Skip to navigation Skip to main content
8014 - Recept: Glühwein

Glühwein, heerlijk! In Nederland kun je het in de winter vaak krijgen bij de schaatsbaan of op een verwarmd terras. In de Alpen is het een populaire winterdrank, bijvoorbeeld tijdens de lunch of après-ski. Maar ook op een koude lente- of herfstdag is het een welkom drankje. Zeker na een pittige wandeling in de frisse berglucht. Even een rustmomentje met een heerlijk kruidig glaasje Glühwein. In Nederland kun je op veel plaatsen kant-en-klare glühwein kopen. Maar, niets is lekkerder dan verse, zelfgemaakte Glühwein. Gelukkig is het ook helemaal niet moeilijk om te maken. Wij delen in dit artikel een heerlijk recept voor Glühwein.

Zelf Glühwein maken

De kant-en-klare Glühwein uit de supermarkt is natuurlijk een goedkope en snelle manier om het warme winterdrankje te serveren, maar heel eerlijk: wanneer je eenmaal een eigen variant gemaakt hebt, wil je eigenlijk niets anders meer. De smaak van de kruiden en de sinaasappel in zelfgemaakte Glühwein proef je direct en is zoveel lekkerder. Bovendien is het zelf maken van Glühwein een fluitje van een cent en is de wijn snel klaar.

8014 - zelf gluhwein maken (1)

Ingrediënten Glühwein

  • 1 liter rode wijn
  • 1 citroen
  • 1 sinaasappel
  • 10 kruidnagels
  • 2 eetlepels suiker
  • 1 kaneelstokje

Bereiding Glühwein

Zet een ruime pan klaar op het fornuis. Was en droog de citroen en de sinaasappel. Halveer de citroen en de sinaasappel en steek de kruidnagels in het vruchtvlees. Doe de citroen en de sinaasappel in de pan. Voeg de wijn, suiker en het kaneelstokje toe. Doe de deksel op de pan en zet het vuur laag. Let op: de wijn mag niet gaan koken, want dan verdampt de alcohol. Officieel mag de wijn zelfs niet warmer worden dan 70 graden. Laat het mengels een half uurtje opstaan, zodat de kruiden en de citroen en sinaasappel er lekker in kan trekken. Je kunt het gas ook tussendoor gerust even uitdoen. Zeef de wijn voor het serveren. Proef de Glühwein en maak het eventueel zoeter met vanille- of basterdsuiker.

8014 - gluhwein recept (1)Zum Wohl!

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.