Skip to navigation Skip to main content

Welke spullen heb je nodig voor een wandelvakantie in de bergen?

53984 - Welke spullen heb je nodig voor een wandelvakantie in de bergen?

Heb jij mooie plannen voor een wandelvakantie in de bergen? Dat is een fijn vooruitzicht, maar het vergt ook een goede voorbereiding. Als je de natuur in trekt en lange wandelingen maakt in wat uitdagendere omstandigheden, is het belangrijk om de juiste spullen mee te nemen. We bespreken in dit artikel welke spullen je zoal nodig hebt voor een wandelvakantie in de bergen. Je kunt je hele uitrusting vinden op deze site van CAMPZ .

Goede wandelschoenen

Wellicht ten overvloede, maar onderschat niet het verschil dat de juiste schoenen kunnen maken wanneer je gaat wandelen in de natuur en in het bijzonder in de bergen. Je wandelt immers over het algemeen niet over verharde paden. Voor betere grip en om oneffenheden zo goed mogelijk op te vangen, zijn stevige wandelschoenen zeer aan te raden. Daarmee kun je ook je enkels en je rug sparen, zodat je het zo lang mogelijk zonder pijntjes kunt volhouden. Het is immers zonde als je jezelf tijdens je vakantie blesseert omdat je op ongeschikte schoenen bent gaan wandelen. Neem ook reserveveters mee voor je wandelschoenen.

Bepakking

Eén van de belangrijkste zaken om mee te nemen op wandelvakantie, is een goede rugzak die groot genoeg is om alles wat je onderweg moet meenemen in te stoppen. Als de rugzak niet waterdicht is, is een regenhoes voor de rugzak ook aan te raden. Neem voldoende eten en drinken mee in de rugzak. Er bestaat speciale outdoor-voeding die je een snelle energie-boost kan geven of die makkelijk te bereiden is. Overnacht je in de natuur? Dan heb je natuurlijk ook een goede tent, slaapzak, slaapmatje en kookgelegenheid nodig. Een zakmes is ook altijd handig om bij te hebben, net als een EHBO-doos met blarenpleisters.

Kleding voor verschillende omstandigheden

Naast goede schoenen heb je ook passende kleding nodig. Wandelsokken zorgen voor meer comfort in je wandelschoenen en houden je voeten beter warm. Verder kan het geen kwaad om thermokleding mee te nemen om te voorkomen dat je het te koud krijgt. Dat gaat immers ook ten koste van de soepelheid van je spieren. Neem ook een licht, water- en winddicht jack mee en eventueel een regenbroek voor bij slecht weer. Handschoenen zijn fijn om de handen warm te houden, maar ook als je je regelmatig ergens aan vast moet grijpen. Houd natuurlijk ook rekening met warmer weer als dat van toepassing kan zijn op je bestemming door luchtigere kleding mee te nemen. Om voorkomen dat je verbrand in je gezicht door de zon, is het ook verstandig om een pet bij je te hebben.

53984 - wandelen in wandeloutfit

Smartphone met gedownloade kaart

Je gaat niet op wandelvakantie om voortdurende op je telefoon te zitten, maar het is wel verstandig om hem mee te nemen. Niet alleen voor noodgevallen, maar ook ermee te kunnen navigeren. Download voor vertrek de kaart van het gebied waar je gaat wandelen in Google Maps. Je kunt dan ook zonder internetverbinding met behulp van de GPS op je telefoon navigeren. Neem ook een volle powerbank mee zodat je je telefoon onderweg kunt opladen en niet zonder batterij komt te zitten.

Met bovenstaande zaken moet je een heel eind komen. Vergeet niet te trainen voordat je grote afstanden gaat lopen in de natuur, zodat je lichaam er ook klaar voor is. Als ook dat in orde is, ga je vast een hele fijne wandelvakantie tegemoet!

Wandelen in wandeloutfit image widget

Zomer Auteur11

Over Joris

Joris houdt van actie en avontuur. Zowel in de zomer als winter is hij veel in de bergen te vinden om te skiën, mountainbiken, klimmen of te hiken. Noem een willekeurige plaats in de Alpen en Joris is er geweest, of weet er in ieder geval veel van.