Skip to navigation Skip to main content

5 kleine campings aan het Gardameer

Rivawatersport
© Spalder Media Group

Het Gardameer is volgens velen één van de (of misschien wel het) mooiste meren van Italië. In de zomer trekken niet voor niets veel Nederlanders deze kant op. Je zit hier heerlijk aan het water, in het warme Italiaanse klimaat. En de Italiaanse natuur en het eten, dat is natuurlijk genieten! Het nadeel van kamperen aan het Gardameer is dat veel campings hier groot en druk zijn. Gelukkig vind je hier ook een aantal kleine pareltjes. We hebben een selectie voor je op een rij gezet.

#1. Camping La Gardiola

Deze eerste kleine camping aan het Gardameer is met 27 plaatsen ook echt één van de kleinste campings aan het meer. Je vindt Camping La Gardiola aan de westkant van het meer, vlakbij San Felice del Benaco en direct aan het meer. Zowel caravans, kampers als tenten zijn welkom bij La Gardiola. Daarnaast kun je ook één van de moderne bungalows huren. Ook kun je op deze camping genieten van verschillende wellness mogelijkheden. Boek ook één van de bungalows met eigen zwembad!

#2. Camping Garden Tourist

Wellicht niet direct aan het gardameer, maar wel dichtbij. Op slechts 200 meter van het Gardameer ligt Camping Garden Tourist, middenin een groene oase. Rust staat op deze kleine camping, met 28 plaatsen, centraal. Je kunt hier verblijven met de caravan, tent en kamper. Ook kun je een bungalow, caravan of appartement (2 t/m 7 personen) huren. Natuurlijk vind je op Camping Garden Tourist ook een heerlijk, maar rustig, zwembad.

#3. Camping Primavera

Aan de oostkant van het Gardameer, in Marniga, ligt Camping Primavera met 58 plaatsen. De camping is gebouwd in terrasstijl en heeft daardoor een mooi uitzicht op het Gardameer. De campingplaatsen staan veelal in de schaduw dankzij de olijvenbomen. Tussen de camping en het Gardameer ligt een weg, maar via een tunnel komt men bij het meer. Op de camping vind je verschillende campingplaatsen, bungalows en appartementen. Het sanitair is basic en netjes en verder vind je hier nog een bar.

#4. Camping Villa Speranza

Heb je echt behoefte aan een kleine camping? Villa Speranza ligt aan de noordkant van het gardameer, in Riva del Garda. De Villa ligt zo'n 300 meter van het strand af en biedt een kleine camping met 18 plaatsen. Je staat hier heerlijk rustig tussen de olijfbomen. Natuurlijk kun je ook een appartement in de villa huren. Op de camping vind je basis sanitair, een gedeelde koelkast, wifi en een fietsverhuur.

#5. Camping San Felice

Ruimte, rust en vrijheid vind je zeker op Camping San Felice. Deze relatief klein camping heeft zo'n 35 staanplaatsen. Sommige plaatsen liggen direct aan het Gardameer en andere op de terrassen. De camping is gemoedelijk en knus. Je vindt hier een kleine bar en mini-supermarkt. Vlakbij de camping vind je het historische vissersdorp Torri del Benaco, met het kasteel Scaligero. Zeker een uitstapje waard. In de buurt van de camping zijn ook meerdere grote campings bij San Felice

Weet jij nog een leuke kleine camping aan het Gardameer?

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.