4 tips bij het vinden van het perfecte vakantiehuis in Zwitserland

Vakantiehuis in Nendaz

30 juli 2021

door Joris in Tips

Ga jij deze zomer op vakantie naar Zwitserland? Dat is een top idee! Je rijdt er gemakkelijk naartoe vanuit Nederland, je kunt jezelf onderdompelen in de ongerepte natuur en optimaal genieten van rust en ruimte. De beste manier om Zwitserland en haar magische omgeving te leren kennen, is door een mooi vakantiehuis te huren. Niet alleen zijn hotels vaak behoorlijk prijzig, maar een vakantiehuis in Zwitserland geeft je alle vrijheid en luxe die je maar wilt. Heb je hulp nodig bij het vinden van het perfecte vakantiehuis? Wij hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet.

1. Bepaal het seizoen waarin je wilt gaan

Het zal misschien niet nieuw voor je zijn, maar Zwitserland is niet het goedkoopste land van Europa. Als het even kan, is het daarom verstandig om je vakantie buiten het hoogseizoen en andere vakantieperiodes te plannen. Niet alleen betaal je dan stukken minder voor een vakantiehuis; je hebt ook veel meer opties om het perfecte exemplaar te vinden. Tijdens de drukke periodes zijn de mooiste huizen namelijk bijna allemaal razendsnel vol.

2. Bedenk wat voor type vakantiehuis je graag wilt

Vakantiehuizen zijn er in talloze soorten en maten. Voordat je iets gaat vastleggen is het dan ook goed om je eigen wensen even op papier te zetten. Wil je bijvoorbeeld verblijven in een typisch, Zwitsers chalet? Zie je een luxe vakantievilla wel zitten? Of heb je liever een knus appartement? Waar je ook naar op zoek bent: Zwitserland heeft het allemaal. Zodra je weet wat het wordt, kun je jouw wensen filteren in de zoekresultaten van verschillende websites.

Tip voor extra inspiratie: de 10 mooiste dorpen van Zwitserland >

3. Overweeg huren via een expert

Hoewel je tegenwoordig bijna overal vakantiehuizen kunt huren (denk aan Airbnb, particuliere aanbieders etc.), doe je er goed aan om te huren via een professioneel bedrijf, dat is gespecialiseerd in de beste vakantiehuizen. Niet alleen weet je op deze manier zeker dat je goed terecht komt; je hebt ook altijd een contactpersoon die je kunt bereiken in geval van nood (of gewoon voor vragen). Zo kun je echt ongestoord genieten en tot rust komen. Interhome is bijvoorbeeld een geweldige, betrouwbare aanbieder van prachtige vakantie accommodaties.

4. Sta stil bij de omgeving

Als je naar Zwitserland gaat, wil je waarschijnlijk niets liever dan verblijven in de bergen. En dat zou je ook zeker moeten doen. Er gaat namelijk niets boven de Zwitserse, frisse berglucht en het gerinkel van koeienbellen! Bekijk voordat je lukraak een chalet in de bergen huurt echter, of deze gemakkelijk te bereiken is. Sommige locaties lijken op het eerste ook in Google Maps dicht bij elkaar te liggen, maar als je naar de werkelijke afstand kijkt is die vaak veel langer. Bijvoorbeeld vanwege de bergen en talloze kronkelwegen die je met de auto moet trotseren. Heb je geen auto? Boek dan een vakantiehuis in of op loopafstand van een stad/dorp. Op deze manier kun je eenvoudig gebruik maken van het openbaar vervoer.

Heb je uiteindelijk je droom vakantiehuis in Zwitserland gevonden? Boek deze dan ruim op tijd! Zoals eerder aangegeven zitten de mooiste huizen snel vol. En het zou zonde zijn om nét mis te grijpen…

Zomervakantie tips