Skip to navigation Skip to main content

In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk: aflevering 3 – familie Beumers

Familie Beumers op hun vakantiepark in Afritz am See

In onze webserie ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ lopen we een aantal dagen mee met landgenoten die een nieuw leven hebben opgebouwd in de Oostenrijkse bergen. Het is hartje zomer wanneer we de familie Beumers in Karinthië opzoeken. Twee jaar geleden vertrokken zij met drie pubers naar het mooie Afritz am See in het zonnige zuiden van Oostenrijk.

Over ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’

Samen met het Oostenrijks Toeristenburo zijn we dit jaar een nieuwe serie gestart, waarbij we het leven van Nederlanders die naar Oostenrijk zijn verhuisd vastleggen in een video. We lopen een aantal dagen mee tijdens het werk dat ze doen in hun nieuwe thuisland, maar we gaan ook in hun vrije tijd samen op pad. Want wat doe je wanneer je vrij bent en je woont in de bergen?

8 afleveringen in 4 seizoenen

Gedurende het hele jaar bezoeken we tijdens diverse seizoenen enkele kandidaten. Op die manier krijg je tevens een beeld van hoe mooi de lente, de zomer, de herfst én de winter is in Oostenrijk. In totaal kun je dit seizoen 8 afleveringen verwachten, waarvan je deze weken de zomer- en lente-afleveringen kunt bekijken. Begin 2024 volgen dan de herfst- en wintervideo’s.

Dual Resorts in Afritz am See vanuit de lucht
De familie Beumers bouwt en beheert een nieuw vakantiepark in Afritz am See

Op bezoek bij de familie Beumers in Afritz am See

Twee jaar geleden vertrok de familie Beumers, bestaande uit Oskar, Marjolein, Sophie, Anne, Bas en hond Joep naar Afritz am See in Karinthië. Ze beheren hier een nieuw vakantiepark, dat momenteel nog gedeeltelijk in aanbouw is. Dit betekent dat de twee duizendpoten het ene moment de bouw begeleiden om vervolgens nieuwe gasten te ontvangen. Dit doen de enthousiaste, praatgrage en gastvrije Tukkers duidelijk allemaal met heel veel plezier en een tomeloze inzet.

Tussendoor even een duik in de Afritzersee

Hoewel Oskar en Marjolein enorm druk zijn op het vakantiepark, nemen ze tussendoor ook altijd de tijd om even iets leuks met z’n allen te doen. Dat was ook een van de redenen van hun verhuizing: meer tijd doorbrengen als gezin. En wanneer het een warme zomerdag is en je woont op steenworp afstand van een heerlijk meer in Karinthië, dan is een verfrissende duik of een rondje op de sup natuurlijk erg fijn. Even opfrissen in of op het water doen ze dan ook regelmatig samen.

Zonnen op de steiger aan de Afritzersee
Even tussendoor een duik nemen samen met de kinderen, hoe fijn is dat?

Wandelen naar hun favoriete berghut

Net als in elke aflevering, gaan we ook met de Beumers naar een van hun favoriete plekjes. De Schwarzseehütte, op ruim 1800 meter boven hun huidige woonplaats, heeft een speciaal plekje in het hart van de familie. Het was namelijk de eerste wandeling die ze maakten toen ze besloten om te verhuizen naar Karinthië. Ook een etentje bij het Gasthof van de plaatselijke burgemeester is een terugkerend uitje voor het vrolijke vijftal. Met kinderen van, destijds 10, 13 en 15 jaar oud, verhuizen naar een nieuw land is natuurlijk enorm spannend. Of dat allemaal een beetje is goed gegaan, zie je in deze aflevering!

Zo ziet het Oostenrijkse leven van de familie Beumers eruit

Wandelen bij de Schwarzseehütte bij de Afritzersee
Wandelen bij de Schwarzsee met de familie
Schwarzseehütte bij de Afritzersee
Lunchen bij de Schwarzseehütte bij Afritz am See

Bekijk ook de andere afleveringen in deze serie

Heb je de eerste twee afleveringen van ‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ nog niet gezien, ga dan naar ons YouTube kanaal om deze te bekijken. Vind je de video’s leuk, geef ons dan vooral een duimpje of laat een reactie achter. En wil je geen aflevering meer missen, druk dan op de abonneerknop! Naast deze serie delen we nog veel meer leuke video’s vanuit de bergen.

‘In de bergen op zoek naar… Nederlandse locals in Oostenrijk’ is een webserie die we maken in samenwerking met het Oostenrijks Toeristenburo.

Zomer Miranda

Over Miranda

Miranda is dol op de Alpen en is hier ook regelmatig te vinden. Zowel in de zomer als in de winter. De perfecte vakantie bestaat voor haar uit bergen, water, actie, relaxen, een goed boek en heerlijk eten. Haar avonturen op het water, de mountainbike, de motor of te voet deelt ze in haar blogs.