Skip to navigation Skip to main content

Overnacht op unieke plekken tijdens je vakantie in Toscane

53536 - Overnacht op unieke plekken tijdens je vakantie in Toscane

Ben jij een liefhebber van culinaire hoogstandjes, het plattelandsgevoel, wijn, historie en rust? Dan is Toscane dé vakantiebestemming voor jou. Deze glooiende, groene en romantische provincie ligt bezaaid met magische plekken. En jij kunt op één (of meerdere) van deze unieke plekken verblijven! Of het nu gaat om een natuurhuisje de bergen, een boerderij tussen de wijnvelden of een luxe hotel in een pittoreske heuvelstad; Toscane heeft voor iedereen wel wat onvergetelijks in petto. Lees snel verder om inspiratie op te doen voor je aankomende reis:

Een kasteelhotel in Val D’Orcia

Je wist het misschien niet, maar tijdens vakanties in Toscane is het super populair om in een kasteelhotel te verblijven. De provincie biedt namelijk een verscheidenheid aan kastelen, waarvan velen zijn omgebouwd tot hotels. En het goede nieuws is: de prijzen heel redelijk. Heb jij er ook wel eens van gedroomd om een ??nacht in een echt kasteel door te brengen in de mooiste provincie van Italië? Trakteer jezelf dan op een Koninklijk verblijf en boek een kasteelhotel, in bijvoorbeeld de magische Val D’Orcia; één van de meest romantische streken van Toscane.

Een luxe villa in de Chianti wijnstreek

Ook een verblijf in een luxe villa is in Toscane niet moeilijk te vinden. Kies uit één van de perfect gerestaureerde boerderijen of boek een resort op een heuveltop, met uitzicht over de met cipressen begroeide heuvels van de Chiantistreek. Een vakantie in een goddelijke Toscaanse villa brengt de beste aspecten van het Italiaanse leven naar boven. Je zult op en top genieten van een adembenemend uitzicht over het landschap, terwijl je nipt van een heerlijke lokale wijn of een duik neemt in je privé zwembad.

Een Agriturismo op Elba

Het prachtige Toscaanse eiland Elba heeft een rijke geschiedenis en een lang gewortelde traditie van een Agriturismo cultuur. Dit blijkt wel uit de vele Agriturismo’s, of gerestaureerde boerderijen, die over heel het eiland verspreid liggen. De meest heerlijke wijnen en olijfolie worden hier verbouwd, op enorme stukken glooiende grond met uitzicht over de azuurblauwe zee. Verblijf zelf in een Agriturismo op Elba en overnacht midden in de natuur, weg van alle prikkels. Je ervaar hier het boerenleven als geen ander!

Een boomhut in de heuvels van Casentino

Ontspan en kom compleet tot rust in een boomhut in de Casentino-heuvels van Toscane. De Casentino-vallei is nog vrij onbekend onder toeristen. Deze geïsoleerde plek is rijk aan geschiedenis, kunst, lekker eten en buitenactiviteiten. Het ligt op ongeveer 50 kilometer afstand van Florence. Grijp je kans om te proeven van het traditionele Toscaanse leven, terwijl je even helemaal back to basic gaat in een knusse boomhut in de bossen. Word elke ochtend wakker met een adembenemend uitzicht en begin je dag in alle rust!

Een glamping in de Apenijnse Alpen

De Toscaanse Apennijnen bieden een grote verscheidenheid aan historische bezienswaardigheden, natuurlijke parels en verbluffende landschappen. De bergtoppen bereiken hier met gemak een hoogte van boven de 2000 meter; anders dan wat je gewend bent van het groene, glooiende Toscaanse landschap. Houd jij van kamperen in luxe? Overnacht dan op een glamping in de Apennijnen, middenin de bergen. Dit gebied herbergt tal van mooie campings, waar je gemakkelijk een safaritent, of welke vorm van Glamping dan ook kunt boeken.

Lees ook: de leukste vakantietrend; Glamping.

Tot zover onze tips voor een uniek verblijf in het prachtige Toscane? Welk van de bovenstaande accommodaties past het beste bij jou?

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.