De lekkerste Alpensnoepjes om uit te delen met Sint Maarten

Lekkerste alpensnoepjes voor sint maarten

10 november 2021

door Joanne in Algemeen

Sint Maarten staat voor de deur. Het is die tijd van het jaar waarin kinderen langs de huizen gaan in de hoop massa's snoep te scoren bij de buren. Als echte bergliefhebber is het leuk om bijzondere snoepjes uit te delen met Sint Maarten, namelijk de lekkerste Alpensnoepjes. Dus breng je huis in bergsferen. Zet een vuurkorf voor de deur, schenk Heisse Choco in, of misschien wel Glühwein voor de ouders, en haal de lekkerste Alpensnoepjes in huis. Ik ben er klaar voor!

Ferrero Rocher

Deze Italiaanse bommetjes zitten vol smaak. Hazelnoot in de kern, smeuïge hazelnootvulling, afgemaakt met een krokant wafeltje en chocolade eromheen. Het gouden papiertje maakt het tot een echt cadeautje. Ferrero is overigens van dezelfde fabrikant als de Kinder Bueno. De familie Rocher is gestart in Alba, Noord-Italië en de snoepjes zijn overal in de Alpen te vinden. En laten met Sint Maarten alle kinderen dit Alpensnoepje liggen? Geen punt: het is mijn favoriet!

lekkerste alpensnoepje sint maarten
Het lekkerste Alpensnoepje voor Sint Maarten!

Milka

Met Sint Maarten deel je Milka uit! Dit lekkere Alpensnoep stamt al uit 1901 en komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Milka is een samentrekking van de woorden: Milch en Kakao (melk en cacao). De chocolade is vooral bekend door de lila verpakking en de Milka koe met een Alpenkoeienbel rond haar nek. Tegenwoordig wordt de chocolade onder andere in het Oostenrijkse Bludenz geproduceerd.

Mini Toblerone

Toblerone, het symbool van Zwitserland en de Matterhorn, is misschien wel het lekkerste Alpensnoepje. Een betere associatie tussen een snoepje en een berg bestaat eigenlijk niet. Toblerone is oorspronkelijk gemaakt van melkchocolade met noga, amandel en honing, maar tegenwoordig ook in wit en donkere chocolade. Gelukkig voor Sint Maarten zijn ze nu ook in mini formaat.

Mini Ritter Sport

Ritter Sport is een chocolademerk uit Zuid-Duitsland. De repen worden in allerlei smaken gemaakt. Kenmerkend is de vierkante vorm, met een 4 bij 4-patroon aan chocolade. Op deze manier zou de reep in elke jas kunnen zitten, zonder te breken, een idee uit 1932. Door de reep op de juiste wijze te breken, opent de verpakking vanzelf. Deze reep is overal in de Alpen te vinden, ook in minivorm.

lekkerste alpensnoepje sint maarten
De vierkanten in alle kleuren, overal in de Alpen te vinden

Babybel

Als je een gezondere variant wilt uitdelen, denk je bij dit bergthema al snel aan kaas. Maar je kunt natuurlijk die kinderen moeilijk blokjes kaas gaan uitdelen.'La vache qui rit' is voor mij zo'n echt 'verpakt' bergkaasje. Met een fijne rode Alpenkoe erop, echt Frans. Een goed alternatief is Babybel. Lekker in de hand en ook Frans. Alleen is het origineel, met rode was, gewone Edammer.

Ricola

Ricola is een Zwitsers snoepje. Om precies te zijn een hoestsnoepje met 13 verschillende natuurlijke kruiden. Deze groeien in Zwitserse kruidentuinen, zonder pesticide, insecticide of herbicides. Heel gezond dus. De kruiden worden afgenomen van bergboeren door het hele land. Bergklimmers roepen Ri-co-la!, je ziet Heidi en er wordt door een Alpenhoorn geblazen. Het berggevoel kan je niet ontgaan. Door het land staan 6 show-kruidentuinen, waar je van alles kunt leren over de verschillende kruiden die in een snoepje zitten. Anti-hoest tijdens Sint Maarten helpt natuurlijk bij het zingen.

lekkerste alpensnoepje sint maarten
Zwitserse frisse bergluchten in een snoepje gevangen

Koekjes bakken 

En zie je door alle snoepjes de bergen niet meer of ben je een fanatiek koekjes bakker? Dan ga je natuurlijk zelf aan de slag. Maak elk soort koekje dat je wilt, maar maak het in de juiste vorm. Welke? Een steenbok of een berg doet het goed, natuurlijk! Zo maak je zelf het lekkerste Alpensnoepje om uit te delen bij Sint Maarten.

Zomervakantie tips