Skip to navigation Skip to main content
Vakantie aan het Gardameer in Italië
Italië

Campings Italië

Italië heeft er veel van: campings! Italië is een land waar veel toeristen jaarlijks naartoe trekken om een aantal weken te genieten op één van de campings. Langs de prachtige meren, in de bergen en in de rustige natuur, overal zijn er mogelijkheden om te kamperen. Italië is niet alleen leuk voor de volwassenen, ook aan de kinderen wordt gedacht. Zwembaden, sportvelden, noem het maar op, het is te vinden op een van de campings. Italië biedt ook rustige, kleine campings middenin de natuur.

Een land van meer dan alleen natuur, ook het eten is fantastisch in Italië. Campings hebben vaak winkeltjes en restaurants met de lekkerste ijsjes, pizza’s en pasta’s. Op deze pagina vind je een overzicht van campings in Italië.

Zwembad (1)

Campings Italië met zwembad

Optimaal zomervakantie vieren doe je zonder twijfel op een camping in Italië met een zwembad. Hier ga je heerlijke vakantie vieren!

Campings Italië met zwembad
Gardameer

Campings aan meren in Italië

Een camping aan een meer in Italië is zo gevonden! Aan de Italiaanse meren liggen tal van campings voor een heerlijke kampeervakantie.

Mooiste campings aan meren in Italië

Aanbod van campings in Italië

Gebieden om te kamperen in Italië

Piemonte, Aosta, Lombardije, Trentino, Veneto en Friuli, zes provincies waar je op zoek kan gaan naar een camping. Italië is een groot land met duidelijke verschillen tussen het noorden en het zuiden. Noord-Italië heeft veel landbouwgrond, grote meren als het Lago Maggiore, Comomeer, Lago D’Iseo en het Gardameer. Prachtige locaties om aan te kamperen. Italië biedt hiernaast ook nog de Alpen met onder andere de Dolomieten in Trentino. De echte bergliefhebber gaat dan ook in de Dolomieten op zoek naar een camping.

Kinderen: camping, Italië?

Het Lago Maggiore is een van de grootste meren van Italië. Het noordelijke deel ligt in Zwitserland en loopt door naar Italië en is totaal zo’n 60 km lang. Dit betekent 60 kilometer aan waterpret in Italië. Campings genoeg aan de stranden van het meer. Locarno, Verbania en Luino zijn een aantal van de populairdere plaatsen. Aangezien er elk jaar veel toeristen naar de meren reizen zijn veel campings groot en bieden ze meerdere type plekken om te kamperen. Italië trekt veel toeristen, dit en activiteiten betekendtvoor de kinderen gezelligheid op de camping. Italië is ijsjes, zwemmen, surfen, snorkelen, dansen en animatie.

Genieten van de natuur in Italië? Kamperen in Piemonte!

Geen behoefte aan rondrennende kinderen en drukte op je camping? Italië biedt meer dan genoeg mogelijkheden om te kamperen op een rustige camping midden in de natuur. Piemonte bezit een aantal prachtige historische dorpjes die het kamperen, Italië, natuurlijk extra mooi maken. Wat je ook niet mag missen na bijvoorbeeld een lange wandeling, is een heerlijk glaasje wijn terwijl je geniet van de avondzon op je camping. Italië en zeker in Piemonte worden een aantal prachtige rode wijnen gemaakt waaronder Barolo en Barbaresco. Dankzij de bergen in Piemonte ben je verzekerd van hoogteverschil op de camping. Italië heeft een prachtige natuur, vaak kan je vanuit je tent of caravan genieten van verre uitzichten en prachtige zonsondergangen.