Skip to navigation Skip to main content

Plaatsen met een bijzondere betekenis in Tirol

Mölssee krachtplaats Hall-Wattens
© Hall-Wattens

Vakantieregio Hall-Wattens ligt in het hart van Tirol en is een plek vol historie, mooie natuur en bijzondere plekken. Bedevaarten en pelgrimstochten spelen hier al jaren een grote rol en dat zie je terug in de regio. Van bedevaartsoort Absam met de Marien Basilika en tal van kerken en kloosters tot de vele pelgrimsroutes door de regio. In Hall-Wattens vind je veel plaatsen met een unieke betekenis. Daarnaast biedt de regio ook nog eens toegang tot een prachtig stuk natuur in Oostenrijk en kun je er tal van leuke activiteiten beleven. Een veelzijdige vakantiebestemming dus! Meer weten over deze plaatsen met een bijzondere betekenis en een vakantie in Hall-Wattens?

Vier vakantie in Hall-Wattens in Tirol

Hall-Wattens is een prachtige vakantieregio waar ieder type vakantieganger zich zonder problemen kan vermaken. Wandelaars, fietsers en bergsporters vinden genoeg mogelijkheden in het Karwendelgebergte en de Tuxer Alpen, voor cultuurliefhebbers staat de regio bol van de hoogtepunten, Alpenhoofdstad Innsbruck ligt op een kwartiertje rijden en kinderen kunnen zich uitleven op familieberg Glungezer. Tel daar de Tiroolse gastvrijheid en heerlijke keuken bij op en je hebt een heerlijk vakantieadres. En dat is nog niet alles. In vakantieregio Hall-Wattens vind je verschillende 'krachtplaatsen', oftewel plekken met een bijzondere betekenis...

Meer over een zomervakantie in Hall-Wattens

Kaisersäule Mit Blumenwiese Kraftort Thaur ©Hall Wattens.At
In Tirol vind je tal van plekken met een bijzondere betekenis, zoals de Kaisersäule bij Thaur (© Hall-Wattens.at)

Krachtplaatsen: plekken met een bijzondere betekenis

Er zijn bepaalde regio's op aarde die een bijzondere betekenis hebben, vanwege de natuur of vanwege een speciale gebeurtenis in het verleden. Daarvan vind je er ook een aantal in en rondom Hall-Wattens. Al ver in het verleden liepen bedevaarten en pelgrimstochten naar de regio, die tot op de dag van vandaag nog steeds veel mensen trekken. Daarnaast zijn er stukken natuur hier die een heilzame en spirituele werking hebben op lichaam en geest. We kunnen dus wel zeggen dat deze krachtplaatsen in Hall-Wattens spirituele plekken, culturele monumenten en bijzondere natuurtaferelen omvatten. Ze vertellen verhalen over vroeger en nu en zijn bijna allemaal te voet bereikbaar. Een aantal hoogtepunten hiervan lichten we hieronder voor je toe.

De Walderalm: omgeven door prachtige bergen en uitzichten

De eerste plek met een bijzondere betekenis is de Walderalm, een hoogplateau met groene alpenweiden vol bloemen en knusse berghutten. Het is een heerlijke plek om te wandelen en tot rust te komen. De berghutten kennen een rijke geschiedenis, welke samen met de alpine agricultuur en melkveehouderij tot op de dag van vandaag nog steeds een belangrijke rol spelen voor de Walderalm. Omgeven door de karakteristieke Hundskopf in het westen, de Tuxer Alpen in het zuiden en de ruige toppen van het Karwendelmassief in het noorden, is het een prachtige plek. Hier zul je de energie voelen, maar ook helemaal tot rust komen. Zeker bij zonsopgang, wanneer de dauw nog op het gras ligt en de eerste zonnestralen over de Tuxer Alpen uitkomen, is het hier heel bijzonder.

Walderalm in Hall-Wattens
© Hall-Wattens
De Walderalm is prachtig en authentiek! (© Hall-Wattens.at)

De kapel van St. Magdalena im Halltal: spirituele pauzeplek

De kapel van St. Magdalena is een speciale plek in het Halltal, midden in Natuurpark Karwendel. Om deze krachtplaats te bereiken, moet je eerst de weg vinden door een ruig en indrukwekkend dal. Het is een pittige wandeling naar de kapel, maar bij aankomst zie je meteen dat het die twee uur durende tocht het meer dan waard was. De kapel van St. Magdalena, een voormalig klooster dat in 1441 werd gebouwd, staat op een grote open plek in het bos die een en al rust uitstraalt. Daarnaast vind je hier naast de kapel ook een gezellig bergrestaurant.

Klooster St. Martin Gnadenwald
© Hall-Wattens
Niet alleen de kapel van St. Magdalena is het bezoeken waard, ook het klooster van St. Martin! (© Hall-Wattens.at)

De Lizumer Zirmweg: vind de rust tijdens een wandeling

De laatste krachtplaats die we voor je uitlichten is de Lizumer Zirmweg. Deze wandelroute loopt van het einde van het Wattental, langs de Lizumerbach naar Melang. Je loopt over prachtige alpenweiden naar de Innerlannalm op 1684 meter hoogte. Hierbij klim je door een prachtig dennenbos zo'n 300 meter naar de Lizumerhütte. Onderweg geniet je van het prachtige landschap en in juni zelfs nog van de prachtige alpenrozen. 'Maar waarom heeft deze route dan een bijzondere betekenis?', denk je misschien. Dat komt omdat je hier wandelt met al je zintuigen en zal merken dat alle indrukken je nieuwe energie geven. Niet alleen de indrukwekkende omgeving, maar ook de geur van de Alpendennen lijken een goede werking op lichaam en geest te hebben.

LEES OOK: Tips voor een ontspannen bergvakantie in Hall-Wattens

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Region Hall Wattens.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.