Skip to navigation Skip to main content
Chalet bij Lac du Poursollet
© Matheysine Tourisme

Duurzaamheid speelt ook bij het samenstellen van onze vakantie een steeds grotere rol. Een leuke, zorgeloze vakantie gaat goed samen met aandacht voor het milieu. Kies bijvoorbeeld voor een milieuvriendelijke accommodatie in de Franse Isère. Deze plekken liggen stuk voor stuk in de vrije natuur en hebben duurzaamheid hoog in het vaandel staan. Zo geniet je van een zorgeloze vakantie met voldoende privacy én hoef je je geen zorgen te maken over de ecologische voetafdruk. Voor welke duurzame accommodatie in Isère kies jij?

Duurzaamheid in Isère

De Isère ligt in het zuidoosten van Frankrijk, ten zuiden van Lyon en bestaat voor een groot gedeelte uit bergen. Grote steden zijn Grenoble en Vienne en populaire vakantiegebieden zijn de Oisans (o.a. Alpe d’Huez), Vercors en Chartreuse. In Isère doet men er alles aan om jou duurzame opties te kunnen bieden voor je vakantie. Zo komen er steeds meer oplaadpunten voor elektrische auto’s, zijn er bestemmingen met het label ‘station verte’ en komen er steeds meer accommodaties waar men extra oog heeft voor het milieu. Hieronder hebben we 5 milieuvriendelijke accommodaties voor een duurzame(re) vakantie in Isère voor je geselecteerd.

 

Meer informatie over de Isère

 

Tip: De mooiste meerdaagse wandelroutes in Isère

 

1. Ferme Rony, Saint-Nizier-du-Moucherotte (Vercors)

Ferme Rony ligt op een hoogte van 1100 meter en wordt omgeven door de natuur van het natuurpark van de Vercors. Om optimaal van de natuur te kunnen genieten, overnacht je hier in chalet-wigwams. Het kamp is eenvoudig, je hebt geen eigen stromend water, maar ieder onderkomen heeft wel een zonnepaneel. Delen en samen leven wordt hier op verschillende manieren gestimuleerd. Verwacht geen wifi, maar wel gezamenlijk spelletjes doen in het gemeenschappelijke chalet. Bij het diner geniet je van biologische producten van de boerderij en producten uit de buurt. Alles wordt in het werk gesteld om een balans te vinden tussen menselijke activiteiten en de natuur.

 

Accommodatie La Ferme de Rony(Foto: © La Ferme Rony)

 

2. Aiguillette Lodge, Gresse en Vercors

Bij de Aiguillete Lodge in Gresse en Vercors ga je terug naar de basis. Maak kennis met pottenbakken, maak een yogatocht door de ongerepte natuur en geniet van het gezonde eten. De table d’hôtes-maaltijden worden ter plaatse bereid met biologische en lokale producten, met als bijzonderheid dat alles op zelfgemaakt eetgerei geserveerd wordt! De Aiguillete Lodge is vanuit Grenoble ook op een duurzame manier bereikbaar dankzij de regionale TER-trein (Grenoble-Gap).

 

Vakantie terras Aiguillette Lodge(Foto: © Aiguillette Lodge)

 

3. L'Oriel du Sénépy, La Motte d'Aveillan

Tijdens je welverdiende vakantie wil je de drukte achter je laten en even helemaal tot rust komen. L'Oriel du Sénépy is hier de perfecte locatie voor. Deze accommodatie bestaat uit vier verschillende onderkomens die compleet van de buitenwereld zijn afgesneden. Meest bijzonder zijn La Yourte en L’Observatoire. L'Oriel du Sénépy is zich volkomen bewust van de rol die het heeft. Men gaat zo zuinig mogelijk om met energie en het omringende land.

 

L’Observatoire L'Oriel du Sénépy(Foto: © L'Oriel du Sénépy)

 

4. Eco Gite le Nid, Saint Pierre de Chartreuse

Eco Gite le Nid beschikt over het label ‘Ecogîte de France’. Dit label verdienen accommodaties wanneer zij gebruik maken van hernieuwbare energiebronnen en lokale, natuurlijke materialen die kunnen worden gerecycled. De gite bestaat volledig uit natuurlijke materialen en je bevindt je hier midden in de natuur. Eco Gite le Nid biedt plaats aan zes personen.

 

Slaapkamer Eco Gite le Nid(Foto: © Eco Gite le Nid)

 

5. Refuge de La Boire, Besse en Oisans

De drukte van l’Alpe d’Huez en Les Deux Alpes gaat hier volledig langs je heen. Refuge de La Boire ligt middenin de bergwereld van de Oisans, boven het plaatsje Besse. De berghut is door de eigenaren zelf gebouwd en duurzaamheid stond daarbij centraal. Effectieve isolatie zorgt dat het hier in de winter niet te koud wordt en in de zomer niet te warm. Schoon drinkwater wordt verzorgd door een ingenieus filtersysteem. Een vakantie bij Refuge de La Boire is een ervaring voor de hele familie!

 

Uitzicht Refuge de La Boire(Foto: © Refuge de La Boire / Eric Beallet)


Dit weblog is geschreven in samenwerking met Alpes Isère

Zomer Thijs

Over Thijs

Thijs verkent de bergen in de zomer het liefst op de racefiets. De schoonheid van het landschap en de strijd aangaan met de berg zijn aspecten waarvoor hij graag afreist naar de Alpen. Naast het beklimmen van bekende Alpenreuzen als Alpe d’Huez, Col du Galibier en Mont Ventoux fietst hij ook graag in de heuvels van Zuid-Limburg.