Genieten van de bergen in de herfst: het Zillertal

Zillertaler bergen

Het Zillertal ligt in Tirol en is voor veel Nederlanders een populaire vakantiebestemming in Oostenrijk. Dat heeft niet alleen te maken met de goede bereikbaarheid vanuit Nederland, maar ook met alles wat hier te beleven valt. Door het dal stroomt de rivier de Ziller, je vindt er een aantal populaire dorpen en de Zillertaler en Tuxer Alpen bieden een prachtige bergomgeving. In de herfst ligt er nog vaak een stabiel hogedrukgebied, waardoor je hier heerlijk kunt nazomeren met lekker weer. Wie wil dat niet?

Maar wat kun je zoal doen in de herfst in het Zillertal? In deze special over het Zillertal geven we je een aantal leuke tips! Ontdek bijvoorbeeld de vele wandelmogelijkheden, de fijne en gezellige berghutten en de bijzondere Hintertuxer Gletscher.

Wandelen in het Zillertal

In het Zillertal vind je 1400 km aan wandelpaden door de Zillertaler en Tuxer Alpen. Wandelingen hoog in de bergen, tot boven de 3000 meter, met niets dan steile rotsen en sneeuw. Of juist een heerlijk ommetje door het dal langs de rivier, er is voor iedere wandelaar een geschikte wandeling te vinden. Ook zijn er meerdere berghutten en almen waar je naartoe kunt lopen. Bijzondere tochten zijn: de zonsopgang op de Ahornspitze, van Spieljoch naar Hochfügen en de panoramatocht Grüblspitze - Torsee. Lees meer alle wandelingen in het Zillertal >

Fietsen in het dal en op de bergen in het Zillertal

1200 km aan fietspaden vind je in het Zillertal! Genoeg voor iedere fietser. Wil je stoer mountainbikepaden fietsen, singletrails en hoog in de bergen? Of wil je relaxt een ommetje fietsen, bijvoorbeeld in het dal, door de bossen? Het kan allemaal. Dankzij e-bikes is fietsen in de bergen voor velen mogelijk. Tip: ‘Bike & Hike’. Pak eerst de fiets naar een leuke tussenstop, zoals een berghut. Drink hier koffie of geniet van een stevige lunch, voordat je verdergaat met deel twee: al wandelent verder naar de top! Alles over fietsen in het Zillertal >

Familievermaak in het Zillertal

Voor gezinnen met kinderen is er van alles te beleven in het Zillertal. Natuurlijk zijn er de leuke dorpen, zwembaden en themapaden in de bergen. Ook zijn er allerlei attracties speciaal voor kleintjes. Bekend is het Sparrenkasteel op de Rosenalm. Maar denk ook eens aan het blotevoetenpad op het Spieljoch, spelen rond de Ahornsee en in de Ahornbachl of een bezoek aan de speeltuin van Pepis Kinderland op het Penkejoch. Meer over familievakanties Zillertal >

 • Culinair genieten

  In het Zillertal zijn meer dan 150 traditionele bergrestaurants en cafés. Deze serveren alle traditionele Zillertaler streekgerechten, zoals Zillertaler Krapfen met Graukäse, Apfelstrudel gemaakt met Zillertaler appels en klassieke Käsespätzle met bergkaas. Maar natuurlijk is er ook volop aanbod van ander lekkers, zoals Kaisersmarrn en schnitzel.

 • Almabtrieb

  Een bijzondere traditie in de herfst is de Almabtrieb. Versierd met bloemen, rozen, parels, dennenappels en koeienbellen worden de dieren van de almen naar de stallen gedreven. In het Zillertal noemen ze dat: 'Hoamfohre'. Iedereen in het dorp viert mee in de mooiste klederdracht. Er is Tiroler volksmuziek en natuur- en Alpenproducten worden aangeboden.

Plan je vakantie in het Zillertal >

Tip voor de herfst: bezoek de Hintertuxer Gletscher

Bij een vakantie in het Zillertal hoort een bezoekje aan de Hintertuxer Gletscher. Deze bijzondere gletsjer biedt meerdere bezienswaardigheden activiteiten. En wil je graag een dagje skiën? Dat kan op de 365 dagen per jaar op de Hintertuxer Gletscher! Lees meer over het winterparadijs Zillertal >

 • Hintertuxer IJsgrot

  Op enkele minuten vanaf Bergstation Gletscherbus 3 ligt de ingang van een spectaculaire ijsgrot, die het hele jaar open is. Bezoek het IJspaleis en verwonder je over de natuurlijke grotten, de magische ijspegels en zuilen, bevroren watervallen en zelfs een ondergronds meer.

 • Panoramaterras

  Het Panoramaterras op de Hintertuxer Fletscher ligt op 3.250 m en is voor iedereen bereikbaar via de gletsjerbanen. Alleen het uitzicht onderweg is al spectaculair. Eenmaal boven is er een adembenemende blik op de Zugspitze, de Dolomieten en zelfs de Großglockner.

 • Spannaglegrot

  Tussen Hintertux en het Spannagelhaus ligt een geologisch bijzonder stuk marmer. De Spannaglegrot is een grot van wel 12,5 km lang. Een labyrinth met gangen en grotten tonen talloze natuurlijke wonderen. Gidsen nemen je mee op een toer door de grot.

 • Gletscherflohpark

  Dit park ligt op 3.250 meter hoogte en is de hoogste speelplaats van Europa. Er zijn allerlei leuke attracties als een reuzengondel, draaimolen en glijbanen op luchtbanden. Voor kinderen is dit het hele jaar door een heel een leuk uitje.