Skip to navigation Skip to main content

Culinaire wandeling in Mellau: langs bloeiende Alpenweides en de Kanisfluh (2044 m)

52496 - Culinaire wandeling in Mellau: langs bloeiende Alpenweides en de Kanisfluh (2044 m)
© Österreich Werbung, Alex Kaiser

Het Bregenzerwald biedt een aantal leuke culinaire wandelingen. Je kunt je online aanmelden voor deze wandelingen of lokaal bij het toerismebureau. In totaal zijn het vijf wandelingen, in de dorpen Au-Schoppemau, Hittisau, Schwarzenberg, Warth-Schröcken, Bezau en Mellau. Tijdens elke wandeling geniet je onderweg van een ontbijt, lunch en dessert met regionale specialiteiten. Elke route duurt tussen de 3,5 en 5 uur. In dit blog lees je meer over de culinaire wandeling in Mellau.

Wandelen Rossstelle – Kanisfluh (2044 m) – Edelweiß am Öberle – Rossstelle

Duur 5 uur (inclusief eten ca. 8,5 uur)
Hoogtemeters 781 meter stijgen, 781 meter dalen
Afstand 10 km
Ondergrond Zand, stenen en kiezels
Niveau Makkelijk
Conditie
Techniek
Uitzichten

Startpunt wandeling: dalstation Mellau

Deze fijne culinaire wandeling in het Bregenzerwald begint in het dorpje Mellau. In het dorp neem je namelijk de Mellaubahn naar het bergstation. Bij het boeken van deze culinaire wandeling ontvang je een ticket voor de lift, een wandelkaart en 3 vouchers voor het ontbijt, de lunch en het dessert. Verblijf je drie of meer nachten in het Bregenzerwald, dan krijg je gratis de Bregenzerwald Gäste-Card bij aangesloten accommodaties. Ook met deze kaart heb je toegang tot de Mellaubahn.

De route Rossstelle – Kanisfluh (2044 m) – Edelweiß am Öberle – Rossstelle

  • Het culinaire avontuur start direct bij het Bergstation, hier begin je de wandeling namelijk met een ontbijt inclusief drankjes in Bergrestaurant Simma.
  • Vanaf Bergrestaurant Simma loop je richting het oosten, via een redelijk smal pad, naar de top van de huisberg de Kanisfluh, hier doe je ongeveer 2 uur over.
  • Vanaf de top van de Kanisfluh is het ongeveer  een uur lopen naar de tweede stop: Edelweiss am Öberle.
  • Bij Alpengasthaus Edelweiß geniet je van een heerlijke lunch: een pastagerecht met seizoensproducten en salade of berggröstl met gemixte salade.
  • Na de lunch wandel je weer terug via de Wurzachalpe naar het bergstation van de Mellaubahn.
  • Hier ga je met de berglift naar het centrum van Mellau, waar je het laatste stuk wandelt naar Hotel Bären.
  • Aangekomen bij het bergstation ga je naar Hotel Bären voor het laatste gerecht: koffie met huisgemaakte taart of een Bärenschnecke (kaneelbroodje).
52496 - wandelen mellau alpe kanis
Wandelen tussen bergstation Mellaubahn en Alpe Kanis (Foto: © Bregenzerwald Tourismus, Alex Kaiser)
52496 - culinaire wandeling mellau
De lunch staat klaar! (Foto: © Bregenzerwald Tourismus, Adolf Bereuter)

Praktische informatie over het Bregenzerwald

Het Bregenzerwald ligt op minder dan 900 kilometer rijden vanaf Utrecht en dat is ideaal. Tijdens je zomervakantie in deze prachtige regio kun je overnachten in 24 verschillende dorpen, waaronder Au-Schoppernau, Damüls, Warth-Schröcken, Mellau, Bezau, Schwarzenberg en Hittisau. Naast de hierboven beschreven wandeling valt er nog veel meer te beleven. Van fietsen tot klimmen, een bezoek aan één van de 12 musea of een meerdaagse wandeltocht. Verblijf je minimaal 3 nachten in één van de 24 partnergemeentes? Dan krijg je tot en met 31 oktober bij aangesloten accommodaties de 'Bregenzerwald Gäste-Card' cadeau. Hiermee kun je onder andere onbeperkt gebruik maken van de bergbahnen, de bussen en heb je gratis toegang tot de zwembaden. 

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.