Reisadvies Zwitserland naar code geel

Reisadvies Zwitserland naar code geel

17 juni 2021

door Marlous in Nieuws

Goed nieuws! Ook het reisadvies voor Zwitserland is door het ministerie van Buitenlandse Zaken aangepast naar 'code geel'. Nadat we ons vorige week konden verheugen met het nieuws dat het reisadvies voor Duitsland, Oostenrijk en Italië definitief naar geel is veranderd, is ook een vakantie naar Zwitserland - met enkele inreisbeperkingen in acht genomen - officieel weer mogelijk. Vanaf vandaag is het reisadvies op Nederlandwereldwijd aangepast van oranje naar geel, wat betekent dat een reis naar het land van de kaas, chocolade en vierduizenders ook weer kan. Eindelijk!

Aangepast reisadvies

Eerder werd al bekendgemaakt dat het reisadvies voor Duitsland, Oostenrijk en Italië werd aangepast naar geel, maar Zwitserland bleef nog altijd oranje gekleurd. Daar is vandaag verandering in gekomen, want het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft ook het reisadvies voor Zwitserland naar code geel aangepast. Dit betekent dat we weer naar het Alpenland kunnen reizen, let wel met veiligheidsrisico's en inreisbeperkingen. Nederland staat voor de Zwitsers nog altijd op de lijst als land met een hoog risico, waardoor je bij aankomst alsnog in quarantaine moet. Ben je echter volledig gevaccineerd, in de afgelopen zes maanden genezen van het virus of jonger dan 16 jaar, dan geldt er een uitzondering en hoef je bij aankomst niet in isolatie. Door de veranderde kleurcode hoef je bij thuiskomst in Nederland geen negatieve test meer te laten zien en ook de quarantaine is van de baan. 

Welke maatregelen gelden er?

Dat het reisadvies vanuit de Nederlandse regering voor Zwitserland naar code geel is veranderd, betekent helaas (nog) niet dat je vrijuit kunt reizen. De Zwitsers zien Nederland nog steeds als hoogrisico land waardoor er enkele beperkingen gelden. Vakantiegangers die naar het Alpenland willen reizen moeten vooraf een digitaal reisformulier invullen, een negatieve PCR-test overleggen die niet ouder is dan 72 uur en bij aankomst 10 dagen in quarantaine gaan. Alleen uitzonderingen op de quarantaine kan worden gemaakt voor personen die volledig ingeënt zijn of kunnen aantonen dat zij in de afgelopen zes maanden genezen zijn van corona. Wil je op de hoogte blijven van alle geldende maatregelen, bekijk dan de regels en adviezen omtrent corona in Zwitserland, waar we regelmatig updates plaatsen over de situatie in het land. 

Zomervakantie Zwitserland

Zomervakantie in Zwitserland

Nu we eindelijk weer richting de Zwitserse Alpen mogen vertrekken, kunnen we ons oriënteren op het boeken van een zomervakantie. Om je alvast een beetje inspiratie te geven voor leuke accommodaties, kun je eens een kijkje nemen bij deze 6 fijne vakantiehuizen in Zwitserland voor families, of misschien is een van deze 8 leuke campings wel wat voor jou. Ben je benieuwd naar andere leuke accommodaties in Zwitserland? Kijk dan eens bij de vakantiehuizen van Belvilla of bekijk het campingaanbod van de ANWB.

Zomervakantie tips