De mooiste wandelingen voor gezinnen in Tirol

 © Tirol Werbung 
familiewandeling in Tirol

5 september 2021

door Florien in Tips

De Oostenrijkse deelstaat Tirol biedt ontzettend veel mogelijkheden voor een fijne vakantie met het gezin. Je kunt er elke dag samen de natuur in trekken en genieten van al het moois om je heen. Vooral te voet valt er veel te ontdekken. De wandelmogelijkheden zijn groots en er zijn ontelbaar veel mooie wandelroutes. Ook gezinnen kunnen in Tirol de mooiste wandelingen maken. Van rustige rondwandelingen om een bergmeer met na afloop een frisse duik tot themawandelingen met allerlei leuke en informatieve stations. Onderweg zie je van alles: denderende watervallen, bloemige alpenweides, leuke picknickplaatsen en ga zo maar door. In dit artikel zetten we de mooiste wandelingen voor gezinnen in Tirol op een rijtje.

#1. Geisterklamm Leutasch

Een absolute tip voor families is de wandelroute door de Leutascher Geisterklamm, een indrukwekkende kloof bij het plaatsje Leutasch. Tijdens het wandelen gaan jullie op zoek naar de Klammgeist, de geest van de kloof die aan de voet van de waterval woont. De Klammgeistweg, zoals de route officieel heet, is drie kilometer lang en daarmee ook geschikt voor de kleinere benen. Onderweg ontdekken jullie de verhalen en mysteries rondom de geest en is het bovendien steeds genieten van een schitterend uitzicht. Het pad leidt je langs een hoge waterval naar een uitkijkplatform. Ook hier is het uitzicht fenomenaal. Let wel op: de route is niet geschikt voor kinderwagens.

Meer informatie over de Leutascher Geisterklamm

Geisterklamm Leutasch
© Tirol Werbung

#2. Almwandeling Seealm Hög

Een tweede tip voor families is de avontuurlijke almwandeling Seealm Hög. Een culinaire en avontuurlijke reis voor jong en oud. Na een ritje met de gondel omhoog, wandelen jullie via de grote avonturenspeeltuin en de Six Senses-Weg langs de oevers van de Speichersee. Nog even naar de Familien-Lichter-Kapelle en daarna genieten van een heerlijke Oostenrijkse lunch met schitterend uitzicht. Je start deze wandeling bij het middenstation van de Alpkopfbahn in Serfaus en wandelt in ongeveer 30 minuten zo'n 2 km naar de hut. Die tijd is uiteraard gerekend zonder speelplezier onderweg.

Meer informatie over de almwandeling

© Tirol Werbung

#3. Lauserland Alpbachtal

Het Alpbachtal is een fijne bestemming voor jong en oud. Wat je hier tijdens een zomervakantie absoluut niet mag overslaan, is een bezoek aan het Lauserland. Dit avonturenpark ligt bij het bergstation van de Wiedersbergerhornbahn in Alpbach. Op een hoogte van 1850 zijn maar liefst 40 spannende stations te vinden. Van een gigantisch springkussen tot een touwenparcours, niemand van het gezin zal zich hier vervelen. En terwijl de kleintjes spelen, kun jij als ouder even ontspannen en genieten van de overweldigende natuur. De speeltoestellen, hindernissen en attracties zorgen bij de kinderen absoluut voor een grote glimlach. Wedden dat ze hier nog lang over praten?! Op vakantie met stoere tieners? Maak dan ook zeker een ritje in de Alpbachtaler Lauser-Sauser.

Meer informatie over het Lauserland in Alpbach

wandelen met kinderen in Tirol bezoek aan het Lauserland Alpbachtal
© Tirol Werbung

#4. Ahornboden

Een absolute tip in Alpenpark Karwendel is een bezoek aan het natuurspektakel op de Ahornboden. Hier vind je namelijk een hoogvlakte op 1200 meter hoogte, waar je wordt omringd door het imposante Karwendel gebergte. Zo'n 2000 bomen, waarvan sommige wel 500 jaar oud, zorgen voor een extra bijzonder aanzicht. Meteen een leuk weetje hierover: de bomen die doodgaan worden vervangen door nieuwe bomen. Zo blijft de vlakte op de Ahornboden haar bijzondere kenmerken behouden. Het is een prachtige wandelomgeving waar ook families goed uit de voeten kunnen. Met een beetje mazzel kun je zelfs nog Edelweiss spotten!

Meer wandeltips voor gezinnen in Tirol >

#5. Wasserwelt Tux

Water, een thema waarover ontzettend veel valt te leren. Waar dit het beste kan? In Tux en Finkenberg in het Zillertal! Rond deze plaatsen liggen vier fascinerende themawandelingen: de Natuurwereld, de Dierenwereld, de Waterwereld en de 'Gletsjervlo-safari'. Stuk voor stuk spannende wandelingen voor kleine en grote ontdekkingsreizigers. Vooral de 'Gletsjervlo-safari' is leuk. Samen met gletsjervlo Luis, de mascotte van het park, leren jullie meer over de gletsjers. Het is een leuke wandeling voor het hele gezin, waarbij plezier wordt afgewisseld met leerzame feitjes.

Meer informatie over de Tux-Welten

wasserwelt tux
Foto: © Tirol Werbung

#6. Waterwandelpad Galitzenklamm

De laatste tip in dit rijtje met mooiste wandelroutes voor families in Tirol neemt je mee in de Galitzenklamm bij Lienz. Een bijzonder uitstapje waar de kracht van het water meteen duidelijk wordt. Een prachtig natuurspektakel en leuk uitstapje voor families. Via een wandelroute kun je de kloof verkennen. Jullie wandelen naar de waterval aan het eind van de kloof. Stop zeker even bij de Felsbrug, waar je geniet van een indrukwekkend uitzicht op de Lienzer Dolomieten. Speciaal voor de jongste bergliefhebbers is er nog een grote speeltuin en voor oudere kinderen behoort een klettersteig tot de mogelijkheden.

Meer informatie over route door de Galitzenklamm

Dit weblog is geschreven in samenwerking met Tirol.

Zomervakantie tips