Skip to navigation Skip to main content

Zomervakantie in Hall-Wattens: tips voor een ontspannen bergvakantie

54482 - Zomervakantie in Hall-Wattens: tips voor een ontspannen bergvakantie
© hall-wattens.at

Een imposante bergwereld, romantische alpenweiden en knusse Tiroolse dorpjes, dat zijn de ingrediënten voor een ontspannen bergvakantie en precies dat vind je in vakantieregio Hall-Wattens. Deze regio in het hart van Tirol is (nog) niet bekend bij de grote massa toeristen, waardoor je hier in alle rust kunt genieten van een ontspannen bergvakantie. Of je er nu met je partner of met het hele gezin heengaat, je vindt hier vast wat te doen. Hieronder zetten we een aantal tips voor je bergvakantie in Hall-Wattens voor je op een rijtje.

Hall-Wattens: geniet van een zomervakantie in het hart van Tirol

Omringd door het Karwendelgebergte, de Tuxer Alpen en het Inntal heb je in Hall-Wattens toegang tot een bijna oneindige bergwereld. De regio wordt gevormd door tien dorpjes en de stad Hall en ligt in het hart van Tirol, vlak bij de populaire stad Innsbruck. Een uitstapje naar deze stad vol cultuur en geschiedenis is dan ook snel gemaakt. Toch zullen de meeste vakantiegangers hierheen komen om te ontspannen in de natuur. Je kunt hier fijn wandelen en fietsen, maar wat je hier vooral doet, is energie tanken en tot rust komen. Snuif de frisse berglucht op, luister naar het fluiten van de vogels en geniet van de prachtige bergwereld om je heen. En of je nu een uitdagende klim maakt, een ontspannen wandeling of een dagje op pad gaat met je kinderen, de vakantieregio Hall-Wattens biedt een veelvoud aan mogelijkheden om de natuur te ontdekken. Met onderstaande tips verveel je je niet tijdens je bergvakantie!

Lees meer over een zomervakantie in Hall-Wattens

54482 - bergwandelen in het karwendelmassief bij hall wattens
Actief bezig zijn en ontspannen in de vakantieregio Hall-Wattens (© hall-wattens.at)

1. Bezoek beleveniswereld Kugelwald am Glungezer

Een leuke tip voor gezinnen is een bezoekje aan beleveniswereld Kugelwald am Glungezer, direct bij het middenstation van de Halsmarter lift. Hier vind je een soort enorme knikkerbaan van hout. Over een lengte van meer dan 500 meter laat je een houten bal rollen door een houten parcours gemaakt van hout uit de Alpen. Er zitten schansen en steile secties in het parcours en kinderen kunnen ook zelf hun creativiteit loslaten op de weg die de bal af moet leggen. Daarnaast kunnen kinderen zich in dit 8000 m2 grote park uitleven in de grote boomhut, zelf hun bouwkunsten laten zien en lekker buitenspelen met leeftijdsgenootjes. Verder is er nog een rustgebied waar ouders even kunnen bijkomen, is er een plek waar je de klanken van de natuur kunt ontdekken en is er een echt bos-klaslokaal. Je snapt wel, kinderen zullen zich hier hoe dan ook vermaken!

Bonustip: vanaf zomer 2022 vind je op de Glungezer ook een nieuw Niederseilklettergarten, oftewel een klimparcours net boven de grond tussen de bomen. Ook leuk voor de kleine bergliefhebbers dus!

2. Wandel, geniet, speel en relax bij de Zirbensee

Kugelwald am Glungezer is niet het enige wat je op de 2677 meter hoge Glungezer vindt. Ook de Zirbensee zorgt voor vermaak en ontspanning voor jong en oud. Niet alleen kun je hier heerlijk wandelen, zoals bijvoorbeeld over de Zirbenweg, voor de kleine vakantiegangers is er voldoende vermaak en verkoeling bij de Zirbensee. De waterspeelplaats is perfect om te bezoeken op een warme dag. Spelen met water verveelt nooit en jong en oud zal zich hier zonder problemen vermaken bij de verschillende waterspeeltoestellen van het park. Kun jij je evenwicht bewaren op een losliggende steen in het water? En kun je met een dammetje dat ene riviertje laten stoppen met stromen? Een bezoekje aan de waterspeelplaats bij de Zirbensee is perfect te combineren met een (korte) bergwandeling. En terwijl de kinderen zich dan lekker uitleven in het water, genieten de ouders van de mooiste uitzichten op het Inntal en Karwendelgebergte.

