Skip to navigation Skip to main content

Hier vind je de 10 mooiste herfstlandschappen in Tirol

Piburger See 1

In Tirol kun je de herfst in optima forma beleven. En op deze 10 plekken al helemaal! Hier wandel je door een wereld waarin de natuur goudgeel, oranje en rood is gekleurd. De bergen steken prachtig af tegen de glasheldere lucht en je voelt dat de winter dichterbij komt. In dit artikel hebben we de tien mooiste herfstlandschappen in Tirol voor je op een rijtje gezet. 

Herfst in Tirol

Tijdens de herfst in Tirol valt er genoeg te ontdekken en te beleven. Begin de dag met een zonsopgangwandeling, drink koffie bij een berghut op een alm en ontspan ’s middags in de spa. Om tot een perfecte herfstdag in Tirol te komen kun je ook een van deze tien locaties bezoeken. Hier geniet je optimaal van de kleuren die de herfst te bieden hebben.

Großer Ahornboden

De Großer Ahornboden ligt aan het einde van het Rissbachtal en is een beschermd natuurmonument. Het landschap van deze alm wordt gedomineerd door ruim 2500 esdoorns. In de herfst, als de bladeren van geel en felrood kleuren, is de Großer Ahornboden op zijn mooist.

Maria Waldrast

Als je rust en bezinning wilt vinden in de stilte van de natuur, dan is een tocht naar het bedevaartsoord Maria Waldrast precies wat je zoekt. Vanaf de kerk in Medraz in het Stubaital loop je in totaal zeven kilometer langs de Talerweg naar een van de hoogste kloosters van heel Europa (1641 m).

Piburger See

De Piburger See ligt aan het begin van het Ötztal, boven Oetz. Het meer leent zich uitstekend voor een duik en tijdens een strenge winter kun je er schaatsen. De Piburger See kan alleen lopend worden bereikt. Vanaf de parkeerplaats in Piburg is de wandeling zo'n 10 minuten, vanuit Oetz 30 min.

Weerspiegeling van de bergen in de Piburger See tijdens de herfst

Tiefenbachklamm

De Tiefenbachklamm bevindt zich in het Alpbachtal en ligt tussen de plaatsen Kramsach en Brandenberg in. De kloof heeft een lengte van 5,7 kilometer en is te ontdekken via een avontuurlijk wandelpad. Geniet van de bijzondere herfstkleuren én de bijzondere rotsformaties, de Brandenberger Ache en allerlei watervallen.

Telfer Wiesen

De Telfer Wiesen horen bij het dorpje Telfes, dat in het Stubaital ligt. Het is een ideale locatie voor een rustige herfstwandeling of mountainbiketocht. Het uitgestrekte, glooiende berglandschap is begroeid met lariksen, die tijdens de herfst geel, oranje en goud kleuren.

Berglsteiner See

De Berglsteiner See staat te boek als een van de mooiste meren van Tirol. Én al helemaal tijdens de herfst. Tijdens dit seizoen zorgt de weerspiegeling van de bossen in het water voor prachtige plaatjes.

Luchtfoto van de Berglsteiner See
© Tirol Werbung / Webhofer Mario

Schloss Tratzberg

Schloss Tratzberg ligt op een bergflank tussen Jenbach en Schaz. Tijdens de herfstmaanden wordt het kasteel uit de 13e eeuw omgeven door een geweldige kleurenzee.

Eulenwiesen

De lariksen op de Eulenwiesen in het Stubaital geven dit landschap een uniek gezicht. Dit natuurgebied kan alleen floreren, door duurzaam onderhoud en beheer van de boeren. Eenmaal per jaar worden de Eulenwiesen dan ook gemaaid met handmaaiers en sikkels.

Pfundser Tschey

De Pfundser Tschey is uniek dal boven Pfunds in het Tiroler Oberland. Het dal staat bekend om de vele kleine hooischuren en almhutten. De geelgouden lariksen zorgen voor een adembenemend herfstlandschap.

Villgratental

Wie van rust houdt, voelt zich direct thuis in het Villgratental in Osttirol. Hier kom je tijdens een herfstwandeling maar weinig andere mensen tegen. Ongerepte, pure natuur, in het Villgratental voel je je één met de bergen.

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.