Tips voor een herfstvakantie in Tirol

De herfst is de perfecte periode om op ontdekkingstocht te gaan in Tirol. De herfstkleuren tekenen het landschap, de laatste vruchten worden geoogst en de bergweides worden nog één keer gemaaid. Het is overdag niet meer zo warm, maar ’s avonds is de temperatuur aangenaam genoeg om lekker buiten te zitten. Dat in combinatie met de vele activiteiten: een fijne bestemming voor in de herfstvakantie!

#1. De Großer Ahornboden

De bergweides van het Karwendelgebergte zijn begroeid met meer dan 2500 esdoorns. Deze velden, genaamd Großer Ahornboden, in het achterste gedeelte van het Rissbachtal, zijn zo uniek en waardevol voor Tirol dat zowel de grote als de kleine velden sinds 1927 een beschermd natuurmonument zijn. Met name in de herfst, als de bladeren van de bomen geel/oranje kleuren, is dit bijzondere berglandschap bijna magisch om te zien.
Lees hier meer over de Großer Ahornboden >


#2. De Berglsteinersee

Een favoriet bergmeer is natuurlijk voor iedereen persoonlijk, maar als we het aan de inwoners van Tirol vragen, dan staat de Berglsteinersee stipt op één. De Berglsteinersee ligt tussen de plaatsen Kramsach en Beitenbach. Dat dit meer zo favoriet is, is niet vreemd. Tijdens een zonnige herfstdag weerspiegelen de omliggende bomen en bergen met hun herfstkleuren in het heldere groene water en dat is prachtig om te zien.

Lees hier meer over de Berglsteinersee >

#3. De Telfer Wiesen

De Telfer Wiesen zijn onderdeel van het plaatsje Telfes in het Stubaital en behoren tot één van de mooiste herfstbestemmingen van Tirol. Over deze groene, met lariksbomen begroeide bergweides lopen allerlei routes voor wandelaars en mountainbikers. Veel daarvan zijn geschikt voor de hele familie. Het uitgestrekte berglandschap neemt de kleuren aan van de herfst en biedt uitzichten tot ver in het Stubaital en het Wipptal. Je kunt vanaf hier zelfs de huisberg van Innsbruck, de Patscherkogel, bewonderen.
Lees meer over de Telfer Wiesen >

#4. De Tiefenbachklamm

Een wandeling door de Tiefenbachklamm is een belevenis voor het hele gezin. Daar waar vroeger de boomstammen werden vervoerd over de Brandenbercher Ache, loopt nu een goed beveiligd pad. Na ongeveer een uur wandelen wordt de kloof breder en bereik je via een idyllische bergweide het restaurant. Tijd om op het terras te genieten van het herfstzonnetje. Hebben de kinderen nog voldoende energie? Bezoek dan ook het Lauserland in het Alpbachtal of Hexenwasser in Söll.
Lees hier meer over de Tiefenbachklamm >

#5. Almabtrieb

Aan het eind van de zomer en het begin van de herfst is het tijd voor het vee om de almen te verlaten en terug te keren naar de stallen. Koeien, paarden, schapen en geiten zijn kleurrijk versierd en lopen samen met hun herders en herderinnen terug naar de vallei. De veilige terugkeer en het succes van de zomer wordt gevierd tijdens deze feestelijke gebeurtenis. Een perfect moment om de lokale bevolking te ontmoeten!

Lees hier meer over Almabtrieb >

Blog: 10 activiteiten tijdens een herfstvakantie in Tirol

In de herfst kleurt niet alleen het landschap, ook de dagen worden korter. Het is dus verstandig om de dag zo goed mogelijk in te delen, zodat je zoveel mogelijk kunt zien, ontdekken en beleven. Fabienne geeft je in dit blog een aantal tips voor leuke activiteiten in Tirol. Lees hier het blog van Fabienne >

Zomervakantie tips