De 10 mooiste watervallen in de Alpen

De 10 mooiste watervallen in de Alpen

4 oktober 2017

door Thijs in Algemeen

Een uitstapje dat bij mij altijd op het programma staat tijdens een vakantie in de bergen is een bezoek aan een waterval. Het water dat van een ongekende hoogte naar beneden klettert, vind ik een prachtig gezicht. Soms kun je een wandeling maken naar de top van de waterval, een andere keer stap je in een bootje om het geweld van het water van dichtbij te maken. Watervallen, groot of klein, ze maken altijd een geweldige indruk op mij. In dit weblog de 10 mooiste watervallen van de Alpen.

#1. Krimml watervallen

De Krimml watervallen liggen in het National Park Hote Tauern op de grens van Tirol en Salzburgerland. Met een valhoogte van in totaal 380 meter zijn de Krimml watervallen de hoogste gefaseerde watervallen van Europa. Er zijn verschillende wandelroutes langs de watervallen.

Krimml watervallen
(Foto: © Pixabay)

#2. Reichenbach waterval

De Reichenbach waterval vlakbij Meiringen bestaat uit zeven niveaus en is wereldberoemd geworden dankzij schrijver Arthur Conan Doyle. Hij liet Sherlock Holmes op het uitzichtplatform boven de 120 meter hoge, en daarmee grootste van de zeven watervallen, zijn eigen dood in scène zetten.

#3. Hérisson watervallen

De watervallen van de Hérisson in de Franse Jura zijn sinds april 2002 een beschermd natuurgebied. Tijdens een wandeling van 3 uur (7,4 km heen en terug) kun je alle zeven watervallen aanschouwen. In totaal stroomt het water ruim 250 meter omlaag in ongeveer 3 kilometer.

#4. Röthbach waterval

Met een hoogte van 470 meter is de Röthbach waterval de hoogste van Duitsland. Aan de oostoever van de adembenemende Königssee, beroemd om het smaragdgroene water, is dit natuurspektakel te vinden. Een must-see tijdens een vakantie in het Berchtesgadener Land.

#5. Stuibenfall

De Stuibenfall in het Ötztal stort over twee steile rotswanden naar beneden en is met 159 meter de grootste waterval van Tirol. Door de nevelwolken die het kletterende water produceert is de ‘Stuibenfall’ aan zijn naam gekomen. Iedere woensdag (zomer) is de waterval tot 24.00 uur verlicht.

Stuibenfall
(Foto: © Pixabay)

#6. Mürrenbach waterval

In het Lauterbrunnendal ligt een groot aantal watervallen, waarvan de Mürrenbach waterval de meest indrukwekkende is. In 5 niveaus stort het water 750 meter naar beneden en hiermee is het de hoogste waterval van Zwitserland.

#7. Cascades de Sautadet

In het zuiden van de Franse Alpen kolken de spectaculaire watervallen en stroomversnellingen van de Cascades du Sautadet. De brede watervallen zijn indrukwekkend om te zien en het geluid is oorverdovend. Ondanks de waarschuwingsborden wordt er veelvuldig gezwommen.

#8. Cascate del Serio

Hoewel de Cascate del Serio de hoogste waterval van Italië is, ligt hij er vrijwel het gehele jaar stil bij. Alleen wanneer de dam (vijf keer per jaar) in het Lago Barbellino wordt geopend, klettert het water 315 meter naar beneden. De kunstmatige waterval is open voor publiek en elk jaar worden de openingsdata gepubliceerd.

#9. Engstligen watervallen

Vanuit Adelboden zijn de Engstligen watervallen met de bus of door een 1,5 uur durende wandeling bereikbaar. Het water valt van een duizelingwekkende hoogte naar beneden en overbrugt een totale hoogte van 600 meter. Je kunt ook gebruik maken van de kabelbaan naar de Engstligenalp.

#10. Waterval van Nàrdis

Het Val di Genova in Trentino staat bekend als de vallei van de watervallen. Zo is er de waterval van Nàrdis, die rechtstreeks ontstaat bij de gletsjer Presanella en 130 meter hoog is. De waterval is toegankelijk vanuit de richting van berghut Nardis da Carisolo.

Wat vind jij de mooiste waterval van de Alpen? Laat een reactie achter!

Waterval van Nàrdis
(Foto: © Pixabay)
Reactie(s) Reageren?

door Decorte Philippe op 2 mei 2016

In Hintertux is er ook een mooie waterval te bezichtigen.

door Janneke op 3 mei 2016

Ik kan er 8 afstrepen, nog twee te gaan...

door Betteke op 26 mei 2016

Er zijn nog veel meer mooie watervallen: Bij Schaffhaussen de Rijnwatervallen en de Staubbachfall in Zwitserland hadden ook in dit lijstje kunnen staan

door Marinus op 9 december 2016

Krimml, zonder twijfel de mooiste. Prachtig om daar langs naar boven te lopen. Maar ook de bovenloop is schitterend.

door Gert Jan van Heugten op 9 december 2016

De Grawawasserfalle in het Stubaital was voor mij n prachtige beleving

door Yvonne - Redactie Indebergen.nl op 10 december 2016

@Decorte Philippe @Betteke @Gert Jan van Heugten, Dat zijn zeker ook allemaal goede tips! Bedankt voor het delen. @Marinus, helemaal mee eens :)

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips