Skip to navigation Skip to main content

De lekkerste Alpensnoepjes om uit te delen met Sint Maarten

Meerdere Milka repen in de hand

Sint Maarten staat voor de deur. Het is de tijd van het jaar waarin kinderen langs de huizen gaan in de hoop massa's snoep te scoren bij de buren. Als echte bergliefhebber is het leuk om bijzondere snoepjes uit te delen met Sint Maarten, namelijk de lekkerste Alpensnoepjes. Dus breng je huis in bergsferen. Zet een vuurkorf voor de deur, schenk Heisse Choco in, of misschien wel Glühwein voor de ouders, en haal de lekkerste Alpensnoepjes in huis. Ben jij er al klaar voor?

Milka

Met Sint Maarten deel je Milka uit! Dit lekkere Alpensnoep stamt al uit 1901 en komt oorspronkelijk uit Zwitserland. Milka is een samentrekking van de woorden: Milch en Kakao (melk en cacao). De chocolade is vooral bekend door de lila verpakking en de Milka koe met een koeienbel rond haar nek. Tegenwoordig wordt de chocolade onder andere in het Oostenrijkse Bludenz geproduceerd.

Mini Toblerone

Toblerone is misschien wel het allerlekkerste Alpensnoepje. Tot voor kort stond de iconische Matterhorn op de verpakking, maar door een verhuizing van de productie (maart 2023) naar Slowakije is dit niet langer toegestaan. Toblerone wordt oorspronkelijk gemaakt van melkchocolade met noga, amandel en honing, maar tegenwoordig ook in wit en donkere chocolade. Gelukkig voor Sint Maarten zijn ze er ook in mini formaat.

Alpensnoepjes voor Sint Maarten: Toblerone
© Unsplash / Safwan C

Ferrero Rocher

Deze Italiaanse bommetjes zitten vol smaak. Hazelnoot in de kern, smeuïge hazelnootvulling, afgemaakt met een krokant wafeltje en chocolade eromheen. Het gouden papiertje maakt het tot een echt cadeautje. Ferrero is overigens van dezelfde fabrikant als de Kinder Bueno. De familie Rocher is gestart in Alba (Noord-Italië) en de snoepjes zijn overal in de Alpen te vinden. En laten met Sint Maarten alle kinderen dit Alpensnoepje liggen? Geen punt: het is mijn favoriet!

Mini Ritter Sport

Ritter Sport is een chocolademerk uit Zuid-Duitsland. De repen worden in allerlei smaken gemaakt. Kenmerkend is de vierkante vorm, met een 4 bij 4-patroon aan chocolade. Op deze manier zou de reep in elke jas kunnen zitten, zonder te breken, een idee uit 1932. Door de reep op de juiste wijze te breken, opent de verpakking vanzelf. Deze reep is overal in de Alpen te vinden, ook in minivorm.

Repen van Ritter Sport
© Spalder Media Group

Babybel

Als je een gezondere variant wilt uitdelen, denk je bij dit bergthema al snel aan kaas. Maar je kunt natuurlijk die kinderen moeilijk blokjes kaas gaan uitdelen. 'La vache qui rit' is voor mij zo'n echt 'verpakt' bergkaasje. Met een fijne rode Alpenkoe erop, echt Frans. Een goed alternatief is Babybel. Lekker in de hand en ook typisch Frans. Alleen is het origineel, met rode was, gewone Edammer.

Manner Mix mini's

De Manner Schnitten met roze verpakking zijn bij iedere bergliefhebber bekend. Niet alleen heerlijk als wandelsnack, maar ook leuk om uit te delen bij Sint Maarten. Manner Schnitten bestaat uit 5 laagjes met knapperige wafels en hazelnootcrème en is ook verkrijgbaar als mini. 

Snoep voor Sint Maarten: Manner Schnitten
© Spalder Media Group

Ricola

Ricola is een Zwitsers snoepje. Om precies te zijn een hoestsnoepje met 13 verschillende natuurlijke kruiden. Deze groeien in Zwitserse kruidentuinen, zonder pesticide, insecticide of herbicides. Heel gezond dus. De kruiden worden afgenomen van bergboeren door het hele land. Bergklimmers roepen Ri-co-la!, je ziet Heidi en er wordt door een Alpenhoorn geblazen. Het berggevoel kan je niet ontgaan. Door het land staan 6 show-kruidentuinen, waar je van alles kunt leren over de verschillende kruiden die in een snoepje zitten. Anti-hoest tijdens Sint Maarten helpt natuurlijk bij het zingen.

Haribo Almdudler

Wie weleens in de Alpen is geweest kent Almdudler. Van dit kruidige drankje is ook een snoepvariant. Heerlijk gummi-snoepjes met de smaak van Almdudler. De snoepjes hebben twee smaken, framboos en vlierbloesem. Dankzij het originele Almdudler-kruidenextract smaken de snoepjes net als het drankje.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.