Ontdek de Zirbensee

54482 - koeien bij de zirbensee in hall wattens
© hall-wattens.at

3. Probeer geocaching met het hele gezin

Geocaching, misschien heb je er wel eens van gehoord. Deze moderne vorm van schatzoeken kun je ook tijdens je zomervakantie in Hall-Wattens doen. Zeker voor families met kinderen is het een leuke vorm van vermaak. Verspreid over het Karwendelmassief en de Tuxer Alpen liggen vijf geocaching routes uitgestippeld, zowel in het dal als boven op de berg. Er zijn uitdagende powertrails, maar ook routes die voor geschikt zijn voor kinderen. Vervolgens ga je met behulp van een GPS-apparaat op zoek naar de geografische coördinaten, waar de geocache zich bevindt. Eigenlijk een soort moderne zoektocht naar de schat dus. De geocache is vaak een waterdichte container met daarin een logboek en verschillende kleine artikelen, maar het kan ook iets verrassends zijn. Heb je de geocache gevonden, schrijf dan in het logboek dat je de zoektocht succesvol hebt volbracht en lees eens terug wie je allemaal voorging. Er liggen zo'n 450 verstopte 'schatten' in de regio rondom Hall-Wattens, dus genoeg om op te sporen. Zo kun je het ook zo eenvoudig of uitdagend maken als je zelf wilt.

Meer over de verschillende Geocaching routes

4. Ontdek het unieke Karwendelmassief

Met zijn scherpe kalkwanden, fascinerende flora en fauna en smaragdgroene beekjes trekt Natuurpark Karwendel met het Karwendelmassief bergliefhebbers van over de hele wereld. En niet alleen de natuur is prachtig om te zien, ook voor wildlife komen vakantiegangers naar het grootste natuurpark van Oostenrijk. Hier krijg je namelijk de kans om de bekende bergmarmot in het echt te zien. En wat dacht je van de gemzen die langs de rotswanden staan? Ook die kun je hier tegenkomen. Bovendien speelt ook geschiedenis hier een rol. Jaren geleden werd hier namelijk veel zout gewonnen. Tot de dag van vandaag zie je dat op sommige plekken nog steeds terug. Of je nu voor het eerst op wandelvakantie bent of al jaren wandelt, voor elk type wandelaar is in het natuurpark een mooie wandeling te vinden. Een tip voor de sportieve wandelaars is de route naar de 2726 meter hoge Bettelwurf, een van de mooiste bergtoppen van het massief. De top van de Bettelwurf behoort ook tot de zogeheten 'krachtplaatsen' in de regio, een plek die een positieve werking heeft op lichaam en geest en waar je bewustzijn wordt vergroot en versterkt. Hiervan vind je er nog een paar in Natuurpark Karwendel en ze zijn allemaal de moeite waard om te ontdekken. Perfect voor een beetje ontspanning na een uitdagende tocht!

54482 - krachtplaats in hall wattens
Een van de krachtplaatsen in Hall-Wattens waar je even helemaal tot rust kunt komen (© hall-wattens.at)

5. Leuke tips voor een zomervakantie in Hall-Wattens

Om de ontspannen bergvakantie in Hall-Wattens extra leuk te maken, hebben we nog een paar laatste leuke tips voor je. Als je met het gezin op pad bent, loop dan eens de Piepmatzweg, waar kinderen op speelse wijze op pad gaan met de reuzen en piepmatzen (kleine vogeltjes). Ook het Gnadenwaldse boompad is een aanrader, waar je zintuigen een ware ontdekkingsreis maken in de natuur. Voor de dierenliefhebbers heeft Hans Geißler iets leuks: bij hem kun je met lama's wandelen op de Wattenberg. Verken de prachtige natuur en indrukwekkende bergwereld met de knuffelige viervoeters, absoluut een tip voor jong en oud. Zoals je hierboven kunt lezen, verveling is niet aan de orde tijdens een zomervakantie in Hall-Wattens en je komt gegarandeerd helemaal opgeladen weer thuis.

Meer tips voor families in Hall-Wattens

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Region Hall Wattens.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.