5 redenen om in de herfst naar het Zillertal te gaan

 © Zillertal Tourismus, Bernd Ritschel 
wandelen herfst zillertal

26 september 2019

door Joanne in Bestemmingen

Het Zillertal is dé plek voor outdoorliefhebbers, zonnenaanbidders, herfstgenieters en wandelvrienden. Reken jij jezelf tot één van deze groepen? Kom dan naar het Zillertal. Dompel je onder in een frisse, kleurrijke herfst en vind alles om de herfstdepressie buiten de deur te houden. Hier 5 redenen waarom je blij wordt van het Zillertal in de herfst. 

#1. Zonneschijn, berglucht en blauwe hemel

Het Zillertal ligt vaak in de herfst in een stabiel hogedruk systeem. Dat zorgt voor een heerlijke periode met staalblauwe hemel, kristalheldere, frisse berglucht en waanzinnig scherpe uitzichten. Ontvlucht de Nederlandse regen en grauwe luchten en bezoek het Zillertal. Grote kans op prima weer. 

Bovenop Wimbachkopf (Foto: © Zillertal Tourismus, Monepic)

#2. Wandelpaden, biketrails en meer

Het Zillertal heeft een groot aanbod aan activiteiten. Er is wel 1400 km aan wandelpaden. Van hoog in de bergen, met uitzicht op steile rotsen tot boven de 3000 meter, tot een relaxte wandeling in het dal langs de rivier de Ziller. Huttentochten en almwandelingen zijn mogelijk. Verder vind je adventure sports op een klettersteig of biketrails voor mountainbikers. De actieveling komt volop aan zijn trekken in de herfst in dit dal.

#3. Bont kleurenspel

De kleuren in de herfst zijn heel bijzonder. De alpenweides zijn nog frisgroen. De bossen kleuren in alle tinten rood, geel, oranje en groen. De luchten zijn vaak heerlijk staalblauw. En al die kleuren worden nog eens bijzonder opgelicht tijdens het 'gouden uur'. Het warme, gouden licht dat vlak voor zonsondergang of vlak na de zonsopgang de bergen rood kleurt. 

#4. Het goede van de winter al in de herfst

Sommige wintersporters dromen het hele jaar over de eerste bochten die ze weer kunnen draaien. En dat kan dan in het Zillertal het hele jaar door! Op de Hintertuxer Gletscher is het skiën in de herfst bijzonder fijn. De pistes zijn alweer met een vers laagje sneeuw bedekt en er is langer daglicht, dan midden in de winter. Ben je geen wintersporter en wil je wel de gletsjer ontdekken? Op de Hintertuxer gletsjer kun je terecht voor een groots uitzicht op het panoramaterras op 3250m en een bezoek aan een ijsgrot ín de gletsjer.

herfst eten zillertal
Zillertaler Krapfen  (Foto: © Zillertal Tourismus, Julia Rotter)

#5. Culinair genieten

Het Zillertal staat bekend om het lekker eten in de herfst. Het favoriete Zillertaler gerecht is een wildschotel. Met wild, geschoten door Zillertaler jagers, gecombineerd met verse paddestoelen uit het bos en handgedraaide Semmelknödeln. Daarnaast zijn er andere lokale klassiekers: Kaiserschmarrn, Zillertaler Krapfen, gems met rode wijnsaus en noedelsoep. Maar natuurlijk kun je ook altijd terecht voor jouw favoriete patatjes, pizza en schnitzel.

Dit zijn 5 redenen om in de herfst naar het Zillertal te gaan. Waarom ga jij?

Zomervakantie tips