's van de Berliner Höhentrail

Zillertal Huttentocht Berliner Hohentrail

Zillertal Huttentocht Berliner Hohentrail

Zillertal Huttentocht Berliner Hohentrail

Zillertal Huttentocht Berliner Hohentrail

Zillertal Huttentocht Berliner Hohentrail
Prachtige beelden van de Berliner Höhentrail (Foto: © Tirol Werbung)
Reactie(s) Reageren?

door Hilde Henderickx op 6 december 2017

Beste, Wij logeren in Ginzling en zouden graag van daaruit een huttentocht van 3 dagen ( 2 overnachtingen ) maken met 8 personen waaronder onervaren stappers en kinderen vanaf 11 jaar. Wat zou u ons aanraden? Vriendelijke groeten, Hilde Henderickx

door Yvonne - Webredactie Indebergen.nl op 12 december 2017

Beste Hilde, Wat een leuk idee! Met een grotere groep met onervaren wandelaars en kinderen is het vooral belangrijk om te zoeken naar eenvoudige routes. Met twee overnachtingen is het wellicht het makkelijkst om zelf een tocht samen te stellen en daarbij op de interactieve kaarten van het Zillertal en Mayrhofen te kijken naar eenvoudige etappes. Let op de lengte van de etappes en daarmee in verhouding de hoogtemeters. Gaan jullie ook over de toppen lopen of willen jullie wat lager blijven (ivm beginners en bijvoorbeeld hoogtevrees). Voor specifieke informatie kun je je het beste verdiepen in de wandelroutes naar specifieke berghutten. Kijk bijvoorbeeld hier: https://www.mayrhofen.at/en/summer-vacation-family/walking-mountain-climbing/ Voor specifieke informatie raad ik aan om contact op te nemen met de TVB (VVV).

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips