Zomervakantie in Tirol

Op zoek naar leuke tips en mogelijkheden voor jouw zomervakantie in Oostenrijk? Tirol is één van onze favoriete provincies. De dorpen zijn knus en gezellig, de natuur is prachtig en er is een eindeloze hoeveelheid aan activiteiten. In Tirol kom je helemaal tot rust tijdens een fijne wandeling of op een terrasje in de zon.

Wandelen met zonsopgang

Je moet er vroeg voor uit bed, maar het loont de moeite. Terwijl de koeien nog slapen en de sterren aan de hemel staan, begin jij al aan een wandeltocht. Kien je het goed uit, dan ben je precies boven als de zon opkomt. Prachtig! Natuurlijk kun je op eigen gelegenheid gaan wandelen, maar je kunt ook met een gids mee. En natuurlijk wordt het harde werken beloond met ontbijt in één van de berghutten.

Bekijk de leukste wandelroutes >>


10x de leukste activiteiten voor de Tiroler zomer

Van avontuurlijke wandelingen over bekende wandelpaden, waterpret in verfrissende bergmeren tot uitdagende fietstochten door drie landen. Het kleurrijke landschap van Tirol is de ideale zomerbestemming voor zowel een vakantie met het gezin als met vrienden. De kinderen kunnen de tijd van hun leven beleven in de avontuurlijke wereld van het Lauserland. Bekijk tien leuke tips voor jouw actieve vakantie in Tirol. Bekijk de tips >>

Almwandelingen in Tirol

Een alm is een relatief vlakke plek in de bergen. Op de bergweide graast meestal vee en je kunt er heerlijk wandelen. Ook in Tirol vind je meerdere almen waar je kunt genieten van de natuur tijdens een fijne wandeling. Sommige almen liggen hoog, andere weer wat lager. Er zijn lange afstands wandelpaden maar ook korte tochten. Vaak vind je op de almen berghutten waar je kunt genieten van lokale lekkernijen.

Kies hier jouw almwandeling >>

Vakantie bij de boer

Op zoek naar leuke activiteiten, rust, verse producten en puur natuur? In Tirol vind je veel boerderijen waar je in de zomer kunt verblijven op de camping of in een kamer. Er zijn ook boerderijen met moderne appartementen. Ga je met de kinderen? Vaak kunnen zij meehelpen tijdens het melken van de koeien of het maken van kaas.


Bekijk de leukste boerderijen >>

Blog: 10x berghutvakantie in Tirol

De leukste tips krijg je meestal van de lokalen. Anne, aus Tirol, heeft maar liefst 10 tips op een rij gezet voor de leukste berghuttenvakanties. Tijdens een berghutvakantie beleef je de ultieme bergvakantie. Hoog in de bergen, omgeven door toppen, groen en het geluid van koeienbellen op de achtergrond. Vanuit de berghut kun je beginnen aan mooie wandel- of fietstochten. Lees het blog van Anne >>

Zomervakantie tips