Zo plan je een wandelvakantie door de bergen

Wandelen in de bergen

14 juni 2021

door Joris in Wandelen

Ben jij iemand die graag wandelt? Dan kan een wandelvakantie door de bergen echt op jouw bucketlist. Als echte wandelliefhebber zal je een wandelvakantie door de bergen vast fantastisch gaan vinden. Zie jij zo’n wandelvakantie door de bergen wel zitten? Dan is een goede voorbereiding van groot belang. Want hoe plan je dit? Wij vertellen je het in dit artikel.

Zorg dat je een goede conditie hebt

Zo nu en dan wandelen in ons vlakke Nederland is niet te vergelijken met een wandeling door de bergen. Het is daarom van groot belang dat je een goede conditie hebt, zodat het niet ineens heel erg gaat tegenvallen als je aan het wandelen bent door de bergen. Bij een wandeling door de bergen is het mogelijk dat je andere spieren gebruikt. Probeer ervoor te zorgen dat jouw conditie op peil is voordat je vertrekt op wandelvakantie. Dan zal het allemaal wat soepeler verlopen als je gaat wandelen door de bergen.

Zoeken van mooie wandelroutes

Je kunt natuurlijk op allerlei verschillende locaties wandelen door de bergen. Het is daarom handig om van tevoren al op zoek te gaan naar wandelroutes. Bekijk goed wat welke wandelroute te bieden heeft. Wat zou je echt graag willen zien? Denk ook na over de afstand van de wandelroute. Als je nog niet vaak hebt gewandeld door de bergen, is het misschien goed om te kiezen voor een kortere wandelroute. Heb je het al vaker gedaan? Dan kun je uiteraard kiezen voor een langere wandelroute. Vind je inspiratie voor bergbestemmingen op CAMPZ, hier zit vast wat leuks voor je tussen!

Kies de juist wandelkleding

Als je van plan bent om te gaan wandelen door de bergen, is het natuurlijk wel belangrijk dat je over de juiste wandelkleding beschikt. Het allerbelangrijkste om goed te kunnen wandelen door de bergen, zijn schoenen. Kies bijvoorbeeld voor bergschoenen of schoenen waar je lang mee kunt lopen zonder last te krijgen. Je wilt tenslotte niet halverwege de wandeling last krijgen van zere voeten. Pas je outfit aan op de weersomstandigheden. Bepaal of je bijvoorbeeld een zomerjas, regenjack, topje of warme trui nodig hebt.

Wandelen bergen

Zorg voor genoeg eten en drinken

Wandelen door de bergen kan jou flink wat energie kosten. Het is daarom handig om te zorgen voor voldoende eten en drinken. Hier krijg je weer wat meer energie van, waardoor je weer beter gefocust kunt blijven. Denk aan het meenemen van drinkflessen en genoeg eten. Bij een kortere wandeling heb je waarschijnlijk wat minder eten en drinken nodig dan bij een langere wandeling, maar zorg er altijd voor dat je voldoende bij je hebt.

Deze tips kun je goed in je achterhoofd houden als je een wandelvakantie door de bergen aan het plannen bent. Zorg er in ieder geval voor dat je echt goed voorbereid bent, want je wilt niet voor onverwachte verrassingen komen te staan. Een goede voorbereiding is tenslotte het halve werk. Hierdoor kun je dan ook extra genieten van jouw mooie wandelvakantie!

Zomervakantie tips