Herfstbeelden: zo mooi is het nu aan de Piburger See

Genieten van de herfst aan de Piburger See

14 november 2021

door Miranda in Wandelen

Afgelopen weekend waren we in het Oostenrijkse Ötztal. Dit keer eigenlijk niet om te wandelen, maar om te skiën op de gletsjers van Sölden. Toen we het dal inreden waren we onder de indruk van de prachtige herfstkleuren in combinatie met de verse sneeuw op de bergen. De combinatie van oranje, bruin, geel en goud samen met de glinsterende witte sneeuw was echt geweldig. De keuze om op de terugweg naar huis even een korte stop te maken aan de Piburger See om even te genieten van de herfst was dan ook snel gemaakt. In dit artikel delen we een aantal heerlijke foto's: zo ziet het er nu uit aan dit 'warmste meer van Tirol'!

Piburger See: het hele jaar door prachtig

De Piburger See ligt op 900 meter hoogte vlakbij het dorpje Oetz im Ötztal in het Ötztal. In de zomer is het bergmeer populair bij families en mensen die graag even willen afkoelen in het water. En hoewel de Piburger See bekend staat als het warmste meer van Tirol, stijgt de temperatuur van het water ook in de zomer niet boven de 20 graden uit. Bijzonder is dat er bij het meer natuurlijke 'koelkasten' onder de grond zijn. Tot de '60-er jaren werden deze door de boeren uit de regio gebruikt om etenswaren in te bewaren. Eigenlijk is het meer het hele jaar door prachtig: in de zomer om af te koelen, in de herfst door de prachtige kleuren, in de winter wandel je hier door de sneeuw en in het voorjaar komt alles langzaam tot bloei.

Piburger See in Tirol
Prachtige herfstkleuren en verse sneeuw op de bergen

Diverse wandeltochten

Rondom de Piburger See zijn veel mogelijkheden om te wandelen. Zo is er vanuit Oetz een prachtige rondwandeling te maken van ruim 8 km die je in ongeveer 3 uur kunt afleggen, je overbrugt dan bijna 400 meter omhoog en omlaag. Vind je dit te veel van het goede, dan kun je ook naar Piburg rijden en je auto in het dorpje parkeren. Het is dan nog ongeveer 1 km lopen naar het bergmeer. Rondom het meer ligt een eenvoudig wandelpad dat ook toegankelijk is met de kinderwagen. Pauzeren kan bij het Wirtshaus Seehäusl.

Herfstkleuren aan de Piburger See

Wanneer je de onderstaande foto's ziet, snap je waarschijnlijk wel waarom we zo onder de indruk waren van de herfst aan de Piburger See. We hebben ook spontaan nog even een livevideo op Facebook opgenomen. Onderstaande beelden geven je een idee van hoe mooi het nu in het Ötztal is.

Wandelen Piburger See
Het wandelpad van Piburg naar de Piburger See
Dronebeeld Piburger See
Er waren zelfs nog een paar bootjes op het meer
Kijken en genieten
Hier kun je toch uren staan kijken?
Herfstkleuren
Herfstkleuren in alle tinten
wandlene Piburger See
Het was fris, maar heerlijk om even te wandelen
Piburger See
Het is zo heerlijk rustig in de herfst
Piburg
IJs op het gras en sneeuw op de bergen
Wandelen rondom de Piburger See
Het wandelpad rondom het bergmeer is eenvoudig
wandelen in de herfst
Lopen over de herfstbladeren
Blij
We werden zo blij van alle mooie herfstkleuren
Herfst aan de Piburger See
Even rustig genieten op een bankje
Droneshot Piburg
Met de drone maakten we een aantal foto's vanuit de lucht
Drone Piburger See
Hier krijg je toch nooit genoeg van?


Zomervakantie tips