De leukste vakantietrend: Glamping

Camping in de Alpen

28 juni 2021

door Joris in Kamperen

Heb je al van de nieuwste vakantietrend gehoord? Glamping is een samenvoeging van de woorden glamorous en camping. De afgelopen jaren wordt deze manier van vakantie vieren steeds populairder, bijvoorbeeld via Villatent. Wanneer je het avontuurlijke wilt ervaren van kamperen, met alle gemakken van een bungalow of appartement, dan past glamping zeker in jouw straatje. De accommodatie is van alle gemakken voorzien, zoals eigen sanitair en luxe faciliteiten. Het bijzondere aan glamping is dat het vaak te midden is gelegen van de natuur. Hierdoor ervaar je het vrije gevoel van kamperen in een bos of aan een meer, terwijl je niet hoeft in te leveren op woongemak. Zo ervaar je met glamping dus het beste van natuur en luxe in één vakantie!

Hoe is glamping ontstaan?

De oorsprong van glamping gaat vele decennia terug. In de tijd van Europese safari’s in Afrika, wilden de reizigers van toen hetzelfde woongemak als thuis ervaren. Zodoende werden de safaritenten voorzien van alle luxe die zij gewend waren van de Westerse wereld. Zo is het eerste idee van luxueus kamperen ontstaan. In Nederlands is het idee van glamping uit Engeland overgewaaid, en is sinds 2015  een geliefd onderdeel geworden van de meeste campings in Nederland. De voorzieningen van glamperen blijft zich verder ontwikkelen door luxe faciliteiten zoals een vaatwasser of open haard. Zelfs een gameroom behoort tot de mogelijkheden, zodat er voldoende vermaak is voor het hele gezin tijdens een glamping vakantie.De voordelen van glamping

Wanneer je op vakantie gaat, wil je zorgen voor een ontspannen ervaring. Je wilt lekker tot rust kunnen komen, samen of met je gezin. In de natuur kan je genieten van een rustgevende en mooie omgeving. Ook wil je een bijzondere ervaring met een authentiek karakter. Met een Villatent glamping vakantie ervaar je de kampeerbeleving van vroeger, terwijl je van alle gemakken bent voorzien voor een zorgeloze vakantie. Je hoeft geen tent op te zetten of de aanhangwagen mee, want alles is geregeld bij aankomst. De tent staat, het bed is opgemaakt en je kan direct ontspannen. Geniet met je voeten in het gras van de prachtige natuur om je heen. Na een actieve dag stap je gewoon je eigen douche in om weer op te frissen. Ook als je nog even naar het toilet moet, bespaar je jezelf een wandeling met de wc rol over de camping. Zo maak je het jezelf extra gemakkelijk op vakantie!

Camping

Voor wie is glamperen geschikt?

Glamperen is voor jong en oud een unieke manier van vakantie vieren. Veel gezinnen kiezen voor glamping door het grote gemak. De kinderen hebben genoeg ruimte om te spelen en te ravotten, terwijl je toch alle voorzieningen in huis hebt om te ontspannen. Vaak is er ook een zwembad op de caming, zodat iedereen voor een verfrissende duik kan gaan. Maar ook voor koppels is glamping een romantisch uitje voor twee. Met een glamping tent met jacuzzi kan je ’s avonds heerlijk ontspannen en overdag de natuur verkennen. Ook voor ouderen is glamping een mooie manier om er even tussenuit te zijn, zonder dat er veel geregeld hoeft te worden. Dit maakt glamperen een favoriet van velen!

Zomervakantie tips