Autovakantie Italië

Italië
© Spalder Media Group

Er hangen een aantal grote voordelen aan een autovakantie. Italië is goed te bereiken met de auto, hierdoor ben je vrij om te gaan waar en wanneer je wil. Hou rekening met de rijstijl van de Italianen tijdens je autovakantie, Italianen rijden niet allemaal even rustig en beheerst. Hoe je op je vakantiebestemming komt is afhankelijk van waar je precies naartoe gaat. Ga je naar Zuid-Tirol en Veneto in het noord-oosten van Italië. Autovakantie via Oostenrijk en de Brennerpas! Dit is niet alleen de

Ga je naar Lombardije, Zuid-Gardameer, Lago Maggiore of het Commomeer tijdens je autovakantie? Italië is dan het makkelijkst te bereiken via Zwitserland. Je kan het beste via Basel en de Gotthardtunnel om je bestemming te bereiken. Denk er wel aan dat je een vignet nodig hebt om door Oostenrijk en Zwitserland te reizen.

Overzicht links met de auto

Autovakantie? Italië vraagt om tol!

Tijdens je autovakantie maak je regelmatig gebruik van snelwegen. In Italië zijn bijna alle snelwegen tolwegen. Italië hanteert vier tariefklassen. Het is handig om te kijken in welke klasse jouw auto valt voor je vertrekt op je autovakantie. Italië kan ook bereikt worden via de Mont-Blanctunnel, de Fréjustunnel en de Grote-Sint-Bernardtunnel, ook voor deze moet betaald worden.

Autopech in Italië

Je bent op autovakantie naar Italië en je krijgt autopech, wat doe je nu? Met een beetje geluk bevind je je op dat moment vlakbij een garage, maar de kans is groot van niet. In dit geval neem je contact op met de ACI, de wegenwacht in Italië. Autovakanties zijn pas goed voorbereid als je weet wie je moet bellen tijdens autopech! Informeer ook bij bijvoorbeeld de ANWB wat je mee moet nemen voor het geval je autopech krijgt in Italië.

Autovakantie Italië: handig om te weten

Voor je gaat tanken moet je wel weten welke benzine je moet gebruiken. Niet verder kunnen is best vervelend tijdens je autovakantie! Italië noemt Euro 95 ‘Benzina senza piombo’, ‘Benzina verde’ of ‘SP’. Superplus 98 heet ‘Benzina Super senza piombo plus’ of ‘Benzina verde plus. Voordat je op vakantie gaat maak je een lijstje met dingen die je mee moet nemen. Er zijn ook een aantal dingen nodig voor je autovakantie. Italië verplicht een veiligheidsvest en gevarendriehoek. Verder moet je altijd een identiteitskaart of paspoort bij je hebben. Rijbewijs en kentekenbewijs kunnen natuurlijk niet missen tijdens je autovakantie. Italië biedt ook mogelijkheden om een auto te huren.

Locatie

Zomervakantie tips