Skip to navigation Skip to main content

De mooiste meerdaagse wandelroutes in Isère

Wandeling Isère uitzichtpunt
© Shak sur le lac

Met 9000 km aan bewegwijzerde wandelpaden is de Franse Isère een waar wandelparadijs. Van meerdaagse huttentocht tot een onvergetelijke bergwandeling met het hele gezin, het is hier allemaal mogelijk. In departement Isère vind je altijd een wandelroute die bij je past! Om het uitkiezen van een route wat makkelijker te maken, hebben wij de mooiste meerdaagse wandelroutes voor je zomervakantie in Isère op een rijtje gezet.

Wandelvakantie Isère

Isère is een departement in het zuidoosten van Frankrijk, ten zuiden van Lyon. Bekende bergmassieven zijn de Belledonne, Oisans, Vercors en Chartreuse. Bestemmingen die populair zijn voor een zomervakantie (en wintersport!) zijn onder andere Les 7 Laux, Chamrousse en Alpe d’Huez. Te midden van deze bergen liggen makkelijke wandelingen door de valleien, uitdagende tochten door het middengebergte en stevige huttentochten langs gletsjers in de natuurparken. Onderweg kom je langs tal van berghutten voor een pauze of een overnachting. Ook zijn er diverse GR’s, lange-afstandswandelroutes, die Isère doorkruizen.

 

Meer informatie over wandelen in Isère

 

Tip: Top 5 duurzame accommodaties in Isère

 

Groep meerdaagse wandeling IsèreIsère is een fantastische bestemming voor meerdaagse wandelingen (Foto: © Thomas Vigliano)

 

Le Grand Tour du Vercors

De route van de Grand Tour du Vercors loopt dwars door het Regionaal Natuurpark Vercors. Met de Alpen in het noorden en de Drôme in het zuiden, geniet je onderweg van zeer gevarieerde flora en fauna. Verheug je op weidse landschappen, kalkstenen kliffen, bergtoppen en hoogvlaktes. Onderweg kun je zomaar steenbokken, reeën, gemzen en marmotten tegenkomen, net als beschermde wilde bloemen zoals Turkse lelies, gentiaan en edelweiss. Le Grand Tour du Vercors is 319 kilometer lang en de meeste wandelaars doen er 20 dagen over.

 

Tour du Taillefer 

Het massief van de Taillefer (2857 m) ligt ingebed tussen de Oisans in het oosten, de Vercors in het westen en de Belledonne in het noorden. Wie zich voor het eerst wil wagen aan een meerdaagse wandeling, heeft aan de Tour du Taillefer een geweldige uitdaging. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om in vier dagen rond het massief te wandelen. Hierbij leg je 48,5 kilometer af en overbrug je 3035 hoogtemeters. Een ideaal start- en eindpunt zou de Col d’Ornon kunnen zijn.

 

Lac Fourchu op de Tour du Taillefer Lac Fourchu (Foto: © Matheysine Tourisme)

 

Tour des Écrins (GR54)

De Tour des Écrins neemt je mee door het grootste en hoogstgelegen nationale park van de Franse Alpen. Het Nationaal Park van Les Écrins heeft een oppervlakte van 91800 hectare en ligt tussen de 800 tot 4102 meter hoogte. Dat wordt hoogtemeters maken dus! De Tour des Écrins is 180 kilometer lang en is af te leggen in zeven tot twaalf dagen. Je wandelt rond een zeer indrukwekkend bergmassief en ook het Lac Lauvitel is een hoogtepunt. Het hoogste punt wat je bereikt, ligt op 2735 meter hoogte en je hebt geen specifieke uitrusting nodig.

 

Gletsjers, rotsen en bergbeken in Les Écrins (Foto: © A Gelin)

 

La Haute Traversée de Belledonne (GR738)

La Haute Traversée de Belledonne is een meerdaagse wandeltocht in de achtertuin van Grenoble. Veel Nederlandse vakantiegangers kiezen ervoor om door te rijden naar populairdere bestemmingen. Toch is de Belledonne een geweldig berggebied met veel mogelijkheden. De nieuwe GR738 is 130 kilometer lang en opgedeeld in 11 etappes. Je kunt ook heel eenvoudig voor een gedeelte kiezen of een ‘Tour de Pays’, bijvoorbeeld le Tour des lacs des 7 Laux.

 

Het Belledonne-Massief (Foto: © Vincent Croce)

 

Regionaal Natuurpark van Chartreuse (GR9)

Het Natuurpark van Chartreuse, dat in 1995 werd opgericht, verdient ook een vermelding. Hier vind je meer dan 2000 plantensoorten en bijna de helft van de zoogdieren- en vogelsoorten in Frankrijk hebben dit natuurpark tot hun thuis gemaakt. In drie tot zeven dagen doorkruis je dit gebied, dat 45 kilometer lang en 25 kilometer breed is. De complete route loopt van Grenoble naar Chambéry. Overnachten is onder andere mogelijk in Sappey en Chartreuse, op de Col de Porte, Hameau de Martinière (commune of St Pierre de Chartreuse),  St Pierre de Chartreuse, St Even (commune of St Pierre d’Entremont), in St Pierre d’Entremont en in Entremont le Vieux.

 

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Alpes Isère

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.