Skip to navigation Skip to main content

Campings in Italië met een zwembad

Lezen Zwembad

Optimaal zomervakantie vieren doe je zonder twijfel op een camping in Italië met een zwembad. Zonovergoten staanplaatsen, geweldig eten en een overweldigende natuur zijn natuurlijk de basisingrediënten voor een heerlijke kampeervakantie. Maar beschikt het kampeerterrein over een zwembad, dan is dat toch ook wel heel fijn, zeker als je met (kleine) kinderen gaat kamperen. Wil je inspiratie opdoen voor je volgende zomervakantie? In dit blog sommen we een aantal van de mooiste campings in Italië met een zwembad voor je op!

Kamperen in Italië met een zwembad

Uiteraard is het ook heerlijk om te kamperen op een camping aan een bergmeer, maar soms gaat de voorkeur uit naar een zwembad. Er zijn talloze campings in Italië met een zwembad waar de kids zich kunnen uitleven en waar je van de warme zomerzon kunt genieten. In het noorden van het land liggen een aantal van de mooiste regio's om te kamperen, een aanrader voor als je op zoek bent naar een mooie plek in de natuur. Ben jij je aan het oriënteren op een kampeervakantie en wil je naar het berglandschap van Italië, waar er ook een zwembad op het kampeerterrein te vinden is? Bekijk onderstaande lijst met mooie campings in het noorden van Italië met een zwembad.

1. Camping Village Europa Silvella -  Gardameer

Op Camping Village Europa Silvella in Brescia, in de regio Lombardije, beleef je het beste van twee werelden. Hier kampeer je direct aan de westoever van het Gardameer, maar ook op de camping zelf is er een heerlijk zwembad om een duik in te nemen. Je kunt zonnen op de ligbedden langs het zwembad of watersporten op het water van het Gardameer. Op de camping worden er allerlei leuke activiteiten georganiseerd zoals sporttoernooien, spelletjes, muziekavonden en shows. En ook niet geheel onbelangrijk: het kampeerterrein bevindt zich in een gezellige omgeving met sfeervolle dorpjes en een prachtige natuur. Maak een uitstapje naar het authentieke Salò of struin door de straatjes van San Felice del Benaco.

  • Mooi zwembad met kinderbad
  • Op loopafstand van het meer
  • Diverse sportvoorzieningen

2. Camping San Cristoforo -  Valsugana

Tussen de bergen van Trentino ligt het heerlijke terrein van Camping San Cristoforo in Valsugana. De middelgrote camping heeft een zwembad van maar liefst 300 m² met glijbanen en ligbedden eromheen, een garantie op oneindig veel waterplezier voor zowel jong als oud. En dat niet alleen, want tijdens de zomer wordt er ook een animatieprogramma georganiseerd vol sport en spel. Ook deze camping bevindt zich overigens aan het water van een bergmeer, met een ligging aan Lago di Caldonazzo, waardoor je ook hier kunt genieten van afwisseling. Daarnaast zijn er mogelijkheden om te beachvolleyballen, kun je fietsen huren, tafeltennissen of voetballen.

  • Zwembad met badmeester
  • Aan het Caldonazzomeer
  • Gemoedleijke familiecamping
Camping San Cristoforo ligt direct aan het Lago di Caldonazzo
© Sytske Maaijen

3. Camping Valle Romantica - Lago Maggiore

Camping Valle Romantica ligt niet alleen in een overweldigende natuur, maar ook in een authentieke omgeving vol historische dorpjes en kerken. De camping bevindt zich bij het water van een stromende rivier, vlakbij het verfrissende water van Lago Maggiore en beschikt ook over een fijn zwembad. Genoeg mogelijkheden voor activiteiten in het water dus! Bij het zwembad kun je genieten van een hapje en een drankje in een ruim 100 jaar oud Italiaans landhuis dat is omgetoverd tot een sfeervolle bar.

