Kufstein: ideaal voor een fietsvakantie in de herfst

 © Kufsteinerland, Lolin 
Fietsen in het Kufsteinerland

28 september 2021

door Miranda in Fietsen/MTB

Nu de herfst officieel begonnen is, is Nederland druk bezig met het plannen van een vakantie in het najaar. Uit recent onderzoek van onze website blijkt dat ruim 40% van de Nederlandse bergliefhebbers van plan is om de Alpen in te trekken deze herfstvakantie. Oostenrijk is daarbij een opvallend populaire keuze: bijna 80% is van plan om een vakantie in het land door te brengen. Niet alleen om sfeervolle dorpen en steden te bezoeken en te genieten van de lokale keuken, maar ook om het landschap te ontdekken op de fiets. Een regio dat daar ideale mogelijkheden voor biedt is het Kufsteinerland, dat niet alleen gemakkelijk te bereiken is en een bewonderenswaardige vesting heeft, maar ook over een groot aantal gevarieerde en ook vlakke fietspaden beschikt.

Oostenrijk is een geliefde bestemming in de herfst

Recentelijk onderzoek onder Nederlandse bergliefhebbers heeft aangetoond dat men alweer toe is aan vakantie. Ruim 40% van onze bezoekers en volgers geeft aan deze herfst op vakantie te willen. Als bestemming is Oostenrijk duidelijk het meest populair: 79% vindt dit de ideale bestemming voor een herfstvakantie. Waarom? Een belangrijke reden om dit najaar de bergen in te trekken, is het landschap dat in schitterende herfsttinten kleurt, zo blijkt. En een geliefde manier om de rood-oranje bergomgeving te ontdekken is op de fiets, want een kwart van de bergliefhebbers geeft aan te willen gaan fietsen. Daarnaast zegt bijna 40% graag leuke dorpen en steden te willen bezoeken. Kies je voor een vakantie in de regio Kufsteinerland, dan vind je hier het beste van beide werelden: genieten van een sfeervolle vestingstad en van prachtige herfstkleuren in de omgeving, door het maken van mooie fietsroutes op afwisselende paden.

De regio Kufsteinerland: veelzijdige locatie voor een vakantie in het najaar 

Wil jij deze herfstvakantie naar Oostenrijk, dan is het Kufsteinerland een fijne bestemming. Naast dat je hier kan genieten van een overweldigende bergwereld dat, gehuld in de oranje tinten van de herfst, een nog mooier aanzicht heeft, is er hier ook een bijzondere stad te bezoeken. Kufstein is een gezellige stad vol historie en cultuur, waarvandaan er ook allerlei activiteiten te ondernemen zijn. Zoals het maken van fietstochten door de omgeving. De stad Kufstein is omringd door een indrukwekkend natuurlandschap en een uitstap in de bergwereld is dan ook zo gemaakt. Aanrader is om bijvoorbeeld Thiersee te bezoeken, dat een prachtige aanblik heeft met glooiende heuvels en een glinsterend meer. Ook de Hechtsee, met het kraakheldere water, ligt in de omgeving en is de moeite waard. 

Fietsen aan de Thiersee
Fietsen langs de Thiersee (Foto © Kufsteinerland)

Fietstochten in en rond de stad

Een uitstekende manier om al het moois van de stad Kufstein te ontdekken, is het maken van fietstochten in en rond de stad. Niet alleen valt er genoeg te beleven bij de vesting, ook is de stad nauw verbonden met de natuur. Een combinatie van stad en natuur is hier dan ook in een mum van tijd gemaakt. Bovendien hoef je geen sportieve fietser te zijn om hier leuke routes te kunnen afleggen, want er zijn diverse relatief vlakke en gemakkelijk paden om de omgeving. Voorbeeld is de rondweg door het Inntal, een route die weinig hoogteverschil kent en die langs diverse mooie punten van de omgeving loopt. Een echte aanrader om zowel de vesting als de kleurrijke vallei te verkennen, middels een eenvoudige fietstocht. Ben je toe aan een pauze, dan kun je hier ook uitstekend terecht. Van knusse stubes en charmante koffietentjes tot hippe restaurants, je kunt hier optimaal genieten van lokale specialiteiten gemaakt van regionale producten. En dat is niet het enige, want ook voor shopliefhebbers biedt de stad uitkomst. Of je nou op zoek is naar de nieuwste trends op modegebied of lokale producten rechtstreeks van de boerderij, Kufstein telt een groot aantal winkels om naar hartenlust te winkelen tussen het fietsen door.

Even stoppen op mooie plekken (Foto © Kufsteinerland)

Bezienswaardigheden in stad en omgeving bezoeken op de fiets

Waar kun je zoal heen fietsen in Kufstein en omgeving? De regio Kufsteinerland telt een behoorlijk aantal bezienswaardigheden. Deze plekken zijn de moeite van het bezoeken meer dan waard en zijn met de fiets te bereiken. Bijvoorbeeld het mijnmuseum in Bad Häring, waar er door middel van interactieve attracties een duik genomen kan worden in het leven van de voormalige mijnwerkers van de regio. Ander voorbeeld van een interessante bezienswaardigheid waar je met de fiets heen kan, is de Römerhofgasse. In deze wijk waan je je even terug in de tijd door de aanblik van de traditionele huisjes en karakteristieke restaurants met Tiroolse lekkernijen op het menu. Ook de Raritätenzoo is een tip in deze regio. De dierentuin in Ebbs is bijzonder vanwege de ruim 500 exotische dieren die hier te bewonderen zijn.

Zomervakantie tips