6x de mooiste berghutten in Tirol waar je kunt overnachten

6x de mooiste berghutten in Tirol waar je kunt overnachten

16 januari 2017

door Florien in Algemeen

Berghutten zijn niet alleen ideaal voor een lekkere lunch of diner, je kunt er in veel gevallen ook overnachten. Of je nou in de winter, of in de zomer in Oostenrijk bent, een berghut zorgt altijd voor het echte Oostenrijkse gevoel. Hoog in de bergen, gebouwd op een steile berghelling en vaak alleen te bereiken door middel van een stevige wandeling. Er zijn ontzettend veel berghutten te vinden in Tirol, maar vandaag zet ik 6 van de mooiste voor je op een rijtje.

#1. Antikhof anno 1727 - Inntal

De Antikhof ligt op 900 meter hoogte in de Tuxer Alpen en is gebouwd in het jaar 1727. De boerderij is geheel van hout gemaakt en voor een groot gedeelte nog in originele staat. Bij binnenkomst krijg je dan ook direct het gevoel alsof je terug in de tijd bent gegaan. Je kunt hier met 7 personen overnachten. Ben je opzoek naar de echte Tiroler ervaring? Kies dan voor het speciale hooibed. Hier geniet je van alle rust en een prachtig uitzicht.

Antikhof anno 1727 - Inntal berghut in tirol
De berghut is geheel uit hout gemaakt (Foto: © Huettenland.com)

#2. Thaler Hütt’n - Breitenbach am Inn

De Thaler Hütt’n is gelegen op 624 meter hoogte, aan de rand van het bos en vlakbij een waterval. De berghut is geschikt voor vier personen. Opvallend aan deze berghut is de grote veranda. Zomers kun je hier op de grill de lekkerste barbecuegerechten klaarmaken. Maak mooie lange wandeltochten en zoek vervolgens een beetje verkoeling bij de rivier. Geniet van alle rust, de natuur, de frisse berglucht en de geur van dennenbomen.

Thaler Hütt’n - Breitenbach am Inn berghut in tirol
Hier kom je optimaal tot rust! (Foto: © Huettenland.com)

#3. Leos Alm - Lechtal

De Leos Alm is een berghut met geschiedenis. De hut werd gebouwd in de 16e eeuw op een hoogte van ruim 1600 meter. Leos Alm is reeds gerenoveerd en sinds die tijd is het mogelijk om er met ongeveer 8 personen te overnachten. Gelukkig is het gebouw zoveel mogelijk in de oude staat gelaten en tijdens de renovatie zijn zoveel mogelijk materialen uit de omgeving gebruikt. Stap je de Leos Alm uit, dan heb je beschikking over kilometers aan wandelpaden en een prachtig uitzicht.

Leos Alm - Lechtal berghut in tirol
De Leos Alm is een berghut met geschiedenis (Foto: © Sarah Lechleitner)

#4. Almhütte Hofelet - Villgratental, Osttirol

Op een hoogte van 2000 meter vind je deze 100 jaar oude berghut. Je kunt hier met 8 personen overnachten. In deze berghut ga je letterlijk terug in de tijd. Er is geen elektriciteit en het water komt rechtstreeks uit de bergen. De enige verwarming komt van een traditionele houtkachel. Binnen is het primitief, maar dat doet niks onder aan het gevoel dat deze hut je geeft. Je bent vanaf hier dichtbij het wandelgebied Hochpustertal.

Almhütte Hofelet - Villgratental, Osttirol berghut in tirol
Terug in de tijd in de Almhütte Hofelet (Foto: © Schregelmann, gamma3, Hermann Ortner)

#5. Rosswildalpe - Kitzbüheler Alpen

Op het eerste oog ziet de Rosswildalpe er niet uit als een van de mooiste berghutten, maar schoonheid zit niet alleen van buiten, het zit ook in het gevoel dat deze hut je geeft. Het leuke is dat je deze berghut alleen met een wandeling van zo’n 2 uur kunt bereiken. De hut ligt op 1800 meter hoogte en biedt je alle rust en een prachtige omgeving. Vang verse forel uit het meer in het wandelgebied en rook deze vervolgens zelf in de rookoven bij de berghut. De hut is primitief, maar wel van alle gemakken voorzien.

Rosswildalpe - Kitzbüheler Alpen berghut in tirol
In de Rosswildalpe geniet je van alle rust en de prachtige natuur (Foto: © Kitzbüheler Alpen)

#6. Bischoferhütte - Alpbachtal

De Bischoferhütte is reeds gerenoveerd, maar nog altijd in authentieke stijl. De hut bevindt zich op 1350 meter hoogte en is meer dan 150 jaar oud. Je kunt hier met maximaal 10 personen overnachten en genieten van een aantal moderne faciliteiten, zoals een infraroodcabine. Er hangt een gezellige en warme sfeer. Bij mooi weer kun je uren zitten op de houten veranda en genieten van het panoramische uitzicht. De Bischoferhütte is het startpunt van een actieve en avontuurlijke vakantie in het Alpbachtal.

Bischoferhütte - Alpbachtal berghut in tirol
De gezellige woonkeuken van de Bischoferhütte (Foto: © Shootandstyle.com)

Welke berghut is jouw favoriet? Of mis je er nog een in deze lijst? Laat het ons weten in een reactie!

Zomervakantie tips