Herfst in Tirol

De Tiroler Alpen zijn een must voor wandelaars met een voorliefde voor de bergen. Het Kaisergebergte, de Ötztaler Alpen, Stubaier Alpen, Kitzbüheler Alpen, Zillertaler Alpen en andere gebergtes van Tirol zijn stuk voor stuk een bezoek waard. Geen enkel gebergte is hetzelfde. Wat ze wel met elkaar overeen hebben is dat je er prachtig kunt wandelen!

Ruim 24.000 kilometer aan gemarkeerde wandelpaden vormen een waar Walhalla in de bergen van Tirol. Themapaden, culinaire wandelingen, huttentochten, eenvoudige paden voor families en lange-afstandswandelingen… Van deze laatste categorie kent Tirol 6 spectaculaire routes: de Great Walks.

Tiroler bucketlist voor wandelaars: de Great Walks

Meer dan 20 lange-afstandswandelingen zijn door een vakjury getest. Op het gebied van wegcondities, landschappen, berghutten, technische vereisten en highlights zijn de routes met elkaar vergeleken. Honderden kilometers aan wandelpaden zijn grondig geanalyseerd! Uiteindelijk zijn de 6 Great Walks opgesteld. De 6 ‘elite’ van de Tiroler lange-afstandswandelingen.

 • 1. Karnischer Höhenweg

  Deze route loopt langs Oostenrijks-Italiaans grensgebied, van Ost-Tirol tot in Karinthië. Hoogtepunten zijn de loopgraven en militaire posten.

  Dagen: 11
  Afstand: 168 km

 • 2. Karwendel Adelaarsweg

  Ook wel de koning van deze routes. De route vormt het silhouet van een vliegende adelaar. Hoogtepunt is de Goetheweg aan de Nordkette.

  Dagen: 33
  Afstand: 422 km

 • 3. Berliner Höhenweg

  Prachtige rondwandeling vanaf Finkenberg, door het hart van de Zillertaler Alpen. Hoogtepunt van de grootste berghut van Tirol, de Berliner Hütte.

  Dagen: 8
  Afstand: 85,5 km

 • 4. Inntaler Höhenweg

  Imposante route van Innsbruck naar Schwaz, boven het Inntal en door de Tuxer Alpen. Hoogtepunt is het culinaire niveau onderweg en de Zirbenweg.

  Dagen: 6
  Afstand: 71,2 km

 • 5. Lechtaler Höhenweg

  Deze route loopt over de hoofdkam van de Lechtaler Alpen. Het pad ligt tussen de 2000 en 2500 meter hoogte, met uitdagende beklimmingen.

  Dagen: 10
  Afstand: 85 km

 • 6. Stubaier Höhenweg

  Rondwandeling om het Stubaital. Hoogtepunt is het uitzicht op de vele prachtige gletsjers. Een zware route voor serieuze wandelaars.

  Dagen: 7
  Afstand: 78 km

Great Walks: Karnischer Höhenweg

Eén van de 6 Great Walks is de Karnischer Höhenweg. Deze prachtige lange-afstandswandeling start in Ost-Tirol, eindigt in Karinthië en volgt de Oostenrijks-Italiaanse landsgrens. De route loopt over de Karnische hoofdkwam en duurt maximaal 11 dagen. Deze tocht is vooral populair vanwege het spectaculaire uitzicht, met name op de Dolomieten. Onderweg kom je militaire platforms, loopgraven, bloemenvelden en vele berghutten teen. De tocht bevat 30 toppen, met de Große Kinigat (2689 m) als hoogste top. Doordat sommige etappes tussen de 8 en 10 uur duren, is deze tocht niet voor beginnende wandelaars.

Duur 11 dagen (3-10 uur per etappe)
Hoogtemeters 9604 meter klimmen, 10.047 meter dalen
Afstand 168 (11 etappes)
Niveau Zwaar
Conditie
Techniek
Uitzichten

Meer over de Karnischer Höhenweg >

Culinaire wandelingen in Tirol

Naast wandelen ga je natuurlijk ook naar Tirol voor de vele culinaire highlights. De vele streek- en lokale gerechten en producten, de één nog lekkerder dan de ander! Uiteraard kun je culinair genieten en wandelen met elkaar combineren. Tirol biedt speciale culinaire wandelingen , voor de liefhebbers. Deze 9 wandelingen zijn alle relatief makkelijk en voor iedereen toegankelijk. De wandelingen zijn verdeeld over 3 thema’s: wandelingen voor fijnproevers, almen met eigen productie en wandelingen voor families.

De lekkerste Tiroler gerechten en producten

De Tiroler gastronomie is (di)vers. Lokaal worden veel producten verbouwen geproduceerd. Denk hierbij aan kaas, bier, Schnaps, vleeswaren, jam, gebak en brood en nog veel meer. Veel Tiroler restaurants vallen elk jaar weer in de prijzen. Gault Millau reikte maar liefst 149 prijzen uit aan restaurants in Tirol. In deze restaurants kun je genieten van moderne culinaire hoogstandjes, maar ook van traditionele gerechten. Deze gerechten zijn onder andere Kaiserschmarrn, Käsespätzle, Afpelstrudel, Knödels, Krapfen en Tiroler Gröstl. Genieten!