Skip to navigation Skip to main content

De mooiste regio's om te kamperen in Noord-Italië

51892 - De mooiste regio's om te kamperen in Noord-Italië

Kamperen in Italië staat gelijk aan genieten van heerlijk eten, de prachtige Dolomieten en de Italiaanse cultuur. Wakker worden met het uitzicht op de bergen, welke kampeerder wil dat nu niet? In het noorden van Italië vind je verschillende provincies met mooiste bestemmingen voor een vakantie op de camping. Of het nou aan een meer is, in de bergen of tussen de weilanden, in de volgende regio's vind je de mooie campings in Italië.

Kamperen in Piemonte

De regio Piemonte ligt in het noordwesten van Italië, op de grens met Frankrijk. Zoals de naam 'Piemonte' dal zegt, kampeer je hier 'aan de voet van de berg'. De grootste en bekendste stad van de regio is Turijn. In Piemonte vind je ook het Parco Nazionale della Val Grande in het noorden en Parco Naturale Alpi Marittime en Parco naturale del Marguareis in het zuiden. Met de auto rijd je door Zwitserland naar Piemonte. In het noorden grenst de provincie aan het bekende meer Lago Maggiore. Je kunt hier prachtig kamperen in de heuvels, langs het water of wat meer in de bergen. Leuk om te doen tijdens een kampeervakantie in Piemonte:

  • Ga een dagje naar de steden Turijn, Alba of Asti.
  • Ga naar een wijngaard en proef onder andere de Barolo en Moscato d'Asti.
  • Ontdek de watersporten op de vele rivieren in Piemonte, zoals de Po, de Valsesia

Boek een camping aan het Lago Maggiore >

51892 - lago maggiore
Uitzicht op Lago Maggiore (Foto: © Pixabay)
Uitzicht op Lago Maggiore (Foto: © Pixabay)

Vakantie op de camping in Trentino-Zuid-Tirol

Trentino-Zuid-Tirol is een regio in het noorden van Italië waar de cultuur echt een Alpencultuur is. Het is dan ook geen toeval dat de regio overeenkomsten heeft met Oostenrijk, waar het tot de Eerste Wereldoorlog nog toe behoorde. Een belangrijk verschil met Oostenrijk, is dat je in deze regio kampeert tussen de Dolomieten. Daarnaast spreekt men hier Italiaans en Duits. Bekende bestemmingen zijn de stad Bolzano (Bozen), Val Gardena, de Seiser Alm, Merano (Meran) en Bruneck. Kamperen met uitzicht op de Dolomieten, dat vergeet je nooit meer! Tips voor een vakantie op de camping in Trentino-Zuid-Tirol:

  • Bezoek de meren Caldonazzo, Levico, Ledro en Garda.
  • Ga een dagje winkelen in Bolzano.
  • Ontdek de wandelingen op de Seiser Alm, rondom de Drei Zinnen, de Rosengarten en andere Dolomieten.
  • Bezoek Ötzi in het Südtiroler Archäologiemuseum in Bolzano.

Boek een camping in Trentino-Alto-Aldige >

51892 -
Wandelen in de Dolomieten

Kamperen in Veneto

De regio Veneto is onder andere beroemd van de stad Venetië. Deze regio biedt echt het beste van allerlei werelden: de bergen in het noorden, het Gardameer in het westen,  en de zee in het zuidoosten. Je vindt hier veel mooie campings in de bergen en langs de vele meertjes en riviertjes. Bekende plaatsen zijn Cortina d'Ampezzo, Padua en Verona. In het noorden liggen de Dolomieten, waaronder de Drei Zinnen, Marmolada en de Monte Civetta. Je kunt hier de prachtige natuur ontdekken in het Nationaal park Dolomiti Bellunesi. Tips voor een campingvakantie in Veneto:

  • Ontdek de steden Venetie en Verona.
  • Breng een bezoekje aan de 'Prosecco heuvels' van Veneto.
  • Ontdek de toppen van de Dolomieten in het noorden van Veneto.
51892 -  (1)
In het noorden van Lombardije ligt het mooie Livigno

Op de camping in Lombardije

Zelfs in de drukste regio van heel Italië is kamperen een genot. Lombardije, met Milaan als hoofdstad, is een echte toeristische trekpleister geworden. En dan hebben we het niet alleen over de modeliefhebbers. Lombardije heeft een overvloed aan Unesco Werelderfgoeden (de meeste in de hele wereld), prachtige bergen en meren, verbluffende schilderijen van Leonardo da Vinci en ongeziene rotsschilderingen uit 8000 v.C. Lombardije is bij uitstek geschikt voor liefhebbers van kunst en natuur. Je bereikt deze regio met de auto via Zwitserland. In deze vakantieregio kun je prachtige kamperen aan het water. Denk hierbij aan het Comomeer, Gardameer, Luganomeer en het Iseomeer.

Boek een camping in Lombardije aan het Comomeer >

Wildkamperen in Noord-Italië

Wil je graag wildkamperen in Noord-Italië? Dan moeten we je helaas teleurstellen. Wildkamperen is namelijk verboden in Italië. Toch blijken er hier uitzonderingen te bestaan. Bevind je je op een hoogte van meer dan 2000 meter, dan wordt een bivak namelijk wel getolereerd. In Piëmonte in het Parco Nazionale di Alpi Marittime in Piëmont mag je zelfs van zonsondergang tot zonsopgang wildkamperen. Kijk hier voor meer informatie over wildkamperen in de Alpen >


Zomer Auteur Female5

Over Luna

Luna telt de dagen af tot ze weer in de bergen is. Ze is gek van de Alpen in de wintermaanden, maar doet ook graag allerlei sportieve activiteiten in de overige jaargetijden. Als het maar in de bergen is!