Skip to navigation Skip to main content

5 kleine campings aan het Gardameer

Gardameer

Het Gardameer is volgens velen één van de (of misschien wel het) mooiste meren van Italië. In de zomer trekken niet voor niets veel Nederlanders deze kant op. Je zit hier heerlijk aan het water, in het warme Italiaanse klimaat. En de Italiaanse natuur en het eten, dat is natuurlijk genieten! Het nadeel van kamperen aan het Gardameer is dat veel campings hier groot en druk zijn. Gelukkig vind je hier ook een aantal kleine pareltjes. We hebben een aantal kleine campings aan het Gardameer voor je op een rijtje gezet. 

Kleine campings aan het Gardameer

Op zoek naar een kleine camping aan het Gardameer? Deze campings hebben een beperkt aantal staanplaatsen, waardoor je in alle rust van je vakantie kunt genieten. Geen lange paden met huisjes en tenten, maar kleine plekken met de nodige privacy. Dat maakt kamperen aan het Gardameer een stuk fijner! Stuk voor stuk rustige campings voor een zorgeloze vakantie. Voor welke kleine camping aan het Gardameer kies jij deze zomer?

 

1. Camping La Gardiola

Deze eerste kleine camping aan het Gardameer is met een beperkt aantal  staamplaatsen ook echt één van de kleinste campings aan het meer. Je vindt Camping La Gardiola aan de westkant van het meer, vlakbij San Felice del Benaco en direct aan het meer. Zowel caravans, campers als tenten zijn welkom bij La Gardiola. Daarnaast kun je ook één van de moderne bungalows (met privé jacuzzi!) huren. Ook kun je op deze camping genieten van verschillende wellness mogelijkheden. Zo is er onder andere een solarium en een jacuzzi. Voor sportievelingen is er een outdoor fitness en op krachten komen doe je bij het My Beach Café.

 

2. Camping Garden Tourist

Niet direct aan het Gardameer, maar wel dichtbij. Op slechts 200 meter van de westkust van het Gardameer ligt Camping Garden Tourist, middenin een groene oase. Rust staat op deze kleine camping, met zo'n 30 plaatsen, centraal. Je kunt hier verblijven met de caravan, tent en kamper. Ook kun je een bungalow, caravan of appartement (2 t/m 7 personen) huren. Natuurlijk vind je op Camping Garden Tourist ook een heerlijk, maar rustig, zwembad.

 

3. Camping Primavera

Aan de oostkant van het Gardameer, in Marniga ten zuiden van Malcesine, ligt Camping Primavera met zo'n 58 plaatsen. De camping is gebouwd in terrasstijl en heeft daardoor een mooi uitzicht op het Gardameer. De campingplaatsen staan veelal in de schaduw dankzij de olijfbomen. Tussen de camping en het Gardameer ligt een weg, maar via een tunnel kom je bij het meer. Op de camping vind je verschillende campingplaatsen, bungalows en appartementen. Het sanitair is basic en netjes en verder vind je hier nog een bar.

 

4. Camping Villa Speranza

Heb je echt behoefte aan een kleine camping? Camping Villa Speranza ligt aan de noordkant van het Gardameer, in Riva del Garda, aan de voet van de Monte Brione. Het is een kleine camping met 18 plaatsen op zo'n 300 meter afstand van het Gardameer. Je staat hier heerlijk rustig tussen de olijfbomen. Het is ook mogelijk om een kamer of appartement te huren. Op Camping Villa Speranza vind je alle voorzieningen voor een geslaagde kampeervakantie aan het Gardameer, zoals sanitair, WiFi, speeltuin, fietsverhuur en een grote tuin om in te ontspannen.

 

5. Camping San Felice

Ruimte, rust en vrijheid vind je zeker op Camping San Felice. Deze relatief klein camping heeft zo'n 35 staanplaatsen. Sommige plaatsen liggen direct aan het Gardameer en andere op de terrassen. De camping is gemoedelijk en knus. Je vindt hier een kleine bar en mini-supermarkt. Vlakbij de camping vind je het historische vissersdorp Torri del Benaco, met het kasteel Scaligero. Zeker een uitstapje waard.

 

Zomer Yvonne

Over Yvonne

Yvonne kreeg de liefde voor bergen met de paplepel ingegoten. Als klein meisje stond ze al op de ski’s en de Alpen werden ook tijdens de zomervakanties bezocht. De landschappen hebben vanaf het begin een grote indruk op Yvonne gemaakt. Ze ontdekt de bergen het liefst te voet, met de lift of de trein.