5x waterpark Oostenrijk voor het hele gezin

glijbanen zwembad

29 juni 2019

door Yvonne in Watersport

Waterpark Oostenrijk, plezier met het hele gezin, wat wil je nog meer? Overal in Oostenrijk zijn leuke zwembaden, aquaparken en Erlebnisbaden te vinden. Lange glijbanen, brede glijbanen, steile glijbanen, het is er allemaal. Sommige waterparken bevinden zich in een recreatiepark, waardoor je er ook kunt waterskiën en wakeboarden. Andere waterparken focussen zich op de allerkleinsten en hebben een kinderclub en speeltuin. Weet jij nog een leuk waterpark of zwembad? Laat je tip achter in een reactie.

Waterpark Oostenrijk: hier kun je naartoe

De leukste waterparken in Oostenrijk op een rij zetten blijft natuurlijk een uitdaging. De een heeft behoefte aan de gaafste uitdagingen en de ander wil lekker kunnen ontspannen in een mooie ligweide. Eén ding is zeker, bij deze waterparken geniet je van de mooiste baden en glijbanen met bergen op de achtergrond.

Alpenseebad Mondsee

De echte bergliefhebber wil het beste van alle werelden, inclusief een waterpark. Oostenrijk biedt dit in Alpenseebad Mondsee. Het Alpenseebad ligt aan het meer de Mondsee, ten oosten van Salzburg. Hier kun je genieten van het uitzicht over de bergen, helderblauw natuurwater én de voordelen van een waterpark. Het Alpenseebad biedt een glijbaan van 110 meter lang, die eindigt boven de Mondsee. De tweede glijbaan is 45 meter breed, waardoor je met het hele gezin de glijbaan af kunt. In het meer zijn verschillende vlotten en obstakels te vinden. Op het land biedt het Alpenseebad Mondsee speeltoestellen, kinderzwembaden, badminton, beach volleybal en nog veel meer. Een dagpas voor volwassenen kost €6,- en voor kinderen €3,-.

Sonnentherme Lutzmannsburg

In het oosten van Oostenrijk, tegen de grens met Hongarije, ligt Sonnentherme Lutzmannsburg. Het is niet alleen een waterpark, maar ook een hotel en een kinderclub. Sonnentherme Lutzmannsburg is een waar glijbanenparadijs, met de XXL Monster Ride, de Speedy, de Twister, de Air Racer en nog veel meer! Terwijl de kinderen zich vermaken op de glijbanen, in de zwembaden en in de kidsclub, kunnen ouders ontspannen in de sauna’s, het zwembad of genieten van een massage in dit waterpark. Oostenrijkse Alpen vind je hier niet meer, maar toch is dit waterpark een bezoek waard. Een dagpas kost: volwassenen €29,- en jeugd (15-19) €24,-. Kinderen in verschillende leeftijden betalen tussen de €20,80 en €10,80.

Area 47

Het grootste outdoor- en vrijetijdspark van Oostenrijk is Area 47, absoluut een must voor families met (oudere) kinderen! Area 47 ligt ongeveer 50 km ten westen van Innsbruck en het heeft (natuurlijk!) ook een waterpark. Het waterpark in Area 47 biedt maar liefst vijf verschillende glijbanen. Nog niet genoeg? Laat je dan door de ‘Cannonball’ wegschieten over het zwemmeer. Area 47 focust zich met name op oudere kinderen/jeugd en biedt attracties waar je niet bang voor moet zijn, zoals wakeboarden, waterskiën van een skischans en rotsspringen van 27 meter hoogte. Een dagpas voor volwassenen kost € 26,- en jongeren van 6 – 16 jaar betalen € 16,-. 

Waterpark Oostenrijk Innsbruck
Area 47

Ook interessant:

Wave Erlebnisbad Wörgl

Het Wave Erlebnisbad Wörgl ligt aan de oostkant van Innsbruck, in Wörgl. De Wörgler Wasserwelten biedt een heerlijk dagje ravotten in het water. Het Erlebnisbad heeft een zwembad van 25 meter, tropische baden binnen en buiten en animatie- en sportprogramma’s voor het hele gezin. De allerkleinsten kunnen zich vermaken op het piratenschip bij de Miniclub. Schiet met hoge snelheid van de glijbaan of speel een potje beachvolleybal. Liever rustig aandoen? Ontspan in de verschillende sauna’s en de ‘Isla Sola’, een zoutwaterbad met muziek en sfeerverlichting. De dagpas volwassenen kost € 28,- en kinderen € 21,40. Je kunt ook een halve-dag-ticket betalen of alleen de baden bezoeken (zonder sauna).

Erlebnisfreibad Zell am Ziller

Recreatiepark Zell am Ziller biedt ruim 45.000 m2 aan attracties, sport en plezier, waaronder een waterpark. Erlebnisfreibad Zell am Ziller biedt sport- en kinderzwembaden, een draaikolk, 2 gave glijbanen en een heerlijke ligweide. Voor de kleinsten is er een speeltuin, terwijl de ouders genieten van het panoramisch uitzicht over de Zillertaler Alpen vanaf het café-restaurant. Volwassenen betalen € 8,00 en kinderen tot 15 jaar € 4,50.

Andere leuke waterparken en zwembaden in Oostenrijk:

Freibad Leopoldskron
Aquarena Kötschach-Mauthen
Tauernbad Mallnitz
Drautal Perle Aquapark
Erlebnisschwimmbad Oberdrauburg
Dolomitenbad Lienz
Aquarena Montafon
Kaiserbad Ellmau
Erlebnis-Oase Olympisches Dorf Innsbruck
Erlebnisbad Mayrhofen
Erlebnis Freizeitpark “Hallo du”

Zomervakantie tips