Wandelen in Tirol

De Tiroler Alpen zijn een must voor wandelaars met een voorliefde voor de bergen. Het Kaisergebergte, de Ötztaler Alpen, de Stubaier Alpen, de Kitzbüheler Alpen, de Zillertaler Alpen en andere gebergtes van Tirol zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Geen enkel gebergte is hetzelfde. Wat ze wel met elkaar overeen hebben is dat je er prachtig kunt wandelen en kunt genieten van de mooiste uitzichten en het lekkerste eten in de berghutten.

Welke wandelaar houdt er nou niet van lekker eten? In Tirol vind je niet alleen prachtige lange-afstandwandelingen, maar ook routes voor liefhebbers van de traditionele Tiroler keuken. Tirol staat bekend om zijn puurheid: puur natuur, pure mensen en puur eten. In de vele restaurants en berghutten vind je hartelijke mensen, met liefde voor Tirol. Ze maken de lekkerste traditionele en internationale gerechten, vaak van regionale en lokale producten.

Tiroler bucketlist voor wandelaars: de Great Walks

Meer dan 20 lange-afstandswandelingen zijn door een vakjury getest. Op het gebied van wegcondities, landschappen, berghutten, technische vereisten en highlights zijn de routes met elkaar vergeleken. Honderden kilometers aan wandelpaden zijn grondig geanalyseerd! Uiteindelijk zijn de 6 Great Walks opgesteld. Deze 6 zijn de ‘elite’ van de Tiroler lange-afstandswandelingen.

 • 1. Karnischer Höhenweg

  Deze route loopt langs Oostenrijks-Italiaans grensgebied, van Ost-Tirol tot in Karinthië. Hoogtepunten zijn de loopgraven en militaire posten.

  Dagen: 11
  Afstand: 168 km

 • 2. Karwendel Adelaarsweg

  Ook wel de koning van deze routes. De route vormt het silhouet van een vliegende adelaar. Hoogtepunt is de Goetheweg aan de Nordkette.

  Dagen: 33
  Afstand: 422 km

 • 3. Berliner Höhenweg

  Prachtige rondwandeling vanaf Finkenberg, door het hart van de Zillertaler Alpen. Hoogtepunt van de grootste berghut van Tirol, de Berliner Hütte.

  Dagen: 8
  Afstand: 85,5 km

 • 4. Inntaler Höhenweg

  Imposante route van Innsbruck naar Schwaz, boven het Inntal en door de Tuxer Alpen. Hoogtepunt is het culinaire niveau onderweg en de Zirbenweg.

  Dagen: 6
  Afstand: 71,2 km

 • 5. Lechtaler Höhenweg

  Deze route loopt over de hoofdkam van de Lechtaler Alpen. Het pad ligt tussen de 2000 en 2500 meter hoogte, met uitdagende beklimmingen.

  Dagen: 10
  Afstand: 85 km

 • 6. Stubaier Höhenweg

  Rondwandeling om het Stubaital. Hoogtepunt is het uitzicht op de vele prachtige gletsjers. Een zware route voor serieuze wandelaars.

  Dagen: 7
  Afstand: 78 km

Bekijk de 6 wandelingen >

Culinair genieten

Tirol staat bekend om zijn puurheid: puur natuur, pure mensen en puur eten. Met lokale en regionalen bereiden de chef-koks de lekkerste internationale diners. Ook op de berg kun je heerlijk culinair genieten. In de authentieke berghutten geniet je van de lekkerste traditionele gerechten. Speciaal hiervoor biedt Tirol verschillende culinaire wandelingen. Maar vergeet niet om ook een keer te eten bij één van de vele bekroonde restaurants. Hier serveren ze de mooiste en bijzonderste gerechten uit de regio.

 • Almen met eigen productie

  Almen met eigen productie

  In Tirol vind je allerlei allen met eigen productie. Tiroler schrijfster en alpine-expert Irene Prugger heeft drie van haar favoriete almen uitgekozen. Op deze allmen worden allerlei heerlijke melk en vleesproducten gemaakt. Je kunt hier vaak lekker lunchen en allerlei heerlijke snacks kopen. Daarnaast is het ook nog prachtig om te zien! Deze allen bereik je middels relatief eenvoudige wandelingen. Ontdek de Außermelang Alm in Walchen, de Burgeralm vlakbij Kufstein en de Gampe Thaya bij Sölden.

  Meer over de Almen >

 • Wandelen met kinderen

  Wandelen met kinderen in Tirol

  Kinderen zijn dol op spelen, klimmen, klauteren en ravotten! Gelukkig vind je in Tirol allerlei spannende wandelingen die leuk zijn voor het hele gezin. Tip: eindig de wandeling bij een belevenispark! Voor de kinderen een leuke beloning en voor papa en mama de ideale plek om even lekker in het zonnetje te zitten. Leuke wandelingen met kinderen in Tirol zijn Leutascher Geisterklamm kloof, Senn's WunderWanderWeg en Speelarena Murmliwasser en Murmlitrail Serfaus.

  Meer over de wandelingen >