Skip to navigation Skip to main content

Hall-Wattens: geniet van de natuur in het hart van de Tiroolse bergen

54470 - Hall-Wattens: geniet van de natuur in het hart van de Tiroolse bergen
© Hall-Wattens

Hall-Wattens is een heerlijke vakantieregio in het hart van de Tiroolse Alpen. Deze, nog vrij onbekende, vakantieregio ligt vlak bij Alpenhoofdstad Innsbruck en biedt alles om in rust van een welverdiende vakantie in de natuur te genieten. Het Karwendelgebergte, het Inntal en de Tuxer Alpen lenen zich perfect voor verschillende bergsporten, voor cultuur kun je Innsbruck of de verschillende Tiroolse dorpjes bezoeken en voor een verfrissende duik kun je terecht in verschillende zwembaden en -meren. Kortom, vakantieregio Hall-Wattens heeft alles voor een heerlijke vakantie in de bergen.

Op zomervakantie in Hall-Wattens

Ruige bergen, sprookjesachtige alpenweiden en dorpjes die de Tiroolse authenticiteit uitstralen. Zo kun je vakantieregio Hall-Wattens het best omschrijven. De regio wordt gevormd door de tien dorpjes Absam, Baumkirchen, Fritzens, Gnadenwald, Mils, Thaur, Tulfes, Volders, Wattenberg, Wattens en de stad Hall. Deze idyllische dorpjes en prachtige stad zijn perfect om lekker doorheen te slenteren en op een terrasje neer te ploffen. En ook voor een flinke dosis frisse berglucht ben je hier aan het juiste adres. Grote massa's toeristen zul je hier niet tegenkomen, wel rustige wandelpaden, knusse berghutten, mooie uitzichten en indrukwekkende bergketens. Omgeven door onder andere het Karwendelgebergte en de Tuxer Alpen komen bergsporters hier zonder twijfel aan hun trekken. Wandelen, klimmen, (e-)mountainbiken en zwemmen, het is hier allemaal mogelijk. Een leuke tip voor je zomervakantie in Hall-Wattens zijn de Kristallwanderwochen. Tijdens deze weken kun je meerdere begeleide wandelingen en vele andere extra activiteiten boeken. Hoe je verder die prachtige natuur rondom Hall-Wattens het best kunt beleven? Je leest het hieronder!

Alles over een zomervakantie in Hall-Wattens

Zonsopkomst Hall-Wattens
© Hall-Wattens
Het veelzijdige Hall-Wattens biedt alles voor een fijne vakantie in de bergen (© Hall-Wattens)

Wandel de Zirbenweg: een genot voor alle zintuigen

Een van de beste manieren om de natuur te ontdekken, is natuurlijk middels een prachtige wandeling. Dat is in Hall-Wattens niet anders. Een absolute aanrader, ook voor families, is de 7 km lange Zirbenweg. Deze wandelroute wordt ook wel Alpendenroute genoemd in het Nederlands en het zal je dan ook niets verbazen dat de oudste Alpenden van Tirol, van zo'n 750 jaar oud, onderweg te zien is. Deze staat middenin het prachtige landschap is sinds 1926 aangewezen en beschermd als natuurmonument. De Zirbenweg is een prachtige panoramawandelroute op zo'n 2000 meter hoogte. Bij helder weer kun je uitkijken op maar liefst 400 bergtoppen in de omgeving! Groot voordeel is dat je het grootste gedeelte van de hoogtemeters met de gondel aflegt. Dat maakt deze route ook zo geschikt voor kinderen. In totaal is de route dus 7 kilometer lang, klim je - exclusief de hoogtemeters van de lift - zo'n 200 meter en daal je 100 meter. Dit alles leg je af in ongeveer 2,5 uur.

Ontdek meer wandelroutes in Hall-Wattens

Ontdek Karwendel, een uniek gebergte

Vakantieregio Hall-Wattens wordt omringd door verschillende bergketens en -massieven. Een daarvan is het Karwendelgebergte, gelegen in Naturpark Karwendel, dat gekenmerkt wordt door de scherpe kalkwanden, smaragdgroene beekjes en fascinerende flora en fauna. Het is dan ook absoluut de moeite waard om tijdens je zomervakantie in Hall-Wattens eens de bergen van het Karwendelmassief en het natuurpark te ontdekken. In het Halldal wordt al ruim 100 jaar zout gewonnen, wat zorgt voor een bijzonder stukje natuur en cultuur. Het unieke landschap is prachtig om doorheen te lopen en kijk ook zeker even om je heen in het grootste natuurpark van Tirol. Wie weet zie je wel een Edelweiß, Enzian of de Turkse doplelie.

Wees zuinig op de natuur en geniet van een duurzame vakantie

Duurzaamheid is een steeds belangrijker wordend thema. Niet zo gek natuurlijk, we willen nog heel lang van de prachtige natuur genieten. Daarom worden treinreizen gepromoot in plaats van zelf in de auto te stappen, worden er steeds meer elektrische voertuigen gebruikt en proberen regio's zo goed mogelijk voor hun natuur te zorgen. In Hall-Wattens is dat niet anders. Je kunt hier gebruik maken van de e-bikeverhuur die de fiets bij jou op je accommodatie aflevert, zodat je die niet zelf met de auto op hoeft te halen. Verder kunnen vakantiegangers met hun gastenkaart gebruik maken van alle bussen in de regio, zo kun je de auto lekker voor de deur laten staan en wordt het ook een stuk aantrekkelijker om met de trein richting de vakantiebestemming te gaan. Je hebt die auto immers toch niet nodig ter plaatse. Daarnaast zijn er verschillende e-tankstations in de regio, waar je je elektrische auto gratis kunt opladen.

Koe in Hall-Wattens
© Hall-Wattens
Dit soort uitzichten moeten we natuurlijk zuinig op zijn! (© Hall-Wattens)

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tourismusverband Region Hall Wattens.

Zomer Jahna

Over Jahna

Zodra Jahna de eerste toppen ziet verschijnen, wordt ze enthousiast. Hoewel ze een echte skiër in hart en nieren is, kan Jahna ook ontzettend genieten van de bergen in de zomer. Pittige wandeltochten, mountainbiken of een ritje in een zomerrodelbaan: je kunt Jahna ervoor bellen.