Recept: Glühwein

Recept: Glühwein

10 januari 2018

door Yvonne in Recepten

Glühwein, heerlijk! In Nederland kun je het in de winter vaak krijgen bij de schaatsbaan. In de Alpen wordt het natuurlijk in de winter gedronken, bijvoorbeeld tijdens de lunch of après-ski. Maar ook op een koude lente- of herfstdag is het een welkom drankje. Zeker na een pittige wandeling in de frisse berglucht. Even een rustmomentje met een heerlijk kruidig glaasje glühwein. In Nederland kun je op veel plaatsen kant-en-klare glühwein kopen. Maar, niets is lekkerder dan verse en zelgemaakte glühwein. Gelukkig is het ook helemaal niet moeilijk om te maken.

Ingrediënten Glühwein

  • 1 liter rode wijn
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 20 kruidnagels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kaneelstokje

gluhwein
Sinaasappel met kruidnagels (Foto: © Flickr, cc 2.0 - Robert de Bock)

Bereiding Glühwein

Zet een ruime pan klaar op het fornuis. Was en droog de citroen en de sinaasappel. Halveer de citroen en de sinaasappel en steek de kruidnagels in het vruchtvlees. Doe de citroen en de sinaasappel in de pan. Voeg de wijn, suiker en het kaneelstokje toe. Doe de deksel op de pan en zet het vuur op medium warmte. Let op: de wijn mag niet gaan koken. Officieel mag de wijn zelfs niet warmer worden dan 70 graden. Laat het mengels een half uurtje opstaan. Zeef de wijn. Proef de glühwein en maak het eventueel zoeter met vanille- of basterdsuiker.

Zum Wohl!

Reactie(s) Reageren?

Reageren op dit artikel


Zomervakantie tips