Skip to navigation Skip to main content

6 fijne vakantiehuizen in Zwitserland voor families

53364 - 6 fijne vakantiehuizen in Zwitserland voor families

Een heerlijke manier om met het hele gezin, of misschien wel met meerdere gezinnen vakantie te vieren is in een van de vakantiehuizen in Zwitserland voor families. Van grote huizen waar veel familieleden kunnen verblijven tot kleine schattige chalets, de keuze en het aanbod is enorm. Wil jij komende maanden op zomervakantie in Zwitserland met de hele familie en ben je op zoek naar een fijne accommodatie? Ter inspiratie en voorbereiding op een ontspannen vakantie, sommen we in dit blog zes fijne vakantiehuizen in Zwitserland voor families voor je op!

Vakantiehuizen in Zwitserland

Het voordeel van de vakantiehuizen in Zwitserland is dat je je helemaal kunt terugtrekken met je eigen gezelschap en dat er vaak veel personen kunnen logeren. Zo kun je met een grote familie, meerdere gezinnen of met opa en oma gezamenlijk in een knusse accommodatie verblijven, terwijl je geniet van een plezierige vakantie in de Alpen. De meeste vakantiehuizen beschikken over meerdere slaapkamers en meerdere badkamers, zodat je genoeg privacy hebt. Van Graubünden tot Wallis en het Berner Oberland, er zijn een flink aantal fijne vakantiehuizen in Zwitserland voor families te vinden. Om je een beetje op weg te helpen met het grote aanbod, kun je alvast een kijkje nemen in ons lijstje met topaccommodaties.

#1. Vakantiehuis von Capeller in Lenzerheide

Vakantiehuis von Capeller is een van de fijne vakantiehuizen in Graübunden in Zwitserland waar je met de hele familie naartoe kunt. Er kunnen tot tien gasten verblijven en het huis beschikt over vijf slaapkamers en twee badkamers. De accommodatie bevindt zich in Lenzerheide waarvan het centrum nabijgelegen is. Het huis is van alle gemakken voorzien en luxe uitgevoerd met een eigen sauna en een eigen jacuzzi. 's Zomers is het heerlijk om op de patio van een barbecue te genieten, want vanaf het huis heb je een geweldig uitzicht op de kleurrijke omgeving en het berglandschap.

Vakantiehuis von Capeller bekijken

#2. Chalet Teychenne in Les Collons

Een prachtig, modern en luxe vakantiehuis in het Zwitserse Les Collons is Chalet Teychenne. Hier verblijf je met alle comfort en kun je optimaal ontspannen tijdens een zomervakantie met de familie. Het chalet telt zes slaapkamers en vijf badkamers, goed voor een verblijf van maximaal tien gasten. Ook hier is een sauna en bubbelbad voor de gasten. Vanaf het balkon heb je niet alleen een adembenemend uitzicht op een bergpanorama, maar kun je zelfs kijken op de Matterhorn. Op slechts een kilometer afstand vind je het centrum en op ongeveer zes kilometer ligt een zwembad.

Chalet Teychenne bekijken

#3. Chalet DarganNeues in Vex

Een heerlijk vakantiehuis voor families is ongetwijfeld dit mooie chalet in Vex. Het huis beschikt over vijf slaapkamers met alle een eigen badkamer, ideaal als je met verschillende gezinnen op zomervakantie naar Zwitserland gaat. Je kunt er met maximaal 12 personen overnachten. Fijn is het grote buitenterras, waar je heerlijk van de zomerzon kunt genieten, terwijl je een indrukwekkend uitzicht hebt op de Alpen. Voor diverse faciliteiten zoals restaurants en winkels moet je een klein stukje rijden.

Chalet DarganNeues bekijken
53364 - vakantiehuizen in zwitserland
Een vakantiehuis is heerlijk om je even terug te trekken met de familie. (Foto hoort niet bij een van de genoemde huizen)
Een vakantiehuis is heerlijk om je even terug te trekken met de familie. (Foto hoort niet bij een van de genoemde huizen)

#4. Appartement Nubes in Zweisimmen

Appartement Nubes in Zweisimmen is ook absoluut een van de fijne vakantiehuizen in Zwitserland voor families, omdat ook hier elke slaapkamer over een eigen badkamer beschikt. De ligging van het appartement vormt een uitstekend startpunt voor wandeltochten door de natuur en met ongeveer tien minuten lopen bereik je het centrum van het dorp. Het appartement is van alle gemakken voorzien, met onder andere een babybedje. Maar ook voor de nodige ontspanning kun je prima in het vakantiehuis vertoeven en kun je lekker genieten in de sauna.

Appartement Nubes bekijken

#5. Vakantiehuis Quatre Vallées in La Tzoumaz

Luxe, comfortabel maar ook gezellig, dat is het vakantiehuis Quatre Vallées. Je vindt dit prachtige chalet hooggelegen in La Tzoumaz, wat zorgt voor geweldige uitzichten op het Rhônedal. Het is ongeveer anderhalve kilometer rijden om restaurants, winkels, cafés en andere faciliteiten zoals een binnenzwembad te bereiken. De woonkamer van het huis is ruim en overzichtelijk en een heerlijke plek om bij elkaar te komen met de familie. Het vakantiehuis biedt plaats aan maximaal acht gasten die kunnen verblijven in vier slaapkamers.

Vakantiehuis Quatre Vallées bekijken
53364 - vakantiehuizen in de natuur
Je kunt heerlijk vertoeven in de rustig gelegen vakantiehuizen midden in de natuur. (Foto hoort niet bij een van de genoemde vakantiehuizen)
Je kunt heerlijk vertoeven in de rustig gelegen vakantiehuizen midden in de natuur. (Foto hoort niet bij een van de genoemde vakantiehuizen)

#6. Vakantiehuis Vernice Gialla in Minusio

Ongetwijfeld een van de fijnere vakantiehuizen in Zwitserland voor families is dit vakantieappartement in Ticino. Vooral als je met kinderen op zomervakantie gaat, want dit huis beschikt over een eigen zwembad. Op slechts twee km afstand ligt Lago Maggiore en vanaf het balkon van het vakantiehuis heb je een fantastisch uitzicht op het meer. Het huis is beschikbaar voor tien personen en telt vijf slaapkamers en drie badkamers. Van een heerlijke vakantie ben je in deze regio verzekerd, want er zijn talloze leuke dingen te ondernemen in de omgeving.

Vakantiehuis Vernice Gialla bekijken
Zomer Marlous

Over Marlous

Hoewel Marlous al flink bereisd is, blijven vooral de bergen haar betoveren. Continu verschillende uitzichten, het natuurgeweld, de kristalheldere meren en watervallen, ze krijgt er geen genoeg van. Met name de Noorse fjorden hebben haar gegrepen, maar eigenlijk vindt ze alle bergbestemmingen prachtig en gaat ze er graag heen om te wandelen.