  • Zwembad met kinderbadje
  • Oudste camping aan het Lago Maggiore
  • Ook diverse accommodaties te huur

4. Camping Bella Italia -  Peschiera del Garda

Een camping in Italië met een zwembad dat de naam Bella Italia draagt, dat moet wel goed zijn. En dat klopt in dit geval ook helemaal! Deze camping in Peschiera del Garda beschikt over alle ingrediënten voor een heerlijke zomervakantie met de hele familie. Er zijn maar liefst vijf grote zwembaden met glijbanen en enorm veel ligbedden om te ontspannen onder de Italiaanse zon. Ben je het zwemmen even zat, dan is er een uitgebreid animatieprogramma waarbij er allerlei sporten worden georganiseerd. Neem ook absoluut de tijd om de omliggende dorpjes te verkennen zoals Peschiera, waar je niet alleen kunt genieten van de uitmuntende keuken, maar ook veel gezelligheid en leuke winkeltjes vindt.

  • Grootste camping aan het Gardameer
  • Twee grote zwembadcomplexen
  • Groot aanbod sportfaciliteiten

5. Lago Levico Camping Village - Levico Terme

Lago Levico Camping Village is met bijna 400 staanplaatsen een enorme, maar ontzettend leuke camping in Italië met een zwembad. Natuurliefhebbers zijn hier op het juiste adres, want het kampeerterrein wordt omgeven door glooiende heuvels en bossen. Jong en oud kan zwemmen in een van de zwembaden, maar je kunt ook uitwijken naar het Levicomeer om afkoeling te zoeken of watersporten te beoefenen. Ook voor andere sportieve activiteiten zit je hier goed. De camping verzorgt onder andere yoga, diverse wandelingen en mooie mountainbiketochten door het natuurrijke landschap.

  • Meerdere zwembaden en Laguna Beach
  • Privé strand aan het Levicomeer
  • Ideaal voor families met kinderen

6. Eurocamping Pacengo - Pacengo di Lazise

Bij het charmante dorpje Lazise aan het Gardameer ligt de fijne Eurocamping Pacengo. Een uitstekende plek voor een familievakantie, want kids vermaken zich hier uitermate goed. Naast dat ze urenlang kunnen zwemmen in het zwembad, is er ook een speeltuin en kinderanimatie. Dineren kan in het restaurant op de camping, maar het is ook zeker een aanrader om de verschillende eettentjes rondom het kampeerterrein uit te proberen. Evenals de plaatsjes, want naast dat een bezoekje aan Lazise echt de moeite waard is, kent de omgeving nog veel meer leuke plekken, zoals Bardolino.

  • 700m² groot zwemcomplex
  • Gezellige zwembadbar
  • Dichtbij bekende themaparken
Lazise 3
Het charmante plaatsje Lazise

7. Camping Seiser Alm - Völs am Schlern

De laatste, maar absoluut niet de minste van de campings in Italië met een zwembad, is Camping Seiser Alm. Omringd door de imposante Dolomieten in het plaatsje Völs am Schlern, vind je hier vooral ongekende rust en natuur. Dat doet overigens niets af aan de leuke dingen die je hier kunt doen, want je kunt naast zwemmen ook klimmen, golflessen nemen en er worden ontdekkingstochten voor de kids georganiseerd. Ook is er een kinderboerderij op de camping. Fijn is dat je een privé badkamer kunt huren, maar de overige sanitairgebouwen zijn ook luxe en modern. Dineren doe je in het uitstekende restaurant, wat een fijne zomervakantie in Italië compleet maakt.

  • Zwembad met zou water
  • Camping met luxe voorzieningen
  • Schitterende ligging

8. Camping Fontanelle -  Moniga del Garda

Liever verblijven op een wat kleinere en rustigere camping aan het Gardameer? Dan is Camping Fontanelle een mooie plek voor een zomervakantie. Deze bevindt zich in Moniga del Garda en is vooral geschikt voor gezinnen die niet zitten te wachten op enorme kampeerterreinen en massa's mensen. Er is een fijn zwembad en een kinderbad aanwezig en ook is er een animatieteam om de kleintjes te vermaken met knutsel-, speel- en dansactiviteiten. Ook noemenswaardig is het fantastische uitzicht dat je vanaf deze camping hebt: je hebt een waanzinnige blik op het eilandje Sirmione. Een aanrader tijdens je zomervakantie op deze camping is het bezoeken van het knusse Italiaanse plaatsjes Moniga, met haar historische kasteel en kerkjes.

  • Zwembad met kindergedeelte
  • Tennisbaan en voetbalveld
  • Restaurant en winkel aanwezig
Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.